Knep o knåp 2

Idag har jag äntligen uppdaterat hundarna lilla sida - efter mycket knep och knåp fick jag till det som jag ville med bilderna längst upp. Samtliga sidor är uppdaterade och det finns massor av bilder i gallerierna.. mer kommer.

http://www.freewebs.com/beckan


Knep o knåp

Vi är ju ganska däckade här hemma nu, iallafall vi på två ben... hundarna har rätt trist men vill inte vara ute i 10 minus ändå... så vad gör man. Iallafall har jag idag orkat fixa med min hemsida lite så den ser lite mer personlig ut. Jag är riktigt nöjd! Välkommen in och kolla!

http://www.freewebs.com/thewhitecarnation/ 

Annars händer det inte så mycket här, vi är förkylda och mår riktigt kass. Jag har inte haft feber iallafall, alltid något. Så det blev ingen kastrering för Beckan igår som planerat utan det är framflyttat till nästa torsdag istället. Jag har tagit lite fina bilder men jag har inte orkat komprimera dem ännu så de kommer en annan dag. Som sagt - inte mycket energi till något just nu. =(


 
 Vi ligger i ide ett tag...

Emily är fortfarande borta i Hyllinge, Skåne!

Se tidigare inlägg eller läs mer på mattens blogg på nedan adress:

http://yhazin.blogspot.com/


Mina tankar går till matte och hund och hoppas att de får återförenas!


God mat och busiga hundar

Ibland har jag funderat på att ha en lite med matbloggande blogg, men det har inte blivit av - jag kommer på det när maten redan ligger i magen. Vi äter ju massa mat som för många är annorlunda och vi lever enligt principen en ny maträtt varje dag, i betydelsen - ett nytt recept varje dag. Nu stämmer inte det till 100 procent, vi lagar om vissa saker som vi fastnar för speciellt och ibland blir det gamla klassiker också. Men vi försöker verkligen utmana smaklökarna och testa nytt och laga nytt. Det nyaste som vi provat på nu är frukten pomelo, honungspomelo. En underbart god citrusfrukt från Kina som är friskt och fräsch. Som en grape men inte besk och inte rinnig och kladdig. Man skalar den och tar bort hinnorna, vilket är lätt och äter den som den är. Mycket god och väl värd priset. Man kan äta på frukten under flera dagar! Jag ska försöka fota den nästa gång vi köper hem en, det är en stor frukt och den är gul i skalet. Mums!

   

Ja, vad är en vegetarian då - det kan man ju undra och den frågan får jag ibland. NÄ vi äter inte bara salladsblad - det skulle vi inte leva länge på. En favoriträtt hemma hos oss är risotto - här med trattkantarell i och smörstekta gula kantarella på. Färska spenatblad med pinjenötter och avokado till. Och så en god äppelmust! Samma helg bakade jag muffins med hallon och björnbär! Nu har jag nog testat det mesta i mina muffins och jordgubbar är fortfarande min favorit! Sen har vi en lördags lunch och vad är inte bättre än att ha en ny Gudrun Sjöden katalog att titta i - så härliga kataloger och fina bilder!

 

Sen har jag testat att göra egen tofu! Det var väldigt enkelt och det blev riktigt bra. Nu har jag testat denna helgen också. Jag har under många år gjort panir, indisk färskost och tofu görs på samma sätt. Panir innehåller vanliga komjölk, helst gammeldags och sen naturell yogurt - tofu innehåller istället sojamjölk och citron som man spär ut i varmt vatten. Just nu ligger tofun i press. Panir är fantastiskt gott och passar till det mesta i det indiska köket eller till en tomatsoppa - supergott!

Sängvärmare och annat gott

Efter lite bus ute och lite mat i magen sover man som en prins.

   

Här har de bakat ur korgen och ligger på fällen och filten på alla kuddarna. Prinsarna på ärten?

   

Föresten, på nyår hade vi besök av en jättestor Jack Russel, han heter Åke och är väldigt på - men killarna höll honom på plats hela kvällen. Åka är en snäll hund, som tur är. Vid tolvslaget såg det ut så här i vårt kök, jag satt i köket med hundarna och Åke undrare om vi inte skulle hitta på något kul. Resten var ute och tittade på utsikten över hela stan.

   

Sigges nya häng, som tidigare nämnts, är under bordet i sin lilla bur. OM någon läst Tori Haydens bok Burpojken - så finns det en tydlig koppling och igenkänning. Bra bok, mycket läsvärd om man är intresserad av psykologi. När man är för angelägen om att ha med Sigge att göra tar han sin tillflykt till bordet. Oftast kommer han ut direkt... denna dagen var han egentligen för trött... så han la sig...och vek in sina rådjursben så han ser helt stympad ut och var bara sååå söt. Han ligger alltid så där, som en katt viker in sina tassar.




Innan jul hittade jag en ny sida där man kan hitta fina smycken helt i min stil. Sidan heter Got to have it.. och jag beställde lite julklappar och smycken till mig själv. Bland annat de här fina örhängena. Jag är så nöjd och det var bra priser, framför allt bra frakt och bra service. Egentligen letade jag efter pilgrim, som vanligt, men jag upptäckte då ett nytt märke som jag måste kolla upp mer... Bohm. Jag har inte hittat märket på svenska sidor så det känns jättekul att ha hittat något nytt från England! Sidan hittar du här: http://www.gottohaveit.co.uk

Snödyner

Efter ett par dagars kraftiga vindar hade det bildats snödyner här, och alla stigarna var igenblåsta med djup snö och skaren var hård så man ibland kunde gå på snön. Det var ganska tunggått faktiskt och det blåser fortfarande ganska kallt. Jag undrar, vart tog solen vägen?

    
Notera vad som händer på andra bilden uppe till vänster! =)

   
Det var en utmärkt dag att inviga de nya täckena på. Vindtätt och varmt med teddyfoder.

Afghantik bortsprungen i Skåne/Helsingborg/Hyllinge

Hjälp ägaren att hitta Emily!
7,5månad afghan, guld med svart mask. Hon försvann igår (13:e jan) vid 14:00 i Hyllinge/Skåne. Sen dess har flera varit ute och letat utan minsta skymt. Snälla håll ögonen öppna! Ser ni henne eller vill hjälpa till att leta; ring matte Liza som fortfarande är ute och letar 070 682 55 53 eller 042 22 55 53!


Jag hoppas matte Liza hittar sin hund inom kort! Fy hemska tanke att råka ut för detta! =(
Bild och text är lånad av Flo, vinthund.net och Bukefalos.

Ännu ett nytt halsband

Under eftermiddagen sydde jag ett nytt halsband till Sigge. Det är lite annorlunda mot de andra jag har gjort. Jag ska testa att göra ett till en annan dag, och se om jag kan få det ännu bättre. Sigge var som synes inte så nöjd med att vara dagens modell.

  
  

Ja, jag vet, skitkass bakgrund (vår spis) men Sigge tycker det är pest och pina men här ser han riktigt söt ut iallafall... Detta är ett av banden jag köpte i London i somras. Jag har en liten bit svart/silver också.


Vackra amaryllis

Jag försökte ta lite bilder på vår ena amaryllis. Egentligen hade jag velst fota med den "riktiga" kameran, som jag fortfarande kalla den. Rigga stativ och sånt, men det blev lite digitala bilder... enkelt. Kanske är det julens vackraste blomma!?

   

Julhelgen 2009

Här kommer nu, något sent, lite julbilder från julafton och annandagen. Hundarna var på g och Max sjöng barnvisor. Andreas, mamma o jag fastnade i ett pussel och det var riktigt kul. Man har ju inte lagt pussel på åratal.

   Sedvanlig långpromenad på julafton.
   

Jag kan inte komma ihåg när det senast var så här mkt snö en julafton. Underbart. Även om de hade töat lite och det där vackraste var borta (frosten) så var det härligt att gå en riktig långpromenad på julafton. Det var rätt tung snö att gå i, så det tog en och en halv timma. Men det var härligt. Torpet ligger mitt i skogen och är från 1700-talet.

    
   
Sen var det dags för paketöppning. Inslagna prinskorvar. Lyckan var fullständig. Sen bjuder jag på en bild på mig själv med hundarna. Efter lite paketöppning blir man trött och behöver vila.

   
Hundarna favoritfåtölj - där vill alla sitta. Sigge har funnit sig ett nytt tillhåll... när världen känns stor och skrämmande sitter han i buren, dvs under bordet. Så även hemma. Sen kan man ju fråga sig vad en vegetarian äter på julafton - denna kötthögtid?! Jag är ju inte van att fota mat så det blev lite suddigt. Men denna afton blev det omelett med långkål (=grönkålsstuvning), jansons frestelse utan anjovis (såklart), brysselkål, rödkål med apelsin, gott knäckebröd och så julmust med nubbe. Sen var jag mätt iallafall.

   
På annandagen lärde sig hundarna snabbt var de skulle befinna sig med stört chans att råka på något gott. Nämligen hos Max som bara ville äta grönsaker och clementin, potatis och kött hamnade under bordet. Eftermiddagen la vi klart pusslet. Inte det vackraste pusslet kanske, men kul - för vi visste inte hur pusslet skulle se ut när det var klart.
  
Jag och hundarna på annandagen. Sen var hundarna trött och sov ut hemma i sängen...

Snö och solnedgång

Är inte himlen och solen något av det vackraste?! Vi är lyckligt lottade och bor på en höjd med en fantastisk utsikt åt två håll. Och under våra promenader så ser man ofta den vackra himlen, solnedgång och vilket väder som är på gång. Nackdelen är väl att det är ganska blåsigt när man bor som vi gör, men det är alla gånger värt det.

   
  

Sigge springer jättemycket på våra promenader, fram och tillbaka så snön yr. Ibland får han med sig Beckan också. Nu springer de hem när vi börjar närma oss hemmet, så nu får jag koppla dem. De tycker det är kallt, därför vill de komma in snabbt. 

       
   
Torpet heter Knutgård och är ett av många gamla soldattorp som man valt att låta vara kvar på vår statsdel. Det är fint tycker jag. De tillhörde en gång slottet som finns i ett tidigare inlägg och på bilden längst ner till vänster, där skymtar slottet fram. Sen har vi vattentornet, även kallat Ekotemplet som finns i turistbroschyrerna... Det blev inga höjdarbilder på hundarna den här dagen, det var blåsigt och de ville inte stå stilla. =)  

Täcken och halsband

Nu har jag sytt en del nya saker till olika hundar. Det har blivit lite täcken och några halsband. Nu tar jag emot beställningar igen.

 
Brett skinnhalsband till salukin Zorro som vann utställningen i Edsbyn i somras och då vann ett presentkort från mig. Återigen grattis till Zorro och Linda. Jag har fått tag i rejäla d-ringar utan glipa. Dessa har jag nu använt för första gången. De väger lite mer men tanken är att de ska hålla bättre och passa lite störra hundar. Det finns två storlekar på dessa d-ringar, den andra är lite mindre. De finns endast i guld, men de är jättefina. Bandet är ett av de band jag köpte i Garment District i New York förra sommaren. Det finns lite kvar till ännu ett halsband.

  
Två IG halsband till Sally och Kajsa. Kajsa ska ha det röda och Sally det grå/rosa. Jag tror att de kommer att bli väldigt tjusiga i dessa. Jag fick fria händer av matte Carin, så det var extra roligt!  Du hittar dem på deras blogg: http://rally-sally.blogspot.com 

   

De italienska kungarna Arthur och Richard har nu likadana täcken - sedan Richard fått en egen uppsättning svarta täcken i fleece och bävernylon/teddy.

 

Även Beckham och Sigge har fått svarta bävernylontäcken med teddyfoder i grått. Men jag valde petrolgröna muddar!

Snö snö snö

Den här vintern har verkligen varit toppen med all snö, de många minusgraderna och härliga soliga dagar. Även om det är kallt och vindarna viner hårt runt ansiktet så njuter jag. Snön för alltid med sig fler soliga dagar hos oss, klar luft och snön lyser upp tillvaron när man behöver det som mest. För dagarna känns längre nu, även om det bara är lite lite. Jag hade inte vågat hoppas på en sån här vinter, så det är underbart varje dag då snön ligger kvar. Jag hoppas den får vara kvar flera veckor till. 

   
   
   

Åh vad det snöade den dagen, det var på gränsen att vi kunde gå vår långpromenad. Men det var härligt. Och det blev ett par bra bilder iallafall. 

   
   
   
Jag provade tossorna häromkvällen - en fram och en bak - det funkade tyvärr inget vidare. Den fram tyckte Beckan var ok, men bak var inget kul tyckte han. Sen kanade de ner lite också... så det blir till att gå utan. Men jag sparar tossorna för eventuella tillfällen framöver, vem vet när man kan behöva en tossa på tassen.

Tossor

Idag hittade jag ett bra material till tossor. Givetvis var jag tvungen att köpa en bit och testa lite. Här nedan ser ni resultatet! 

 
Smal muddväv, passar till italienare, kanske att man behöver bredare till whippet och ännu bredare till större hundar. Denna är 4 cm bred och i tubform, vilket är smidigt. Annars går det ju att sy ihop enkelt till en tub själv av annan mudd. Jag mätte en lagom bit och klippte av och la en sicksack söm upp till för att slippa att mudden repades upp (detta behövs inte) - sen la jag en sicksack söm på avigsidan och sydde ihop tuben nertill. Då får man direkt en strumpa. Vill man går det säkert att vika ner en kant och lägga en söm upptill och sen sy dit kardborren direkt på strumpan för hand så slipper man fleecedelen. Ett alternativ om man väljer vanlig muddväv är att sy ihop de raka delarna med varandra och sen lägga en sidsöm (+plus en tassöm nertill), så har man en klar tossa (då syr man på kardborren på fleecen först).

Sen klippte jag till en bit fleece, ca 9 cm lång - denna bit får man mäta lite mot sin egen hund. Sen sydde jag dit kardborren. Den mjuka delen sydda jag dit ovanpå en hårda. Sen sydde jag ihop fleecebiten, lite pilligt var det men det gick bra. Sen sydde jag på fleecebiten på strumpan - som när man syr fast en polokrage. Alltså räta mot räta och sen viker man bara upp fleecen så har man en färdig tossa.  Enkelt men lite pilligt! Baktossorna kommer jag att göra lite kortare så det slutar nedanför knät. Vill man kan man sy dit kardborrenbiten längre ner på fleecebiten så fleecen sticker upp ovanför. Muddväven tänkte jag var bra för klorna kanske kan gå igenom lite och ge hunden bättre fäste ute. Muddväven kostade ca 29 kr/m, jag köpte en halvmeter och den kommer räcka till 5 st tossor. Jag tror att 4 st tossor kostar max 30 kr att sy själv.



Pudersnö

Den älskade snön kom i december. Med den kom även ljuset och det behövde jag. Men även om inte solen sken varje dag i december, så lyste snön upp och dagarna kändes lite lättare.

    
Det var en väldigt kall dag, vinden var kall. Men vi gick en riktig långrunda runt slottet och ner genom skogen. Slottet är så vackert, ett riktigt sagoslott. Det uppfördes 1900, av Greve Bonde som morgongåva till Anna Bonde på deras bröllopsdag. Numera är det ett hotell på slottet och man kan hyra det för bröllop och fest och äta mat och fika på uteserveringen på sommaren. Det har även varit flickpensionat och ett tag tillhörde det universitetet och användes som kontor. Universitetet ligger precis i närheten.

 
Hundarna sprang omkring i parken och lekte prinsar...

    
    
En härlig runda på 1½ h, ingen annan ute - bara vi.

 

RSS 2.0