skogsrundan

Finns det något bättre än att gå i skogen? Beckan och jag är sålda på det och hade en härlig tur häromdagen vilket resulterade i lite bilder som jag sen fixat lite med... Beckan älskar att apportera och leka med boll vilket syns på bilderna! Det är underbart att se en vinthund springa - så är det bara!


grönt och lila/turkos

Nu har jag nya fina indiska dekorationsband - ett i mörkt lila med paisleymönster i turkos och rosa som man kan matcha med antingen marinblått eller turkos (polyesterband och fleece). Och ett band i grönt med blommor i beige, rosa och turkos - som jag har polyesterband i kaki och mörkgrön fleece till. Båda banden har ramar i guld och guldmönster i! Banden är i jättebra kvalitet och de är ganska grova vilket gör att de passar mkt bra till att sy i! Nu har jag sytt två nya halsband - och använt de nya dekorationsbanden såklart. Roligt att testa lite nya färger också!  Se bilder nedan!

täcke och sele

Nu har jag äntligen kunnat fota mina nya grejer!

Jag hittade äntligen yttertyg till att sy ett eget täcke till Beckan och det blev bra! Det var roligt att sy något annat, något nytt! Synd att det ska vara så svårt att hitta yttertyg! Detta tyget är mina gamla regnbyxor!!

 Så här kul var det att stå modell.... tyckte Beckan!

Och så har jag gjort en ny sele - en lyx sele - så nu har jag ett helt kit i samma stil! Koppel var ju inte så svårt att sy... sen har jag ju halsbandet sedan tidigare!sen har jag precis vunnit två bud på tradera med nya dekorationsband från Indien - ska bli kul att få hem dom inom kort! Det blir mer i detta vinröda som jag tycker är såå fint! Och den är det ett paisleymönstrat i turkos/rött och ett blommönstrat i beige/lila!

Vart är samhället på väg?

Imorse lät jag mig uppröras då jag läste Smp, vår lokala tidning. Där finns den del som heter "röster" där man kan skriva in och klaga eller hylla eller vad man nu vill - diskutera saker offentligt helt enkelt. Till saken hör att man i den här stan sedan ett par år har sin egen allsång i en av parkerna. Vid det senaste tillfället var Måns Zelmerlöv där och det var tydligen massor av folk. Nu till saken - tydligen var det så här att man efter allsången hade autografskrivning och en kvinna under signaturen "mamma - som fick ta hand om en otröstlig dotter" hade i dagens tidning skrivit följande - detta är bara utdrag - "mångas dröm gick i uppfyllelse - och tänk vilken känsla! Men - för många slutade kvällen i stor sorg och många tårar då flera barn och ungdomar fick sina drömmar krossade".  

Läs det en gång till! Vad är det här?  Är det något jag inte förstår eller? Kan någon hjälpa mig att förstå? Hallå! Vad är det här för något - vad handlar detta om?! Jag vet inte om jag behöver kommentera detta mer... eller? är det inte helt självklart! Vilken sjukt samhälle och vilket sjukt inlägg från denna kvinna! Det är så man blir deprimerad!

Det här är ingen kritik mot Måns Zelmerlöv - man får gärna tycka att han är bra! Men att det skulle kross någons drömmar i ordens sanna betydelse - det har jag mycket svårt att förstå. Här går människor bostadslösa och arbetslösa, familjer lever splittrade och det finns barn lsom  ever under hemska förhållanden även i Sverige, det finns människor som sliter häcken av sig och ändå aldrig  har råd att skaffa bil, en bra lägenhet, får ett bra jobb eller kan åka på semester. Snacka om att krossade drömmar... Vart är samhället på väg? VAKNA!!!!

medelålders män

Jag förlorade mitt drömjobb till en medelålders man med praktisk erfaranhet.... vad har jag som ung kvinna och teoretiker egentligen att komma med och konkurrera med? När ska jag få chansen att få praktisk erfarenhet? jag försöker tänka positivit, men idag har det varit svårt och det känns bara som jag förlorar jämt... har jag tur får de en liknande tjänst till och har jag ännu mer tur kan jag kanske ha chans på den ... Men just nu vill jag bara gråta. Hur länge ska det vara så här? Hur länge ska jag vänta på jobb? När ska jag få ett meningsfullt jobb där jag kan bidra med något viktigt? Där jag har erfarenhet av min utbildning och min arbetslivserfarenhet? När ska jag få blomma ut och få en fast tjänst? När ska jag få en chans.... 

And it's breaking me down
Watching the world spin round
While my dreams fall down
Is anybody out there?

Can anybody out there hear me?
'Cause I can't seem to hear myself
Can anybody out there see me?
'Cause I can't seem to see myself...
There's gotta be a heaven somewhere
Can you save me from this hell?
Can anybody out there feel me?
'Cause I can't seem to feel myself

Losing my way
Keep losing my way...
Can you help me find my way?
Losing my way
Keep losing my way...
Can you help me find my way?

Åh vad jag saknar min skatt idag....

låt det rinna av dig....

Idag hade jag en rätt bra dag på jobbet, jag var nöjd, jag sålde bra, var på gott humör och tiden gick hyfsat fort. Men sen kom det... dagens utskällning och tillrättavisning. Under mina fyra månader på mitt jobb har jag blivit mer utskälld och tillrättavisad än under hela mitt liv. I början lät jag det rinna av mig... men jag känner att det är på bristningsgränsen nu... och min dag som var rätt bra blev jäkligt pissig. F*n hon skyller alltid och allting på mig eller min kollega. Allt får hon till att vara vårt fel - fast vi gör vårt bästa. Och hon anklagar en för att göra fel och när det sen visar sig vara fel - ber hon inte ens om ursäkt. Jag är inte van att bli behandlad såhär... jag är inte van att bli tillrättavisad som ett barn och utskälld, eller anklagad för saker. Jag önskar jag kunde sluta idag... de trevliga kunderna gör det värt att stå ut med de otrevliga kunderna... men detta gör ingenting värt. Idag när jag åkte hem kände jag mig såhär......

I am the wilderness locked in a cage
I am a growing force you kept in place
I am a tree reaching for the sun
Please don't hold me down
Please don't hold me down 

I am a rolling wave without the motion
A glass of water longing for the ocean
I am an asphalt flower breaking free but you keep stopping me
Release me
Release me 

I am the rain that's coming down on you
That you shielded yourself from with a roof
I have the fire burning desperately but you're controlling me
Release me
Release me


En av årets bästa låtar och en av de vackraste av texter! Oh Laura som gästade allsång igår och visst var det underbart bra live!  Så jag njuter av oh Laura istället och försöker låta skiten rinna av mig..... och drömmer om en annan tid.... ett annat jobb.
om arbetsskador

Jag har nu varit så pass länge på mitt jobb att jag har fått en arbetsskada....Jag vet inte... behöver jag säga mer eller kommentera?
Är det gulligt eller bara sjukt? 
Är det kul?

Ja det är kul... jag skrattar. Och ja, det är sjukt... och mmm det är lite gulligt. Jag skulle aldrig göra det här på allvar det hoppas jag att ni förstår. Men jag var bara tvungen att testa och sen fota.... Och det är ju så kul. Beckan har ju frack utan fluga till vardags. Det är ju så. Han har ju den teckningen... Och så råkade Johnny vara här idag och då var jag ju tvungen att även testa på honom.

På mitt tidigare jobb så hade jag helt andra arbetsskador... som att korrekturläsa alla texter jag läste....

Men håller man på med frackar, brudklänningar och sånt varje dag - så testar man hur det ser ut när ens hund har fluga.... eller?


kamoflage och leopard

Efter dagar av sybegär har jag idag fått lite gjort.... men inte alls som planerat. Jag knåpade på zombies sele men insåg efter ett tag att jag måste ha henne här så det blir rätt proportioner. Så jag gjorde klart Johnnys chihuahua halsband istället och sydde om ett halsband jag hade sen innan till nya modell. Mycket snyggare så här tycker jag! Så jag är rätt nöjd ändå. Jag har flera nya planer också. Men jag får vänta tills nästa gång jag är här och kan sy. Planen är att göra en ny, finare sele till Beckan men något av de nya banden. Vi får väl se - jag önskar också att jag fick in fler beställningar eller hittade något annat sätt att nå ut och locka köpare. jag kan ju inte göra hundra till Beckan....Som ni ser är Johnny måttligt förtljust i att vara med på bild på det här sättet.... inte kul att stå på bordet och posera... Beckan däremot är rutinerad modelll! ;-)

RSS 2.0