Täcket är sålt och tillhör nu Zokii!


Täcket är alltså redan färdigt, helt nytt och oanvänt. Det är svart bäverlyon på utsidan, grå fleece på insidan, svart mudd och svart spänne, reflexer bak på täcket, gummiband på insidan. Täcket är ca 35 cm långt från muddens början till täckets slut, ca 15 cm långt vid frambenen och ganska kort längs hela sidan. Bröstkorgsskyddet är reglerbart och knäpps på ryggen. pris: 500 kr inkl frakt och emballage. Hör av dig till mig på adress: linneasandstedt@hotmail.com

Tävlingsdags

http://designtjejen.blogg.se/2008/october/tavling.html?_tmp=9de1c4e1d4048701808654b9f91715544f496e87

Kolla här - jag är med i en tävling - det brukar jag inte vara! Men de här durkslagen var jättefina! Kolla in sidan och tävla du med! Eller kolla in grejerna på www.Casualliving.se 

MoMa

På måndagsmorgonen gick vi iväg tidigt för att besöka moderna museet - MOMA (MOdern Museum of Art). Jag hade redan hemma kollat in Moma och till min stora lycka var det en specialutställning med Dali - just ni vi skulle vara i New York. NÄr jag var i Spanien 1991 så blev det ingen resa till Dalis "palats" där med hans tavlor och sen har jag bara sett enstaka tavlor på andra håll i världen. Dali är min favoritkonstnär och vi hade en stor inramad plansch i vardagsrummet hemma. Jag har fler men vi har inte plats eller ramar just nu. Iallafall... det blev snabbt lååång kö på moma och det tog ett tag. Museet var 6 våningar med olika utställningar i och Dali-utställningen var överst och vi började med den. Där fick vi inte fota men på de andra våningarna fick vi det. Det var en fantastisk utställning och så roligt att få se dom på riktigt och se varje detalj på hans målningar. Det var många tavlor som jag inte kände till och det var jättekul. Det var även filmvisingar och några skulpturer. Själv föredrar jag hans tavlor men det var en mycket fin tecknad film om Dali och hans klassiska motiv som visades och den hade varit kul att ha.
  Det var såklart en modern och stilren byggnad - väldigt häftig!

På de andra våningarna var det lite blandat med konstnärer, bland annat Monet och Klimt som jag gillar:

 Monets kända näckrosor
 Klimt

Resten av dagen spenderade vi ut - och inne i butiker - igen. Vi var tillbaka på Macy´s för vi båda velade kring några grejer och ANdreas letade efter en Ed Hardy jacka... vilket gjorde att vi tog en taxi till en helt annan del av Manhattan... kom ner i några konstiga gränder hittade butiken men hittade inget där .. tyvärr. Så då bestämde vi oss för att gå tillbaka. Det var trafikstockningar denna dagen för flera gator av avstängda så det blev dyrt att åka. Så vi började gå och gick ända "hem"... helt sjukt när vi tittade på kartan sen.. det är otroliga avstånd. Det blev dock tillslut en Ed Hardy jacka och en parfym som jag gav bort till min brors sambo i födelsedagspresent. Jag ångrar idag att jag inte köpte en till mig själv med..... men men... Den kvällen åt vi på en "Deli" som det finns massor av i olika "prisklasser"... vi hade en väldigt fin Deli nära oss som hette Cafe Manhattan. Vi köpte frukt och drickor där varje dag och annat gott men denna kväll åt vi där. De hade som en jättestor buffe med massor av olika rätter, där man tog det man ville ha och betalade efter vikt. Det var allt man kunde tänka sig att äta och som på nästan alla andra ställen i New York var det inga problem att vara vegetarian. Ett mkt stort plus för den här staden måste jag säga - vi åt mycket gott när vi var i New York men så la vi lite extra möda på att leta och åt inte det billigaste. OM vi åker hit igen har vi sagt att vi ska vara ännu bättre förberedda och se ut restauranger redan hemma för att få ännu roligare matupplevelser.

Central Park

På söndagen, den tredje dagen, bestämde vi oss för att gå till Central Park, det är en populär plats på helgerna och vi ville såklart besöka denna omtalade park. Det var otroligt varmt den här dagen, och väldigt fuktigt. De andra dagarna hade varit varma och jag hade tyckt att - blir det inte värre än så här så... tji fick jag. Andreas hade ju sedan innan sagt (varnat) mig för värmen och fukten och jag är inte så bra på att utstå såndär värme och fukt. Men vi kom iväg hyfsat tidigt och började i ett hörn av parken. Parken är oändligt stor och alla jag pratat med har någon gång gått vilse där. Håller man sig till de stora vägarna är det inga problem men det finns även snårig skog och små stigar.... Det var fullt med hästar och vagnar i parken, många gick, joggade, cyklade, rastade hundar eller bara som vi - turistade. Det var skönt att komma till all denna grönska, även om det finns mycket träd och massor av planteringar som är mycket välskötta och fantastiska så är det skönt att komma till mer lummig grönska.

     

VI gick förbi ett stort fält med basebollplaner där de spelade, det fanns en särskild del - ej inhängnad - med andra träd där det fanns stora ekorrar som var ganska tama, tyvärr blev bilderna för mörka på dom. Men när man satte sig på huk så kom de mot en efter en stund. Jättesöta var dom men vi hade ingen ekorrmat med oss. Det var vid denna tidpunkt så varmt så jag trodde jag skulle få värmeslag. Ungefär var 10e minut ville jag bara sätta mig ner och när vi äntligen kom till en utgång igen insåg vi att vi bara gått runt runt i en liten cirkel och var tillbaka på samma ställe där vi hade börjat!!! VI hade bara rört oss i ett avgränat hörn i parken och jag var redan helt slut. Vi satt en stund där och sen bestämde vi oss för att gå neråt igen och ta en annan väg. Och så gjorde vi och efter ett tag gick vi i princip vilse. Alla vi mötte var på väg åt ett annat håll och vi hade noll koll på var vi var. Men sen kom vi åt och det var det nästan skönt att se trafiken igen och komma ut på 5th avenue. Sen när blev jag en sån storstadsmänniska??? Nåväl.. det var bara tillfälligt.

Resten av dagen beslutade vi oss för att spendera i olika butiker - för där finns det air condition. Det blev bara varmare och varmare ju senare det blev på eftermiddagen... och det var skönt att komma in i svala butiker. Det blev Macy´s som är ett jättestort varuhus/galleria med alla möjliga butiker. Vi var även på Victorias Secret och där handlade bara jag!  ;) Utanför stod det killar och sålde sina egeninspelade rapskivor - vi köpte såklart ett par stycken och pratade med dom. De var roliga och trevliga. Annars var inte New York-borna sådär snackiga precis. Vi var i diverse skobutiker och letade roliga sneakers också men tyvärr hade jag svårt att hitta min storlek i de skor jag hittade så det blev inga för mig - men 3 par för Andreas! Utanför hotellet var det marknad denna söndag, på Madison Avenue - det stektes mat, såldes nypressade juicer , hundschampoon, det fanns politiska stånd som sålde obama grejer och mkt mycket mer - jag köpte tre pashmina sjalar och Andreas köpte en kylskåpsmagnet med Obama! =) Det var en händelserik dag.

The yellow cab

Nu har jag äntligen förminskat de flesta bilderna från New York och kan börja ta tag i min lilla reseskildring igen. Jag har även skapat en ny kategori så man kan välja att bara se bilderna från New York om man vill. För nu kommer inläggen vara långt ifrån varandra. Men här kommer iallafall två häftiga bilder från New York med de klassiska gula taxibilarna. Jag kan inte fatta att jag varit där och jag kan inte sluta tänka på det, på staden. Hur många gånger har jag inte gått och sjungit på Frank Sinatras "new york new york".... vi talar ofta om resan och det är härligt att minnas tillsammans, och komma ihåg saker. Det är lätt att falla för New York och det är lätt att tänka tanken - när åker vi tillbaka?

   

Pilgrim

Ja, det finns en sak till som jag lägger pengar på (och detta är lite jobbigare att erkänna) ... och jag får väl numera benämna mig samlare av - Pilgrim - och till er som inte känner till märket så kan jag säga att det handlar om dansk design av smycken. Jag fick mitt första pilgrimhalsband för många år sedan, säkert 10 år sedan. I början gick det inte att få tag i här där jag bor utan man var tvungen att åka till Danmark eller någon ort som sålde enstaka smyckeserier av dom. Pilgrim kommer med 4 kollektioner varje år, en ny varje årstid. Så egentligen är det ju helt meningslöst att samla... men jag samlar inte på allt - givetvis. Men jag älskar verkligen pilgrim och då och då letar jag efter ett speciellt smycke från pilgrim, det svårare är att hitta de gamla serierna. För tillfället letar jag efter halsbandet nedan från serien Regal och det verkar omöjligt att få tag i, vilket såklart skapar ännu mera ha-begär... Kolla in pilgrim på www.pilgrim.dk eller besök deras outlet butik på nätet: www.outletpilgrim.dk - titta och njut!


Bilden lånad från www.jewel.se där du också kan köpa bland annat pilgrimsmycken!

Ny bia och fyra plåtar

Ännu en vecka har svischat förbi snabbt och snart har alla löven blåst av träden... trist men så är det... snart kommer november och jag ser bara fram emot december i november. Sen - så vänder det - härligt! =)

Beckan har fått en ny säng i köket... en biabädd i grått. Det blev jättefint i köket och nu slipper vi filtarna som flyger runt i köket utan allt ligger i bädden. Och han verkar gilla den. Han tycker om att ligga där och busa, bita på tugg eller sova när jag lagar mat, när vi äter eller när jag syr i köket.

I helgen har jag verkligen inte fått speciellt mkt gjort... fast ibland är det just det man behöver, bara ta det lugnt och ta dagen som den kommer. Jag har iallafall sytt ett nytt litet täcke. Ett svart bävernylontäcke till Fari och hans husse Erik Hedin - se hans hemsida: www.erikhedin.se kanske känner du ingen hans tavlor med hundar!

   

 Förra helgen låg Beckan så här jämte husse i soffan, det var den konstigaste av alla hans konstiga liggstilar så jag passade på att ta några bilder. På lördagkvällen ta Beckan ifrån att han ont i ryggen i vissa lägen när han låg ner i båge, när han skulle lägga sig ner eller resa sig eller rätta till ställningen, han ruskade heller inte av sig ordentligt - vilket han gör ofta.  Jag vet inte om det beror på liggställningen här jämte eller vad som kan ha hänt. Iallafall ringde jag Djursjukhuset på söndagen, pratade lite med dom och fick en tid i fredags. Under onsdagen och torsdagen pep han ingenting och han började ruska av sig ordentligt igen. Men så torsdagkväll så pep han till igen så jag åkte in fredag em och röntgade honom och fick en genomgång. Vi röntgade ryggen med 4 plåtar efter lite lugnande och kollade på plåtarna. Ingenting var fel utan allt såg bra ut. Skönt!! Men det blir vila två veckor till, enbart rastningen ingen motion, sele, inga hopp (hur lätt är det när man har en italienare)... inga trappor och så en halv tablett två gånger dagligen i 10 dagar. Så inget kul för Beckan... Jag bär honom upp och ner för trappan, försöker lyfta upp honom på allt men det är jättesvårt att hindra honom... suck ... men han tar sina tabletter jätteduktigt. Men vad trist det är att inte kunna gå några riktiga promenader... Men bara han blir bra så är jag lycklig!  Och han har inte pipit mer och är pigg och glad som vanligt! Min lilla älskling!

Nya grejer

Nu har jag sytt lite till och ett tag nu har jag haft en hel del att sy - kul. Det har blivit ett nytt halsband till en italienare som heter Fari, en racersele till whippeten Viper och ett helt set till en dvärg pinscher. Sen har jag sytt två halsband till två whippetkillar, Drachmer och Zloty, och ett täcke till Drachmer samt ett halsband till Lipton, en galgo espaniol.

        Mer bilder finns på hemsidan:  http://www.freewebs.com/thewhitecarnation

Äntligen

... ja det var ju en överdrift att säga att det går utför... men det gick ju mest utför med mina besök här på bloggen... men det verkar som det bara var tillfälligt!

Idag hämtade jag min nya dator och den är jättefin! Härligt! Nu ska vi bara läsa känna varandra, installera allt, lägga in hela gamla mappsystemet, och försöka rädda bilder som jag inte hunnit bränna ner osv  osv. så jag är inte riktigt back on track än men på god väg.

Men - denna helgen kommer jag att campa hos mina föräldrar,,, det är killhelg i vår lägenhet och Beckan och jag ska vara hos mina föräldrar. Det blir mysigt! Svampplocking på lördag och familjemiddag på söndag... och däremellan förhoppningsvis en del syarbete, skogspromenader och bara ta det lugnt tid. Det har varit en händelserik vecka på jobbet, kul tycker jag - och en stor omställning med mörkret som blivit mer påtagligt,, man får skynda sig ut på långpromenad efter jobbet för att kunna gå skogs/naturrundor.

OCH sist men inte minst --- jag har för första gången i mitt liv en fast anställning! Och det känns underbart! Jag är alltså på topp och ja, vad kan jag säga -  äntligen!!!! =)

RSS 2.0