Vallåt från Jämtland


Bilden är lånad härifrån: http://www.janjohansson.org/ 


http://www.youtube.com/watch?v=6ysiypijIzI

Det här är nog det vackraste man kan höra. Jag älskar Jan Johansson, hans musik är fantastisk och tidlös, unik. Speciellt denna skiva, Jazz på svenska, den rör vid den svenska folksjälen. Rätt in i märgen. Och mina ögon tåras alltid lite till just den här, för att det är vackert, för att det väcker känslor, för dess vemod - mitt i all skönhet.

Det var en stor förlust när Jan omkom i en olycka 1968, på väg till en spelning.Abba

Lilla Abba har fått ett nytt halsband! Se så söt hon blev! Till på köpet fyllde hon precis 2 år så det passade ju fint med en present då! Abba bor hos Anna med familj och er bilder på Abba och hennes kompisar finns här:
http://www.olgadapolgahundar.blogspot.com/

  

Halsbandet är vändsytt med fleece på insidan och sidentyg på utsidan. Tyget köpte jag på Daytona Trimmings i Garments District, New York.

Utsikt från balkongerna

Vi har det ju väldigt lyxigt med två balkonger åt olika håll, så att vi nästan alltid har sol på någon av dom om så önskas. På kvällarna har vi underbara utsikt från framsidans entrébalkong där man kan titta på solnedgången. På baksidan har vi utsikt ut mot hagarn, ängar och skog.

   

Jag tröttnar aldrig på att titta på solnedgången!

  

Turkost i köket

Jag byter gardiner och duk i köket med jämna mellanrum! Det är skönt med om byte och känns alltid fräscht och kul att byta. Nu var jag väldigt förtjust i det cerise och gula vi hade innan, men jag gillar ju dessa jättemycket också. De här sydde jag förra året, jag älskar turkos. 

   

Sen älskar jag att plocka blommor och sätta in! De här är från mina föräldrars trädgård, men jag plockar även vilda blommor!

Amanicio

Om jag kunde ha en hund till så skulle jag vilja ha denna underbart vackra hund! Han har varit till salu länge och jag återvänder ibland för att se om han finns kvar. Det är synd att de inte hittat någon familj eller person som han kan bo hos. Jag är helt såld på denna hund så är det bara. Han är så vacker!  OM jag någon gång skulle skaffa stor hund skulle jag vilja ha en galgo espaniol, tigrerad och  helst strävhårig.

 Bilden är lånad från uppfödaren! Fler bilder finns här:
http://www.galgoespanol.se/svenska/amancio.htm

Uppfödarens hemsida: http://www.galgoespanol.se/svenska/index.htm

Uppdatering 10 augusti 2010, nu har faktiskt Amanicio fått ett nytt hem - så himla roligt. Jag hoppas han ska trivas där! =)

Lil' pimp

   Welcome to my crib...

   This is where the magic happens...

Pelargoner och hundar

Hundarna älskar att vara på balkongerna. Men mest när jag är där och gör något.

  Man kan vakta framsidan, och baksidan.

    
Man kan sola också... och leta jord i krukorna.

  
Sigge posar. 
 
       

  Vackert huvud har han lille Sigge. Ibland ser munnen ut som han ler.

Det växer på balkongen

Det har verkligen hänt saker på balkongen! Jag har skördat min första rädisa - som var jättestark. Tydligen beror det på att det varit så varmt, då blir de starka - och fått för lite vatten. Jag som vattnar hela tiden... Men men...

   

Vaxbönorna växer långsamt, men bssilikan och rädisorna växer varje dag. Kryddhörnan har också vuxit till sig. Men timjanen har inte buskat till sig alls.

   

Och även blommorna trivs i värmen, speciellt fetbladsväxten!

  


Midsommar

Ja, det var ju faktiskt ett tag sen nu.. men men... Här är några bitar av min midsommar. Picknick i Strandbjörket, kubb, middag och tårta hemma hos mina föräldrar.

 Ett styck hund äter gräs och jord.
 Solning på filt, såklart.
 Fotbollsdiskussionerna flödar...
 Lång och jämn kubbmatch. Det fläktade så vi slapp mygg och knott. Jippi!
 Tårtan intogs på altanen lite senare på kvällen.
 Tårtan. Ja, den ser lite läskig ut, men den var god.
 Andreas och hundarna, så här har det sett ut hos oss en månad ungefär. Fotboll fotboll och mer fotboll. Tur att vi har två tv-apparater.
 Hundarna i soffan.

   
   Mina föräldras trädgård på baksidan. Lite odling i kruka (sallad och zucchini) och underbara hibiskus i kruka.

 Sen var alla trötta.

Sköna ljumma kvällar

Här är olidligt varmt. Ingen orkar göra någonting för tillfället. Dessutom hostar jag fortfarande, inne på min 4e vecka, 5e som förkyld. Ingen höjdare. Det är trist för hundarna också. Men kvällarna är sköna, då passar vi på att gå ut på långpromenad och njuta av den vacka solnedgången och den härliga luften.

  

Det är lite trist med hustaken så jag testade att klippa lite i bilderna och göra lite andra format.


   

RSS 2.0