Lille kung Arthur

Idag har jag fått tre jättefina bilder på Arthur i hans halsband! En av bilderna ligger såklart redan i galleriet på hemsidan - men här tänkte jag lägga ut alla! Tack Lisa för bilderna! 

         

Kvällens träning

Beckan var som vanligt laddad inför söndagskvällens träning... jag med. Det gick ju så bra sist och den här gången var samma roliga hinderkombination uppställd. Kul tänkte jag - då kan vi träna på den idag med. Beckan var inte träningsfokuserad ikväll. Träningen blev mest lullande, kutande, bajsletande och allmänt otyg.... jag försökte med hindersugsträning med boll.... lättare kombinationer som är lätt och som han tycker är kul, allmänt trickstränande, apportering och gott godis.... Apporteringen gick bra i några minuter och han hämtade bollen så duktigt - jättekul.... sen släppte han bollen och sprang mot en hög längre bort och tog en hästbaja istället och sprang iväg med.. mindre kul... Inte nog med att han nonchalerade mina inkallningsförsök - han störde de andra - märkte revis på en tunnel och ett hopphinder..... han tog iallafall inte någons korv och sprang ärevarv och hoppade hinder med korven rätt ur munnen som han gjorde förra veckan. Nåja - han är ju mattes ögonsten iallafall...

image178

Var är matte...

Beckan kan numera kolla ut genom fönstrena och faktiskt se mer än bara himmel - tidigare bodde vi på 4e våningen med små fönster, högt upp och utan möbler att hoppa upp på och kolla ut. Nu har Beckan många fönster att välja på och två balkonger.

image177
Var är matte? När kommer hon egentligen?

Nya material

Jag har idag fått tag på regntyg i rött och mörkgrönt - och köpt svart mudd till. Jag tror det blir snyggt med svarta detaljer - speciellt till det röda tyget.

Sen har jag köpt konstläder idag också som jag hoppas kunna testa att sy i snart. Det ser ut som skinn men är lite tunnare och mjukare. OM jag får tag i riktigt mjukt skinn så ska jag testa att sy i det med men det är inte det lättaste att få tag i märkte jag idag.

Bilder på tygprover finns på hemsidan -  http://www.freewebs.com/thewhitecarnation/

monogami

Kan man älska mer än en hund? Kan jag göra det? Jag som är så monogam?

Vissa saker är för mig så självklara - det finns bara en man och det är min. OM jag ska ha barn ska jag ha två - utan tvekan - ingen ska behöva växa upp utan syskon. Men är det likadant med hundar? Jag vet inte... jag vet inte vad jag vill, vad jag känner. Det skiftar och jag är inte säker. Ena dagen vill jag kasta mig ut - andra dagen tvekar jag. Finns det plats i mitt hjärta?

 

Äntligen agility bilder

Under vinterna har vi varit med och tränat agility i ett ridhus precis nedanför där vi bor. I söndags hade Malin med sig kameran och vi arrangerade lite hoppbilder med Beckan. Han är jätteduktig - det är jag som behöver tränar brukar jag säga! 

       Beckan gillar de flesta momenten i agilityn men hoppningen är ju hans specialitet. Jag körde höjdhopp med honom i söndag också - han hoppade 70 cm - sen vågade inte jag längre! =O Han bara gled över - hur lätt som helst. 

Sen gillar han tunnlarna jättemkt - och att springa på balansbommen. Gungbrädet går bra nu mer men han kan inte väga över den själv - men han vågar iallafall utan problem. LIggande tunneln går bra ibland men vi får jobba lite mer med det till våren. A-hindret, däcket och långhopp är såklart inga problem heller. Men slalom - speciellt den långa behöver vi också träna extra mkt på. Jag hoppas det blir fler bilder framöver på några fler hinder.


Halsband och reflexväst

Äntligen har jag lite bilder att lägga ut på saker jag sytt som är ivägskickade och så här ser de ut på sina beställare!

 Zombie i nytt halsband i svart och rosa

 Morrid i drakhalsband i brunt och gult

 Zombie i sin nya reflexväst


Gissa djuret

Ni som har varit med förut vet att jag tidigare har lagt ut en länk till "find the pitbull". Nu tänkte jag presentera en liten gissningstävling - gissa djuret kalla jag den! Jag har låntat bilderna från en sida och källa kommer inom kort! MEn först

Gissa djuret!

 foto: Sofia Dafgård


En till - lite enklare bild:

 foto: Ida Högberg

Svar kommer inom kort!

english toy terrier

Detta är en bild som hör samman med en diskussion på vinthund.net

 
Kolla in pälsmängden på hunden till vänsters hals!

om att hinna smälta...

Jag har ju börjat läsa igen efter 6 år... och det har varit en omställning - men en positiv sådan. Det känns som helt rätt ämne för mig och jag knåpar på med alla littertur.. som är riktigt mycket. Äntligen har jag hunnit få tag i allt också.. vilket inte var helt lätt.. men efter mycket nedladdningar av pdf och mailande till professorer så föll allt på plats. Nu ska jag bara läsa klart de första delarna och hinna smälta allt... som om det finns tid för det när man läser på den här nivån!

I onsdags kväll var jag med mina föräldrar hos Tina och Tommy (Per Mo'bile kennel) och varmare mottagande kan man inte önska! Så trevliga och gästvänliga! Vi träffade nästan hela familjen och massa fina whippets. Vi fick se de nyaste valparna (se men inte röra) ca 1 vecka gamla... och så fick vi gulla och gosa med  de lite äldre valparna så mycket vi ville... och jag tog tillfället i akt och gosa ihop mig med hela ligan! Det är inte alls fel med lite valpmys! De vuxna hundarna är förvisso väldigt trevliga och gosiga de också.. och jag är ju egentligen inte så särskilt valpsjuk av mig. Det var ju därför jag tog en vuxen hund när jag hämtade min Beckham! Men nu ska detta andra besök hos TIna och Tommy också smältas... Det är mina föräldrar som funderar på whippet  - inte jag.

Idag fick jag ett mycket oväntat samtal.. och jag har inte smält det än. Jag tror inte jag förstår... och jag vet inte hur jag ska förbereda mig, vad jag ska hoppas på eller hur jag ska hantera detta. Andreas är i Florens ikväll och jag ringde honom såklart direkt och berättade nyheten.. men ändå - jag hade velat dela det med honom hela helgen. Jag blev alltså uppringde av en forskningssekreterare som ville sätta upp en tid för intervju på det jobbet jag sökt där. Det är en doktorandtjänst... och det har varit min dröm så länge och jag har haft så många motgångar att jag nästan slutat drömma... och hoppas. Det är "bara" en intervju inget löfte om jobb, men för mig betyder "bara" det så himla mycket att det finns inte ord att beskriva - jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.. så jag gråter.... hur smälter jag detta... hur förbereder jag mig... räcker det med att bara vara jag... hur ska jag hitta rätt svar på deras frågor. Det här är ingen vanlig jobbintervju... Men jag har fått hoppet åter ... kanske en dag...
 

                                                                         

RSS 2.0