Beckan i ett nötskal

Har man inte eller har haft en italiensk vinthund - så har man ingen aning om hur en sådan är. För de är sannerligen inte som andra hundar. Alla som har eller har haft en italienare kan instämma i detta! Innan jag hämtade hem Beckan, vid 13 månaders ålder, så sa en dåvarande kollega att "vinthundar kan man inte lära någonting", andra har sagt att "italienare får man ingen kontakt med"... detta är inte sant och det är ännu något som italienarkännare kan instämma i.

En italienare är ingen labrador. Detta måste accepteras. Alltså kan man inte träna en italienare som en labrador eller förvänta sig att italienaren ska uppträda eller bete sig som en labrador. Ingen ont om labradorer. Detta är faktum - det bara är så. För att överdriva något - en labrador lär du att den ska gå fot och så går den där, precis som du lär en schäfer att ligga plats i 5 minuter på samma ställe samtidigt som den har ögonen på dig konstant hela tiden under platsliggningen. En italienare fungerar inte så. Nu är det ändå så att min italienare gillar att apportera, hämta bollar... när han är på det humöret. Du kan inte tvinga en italienare att tycka att det är kul att hämta bollar (pinnar, pipdjur, vantar eller vad det nu är jag använder). Ibland är det roligt punkt. Ibland är det totalt ointressant  punkt.

I onsdags så gick vi till ett grönområde i närheten där jag kan ha Beckan lös. Där kan man träna inkallning eller apport osv. I onsdags hade jag med mig en mjuk liten fotboll och Beckan han sprang och sprang. Hämtade bollen om och om igen, eller bara fräste runt och busade som en typisk vinthund.... hetsa bollen, hystade med den... sprang med den i munnen....  han sprang tills han var andfådd. Det var så roligt och jag njuter alltid av att se honom släppa loss sådär och se honom sträcka ut och springa. För saken är den att det gör han inte alltid. Jag har ofta med mig något ut att kasta och få igång honom med. eller hittar jag en pinne på vägen. Men jag skulle önska att han ville springa av sig mer..... I torsdags gjorde jag samma sak.. men hade med en tennis boll... som man kan kasta längre och som han gladeligen kan hämta. Men i torsdags var det inte alls kul att leka på öppet fält och springa. Då lullade han kring lite, nosade, satt o skakade... så det blev en vanlig promenad och lite inkallningsövningar.

En labrador tycker alltid att det är roligt att ha saker i munnen och hämta saker. Det är roligt hur länge som helst och varje dag för en labrador. Det är det som  är skillnaden.


indiska dekorationsband till nya halsbandJag budade hem två jättefina band från Indien i vinrött och svart! Fleece finns i flera färger - dock inte oliv som jag velat ha. Men nu har jag iallafall sytt ett nytt halsband till Beckan i vinrött som jag är mkt nöjd med!  Se ny bild ovan!  som om han behövde ett halsband till...

Halsbanden går att få med flera olika färger på fleecen + flera mönstrade - ex djurmönster och kamoflage! Polyband finns i kaki, marin, vinrött och svart. Dekorationsband finns i flera bredder och mönster - se tidigare bilder!


Och sen har vi staffen Zombie som har fått ett nytt halsband! Hon blev så fin i sitt nya halsband som hon stolt ska visa upp på Åland!

Whippeten Challe har också fått ett nytt halsband med specialband från Lund! Mkt fint och jag är själv nöjd! Nu har jag äntligen fått en bild på Challe med sitt halsband och är mkt nöjd med resultatet!

Imorgon blir det knep o knåp igen med bogsele till Zombie och så ska jag göra klart halsbandet till chihuahuan Johnny! Bilder kommer såklart när det är färdigt!

min nuvarande jobb

ska jag skriva en artiken om mitt nuvarande jobb? Jag grunnar på detta men har inte kommit fram till något än. Det skulle vara helt på eget intiviativ och utan tanke på användning. Bara som någon sorts dokumentation, för att komma ihåg saker som faktiskt är ganska intressant för en sociolog iallafall... är det oetiskt? jag tänkte inte säga vart men sånt kan man alltid ta reda på om man vill... hm ... jag behöver ju inte lägga ut den här...

är det verkligen sant?

Min drömjobb ligger ute och jag har precis skrivit klart mina ansökningar. Jag blev så glad när jag såg annonserna och det känns som en dröm. Fast jag inte har lämnat in dom och fastän jag inte har några garantier att jag ens blir kallad till intervju. Men jag hoppas. Det vore verkligen en vändning för mig, en ny start och en stort steg framåt på många sätt för mig. Jag har suttit hela em och hela dagen idag och skrivit. Och jag har fått hjälp med korrektur etc under em idag. Jag är eld och lågor. Dessa tjänster har inte funnits här innan och jag har på eget initivativ sökt den ena sen innan. Nu hoppas jag att jag har goda chanser. Tänk om jag kunde få ett riktigt jobb, ett jobb där jag har användning för min utbildning, min tidigare arbetslivserfarenhet. Detta är min dröm... och jag vill gärna leva den....

RSS 2.0