Barmark del 2

    
    
    

Den observante ser att det är två olika promenader, eftersom de har olika täcken på sig. =)

  Närbilder på Sigge sötnos!

Barmark

Nu har jag äntligen gått igenom alla mina decemberbilder och komprimerat dem. Så här kommer nu en seriebilder, denna gång i rätt ordning. I slutet på november och början på december var det mörk, mulet och blött. Jag undrar om det var någon sol i november över huvudtaget? November är den tungsta månaden och jag såg hela tiden fram emot december. Jag var ständigt trött. En morgon orkade jag inte mer och sen dess har jag varit hemma, sjukskriven. Om en vecka ska jag börja jobba halvtid, efter ca 5 veckor hemma. Man tror inte att man kan drabbas så, och man vet inte hur det är att drabbas förrän man har känt det själv. Min kropp sa ifrån i tid, och det var nog bäst så. Under nästan ett halvår har jag haft jobbiga magproblem, och enda sättet att försöka sätta ord på det är - att det är som att ha maginfluensa, varje morgon. Nu har jag fått en diagnos (IBS) på mina problem och ja, det känns bättre så - då slipper jag oroa mig som jag gjort hela hösten, för att det ska vara någon allvarlig tarmsjukdom eller liknande. Men det är en kamp och ibland är det bättre, ibland är det sämre. Min tid hemma har gått snabbt och långsamt. Det känns som flera månader. Men det är "bara" en månad. Trots att det ibland har varit motigt att gå ut, så har jag promenerat lugnt nästan varje dag och tack o lov har jag ju alltid tränat hundarna på att vara lösa. Så vi har strövat fritt tillsammans och jag har tagit en del bilder. Och det är dessa fina stunder som jag vill komma ihåg när jag blickar bakåt och tänker på december 2009.

   
   

Beckham är jättebra på att gå balangång, Sigge är lite mer försiktig - men vi tränar på det.

   
   
Är det inte något magiskt med mossa?

   
   
Vårt fina stall i Bergunda

Jag har tillhört samma stall sedan jag var 12 år och slutade som gymnast. Två år tillhörde jag Lunds ridklubb då jag pluggade i Lund och det var en jättetrevlig klubb också. Mitt stall som allmänt kallas Bergunda, är egentligen Växjöortens fältrittklubb, VFK. Det är ett stort stall med flera stallar, två privata och ett med ridskolehästar och två ridhus, samt två ridbanor och stora fina hagar. Stallet är beläget så vi kan rida kortare eller längre turer i skogen, vackra bokhultet och runt Bergunda sjön.  Sen jag började rida har stallet i stort sett likadant ut, bortsett från att fler byggnader tillkommit. Men efter sommaren var stora delar av huvudbyggnaden omgjord och det var så fint och luftigt. Nu står alla hästar i egen box och taket är upplyft. Innan jul, då jag skadat mina två fingrar och det var 17 minus ute, bestämde jag mig för att åka ut till stallet ändå - för att fika och umgås och kolla lite innan det blev för kallt. Vi är bara 6 st i gruppen och de var endast 4 st som red men det var en tapper skara som kämpade på i kylan. Det var så kallt så det var disigt inne i manegen. Själv satt jag på sittunderlägg, med varma långkalsonger, termobyxor, tjock tröjas och täckjacka - och mina nya snowjoggers. Självklart hade jag mössar, halsduk, vantar och hundfilten också. =) Vår kamera börjar tyvärr bli lite trött så det blev inte så mångs bilder men här är några.

     
 Hästarna är Urkella, Baccadi, Goofy och Mack. Sötaste Mack var lite sur men är en fin liten ponny som är rolig att rida.

 Fina Urkella (med det fula namnet) men en härlig häst att rida!
 

Bland blanka kuddar...

De senaste dagarna har vi tagit det ganska lugnt. Inga längre promenader i slask och på isgatorna härikring. Nu väntas kallt väder och förhoppningsvis fint väder. Men de senase dagarna har det mest sett ut så här hos oss...

   
  

I söndags var båda hundarna med och tränade agility. Det gick bra och jag är nöjd. Sen var de trötta. De är inte vana vid den typen av träningar. Vi var där 2 h, vi har 2½ h i ridhuset varje söndags fm fram till mitten av mars. Sigge hoppade några hinder, gick på balansen och genom en kort tunnel - för första gången. SÅ jag är jättenöjd! Beckan gick bra första delen på den första banan - jätteduktig. Sen tappade han fart och verkade tröttna. Jag vet inte varför men jag tror han blir trött och tappar intresset. Men han var lydig och följsam och det är det viktigaste. Så sen fick de öva på att ligga i buren och jag pratade hund och tittade på de andra.

Evil Twin tattoo och sju sköna bönor

Jag har sagt det här förut, och jag säger det igen... här - varsågod - att ta del av en riktigt fin tatuering gjord av Max på Evil Twin i Helsingborg. Bästa tatueringsstudio i Sverige 2008 eller 2009. Man måste vara ute i god tid, men det är det värt! Efter fyra sittningar och 3 ½ dag senare uppdelat på hösten ser min sambos arm ut så här!

http://www.eviltwinstattoo.se/max/943 - se länken för fler bilder och mer tattueringar gjorda av tatuerarna på Evil Twin.

 Bild lånad från Evil Twin.

Temat är religiöst med den fallna ängeln, Babels torn, Maria Magdalena mm.

När man är i Helsingborg kan man även besöka en mycket trevlig butik och restaurang som heter Vegeriet (www.vegeriet.se) med självklart bara vegetarisk mat och produkter med bra innehåll.  Butiken heter: http://www.sjubonor.se/

Svarta täcken till Richard

Jag har sytt två svarta täcken till italienaren Richard. Beckham fick vara modell idag. Sen har jag äntligen hittat en bur som jag kan ha med på agilityträningarna.

 
Dubbel svart fleece.

   
Svart bävernylon och grå teddy.

   
Hundarnas olika karaktärer kommer tydligt fram här. Beckan lärde sig direkt att gå in i buren. Sigge avskyr det... och det är ju han som ska vara där främst. Så vi har lite att träna på här hemma. Sigge tycker att allt är otäckt, Beckan är ständigt med på nya utmaningar.

Julpyntat - gott o blandat

Idag har jag julpyntat här hemma! Klätt granen och tagit fram tomtar och änglar. Sen ska vi faktiskt ut på promenad idag, äntligen - för idag är det inte så många minusgrader.

   
Oklädd och klädd gran! Vi har en liten gran som är lite ojämn... =) Sen en liten samling vita änglar och två glasgranar som jag fått från min vän Asuka som bor i Japan.

 I år fick jag en söt almanacka och två par ätpinnar med varsin böna i keramik som man lägger pinnarna på när man dukar. =) Jag tänkte inviga dem ikväll då vi ska äta lite japansk inspirerad mat med tofu.

 Den här fina koftan kunde jag itne låta bli. =) Men det var svårt att fota den. Det är rosenmönster i två röda nyanser.

 Sen har jag tagit upp min stickning lite igen... det var så länge sedan. Men det är rätt skönt att sticka lite framför tv.

  Givetvis har vi en amaryllis här hemma också. Vi har en klassiskt röd och en vit också. Jag älskar lökväxter. 


Mini och Smulan

Jag har fått låna lite bilder av Lina (www.lantlollans.se/blogg.html) på hennes fina flickor i sina nya flecetäcken! Tack så mycket för att jag får låna dem och kolla in hennes sida och se fler bilder på Mini och Smulan,  samt deras två kompisar!

   
  Visst är de fina!! Ytterligare bilder finns på min hemsida:
http://www.freewebs.com/thewhitecarnation

Sigges tänder

Som jag tidigare berättat är Sigges tänder inte de bästa! Han har uppmjukad käke och lösa tänder i halva munnen. Han har flera lösa tänder som jag nyligen upptäckt. Dock äter han bra, leker med busarna och tuggar på ben. Jag borstar tänderna försiktigt och han verkar inte ha ont iallafall. Det är inget kul och jag vet inte hur det kommer att bli. En tandlös hund antagligen. Kindtänderna verkar bra dock, och det är alltid något. Jag har berättat om detta på hundarnas hemsida också, där finns fler bilder:

http://www.freewebs.com/beckan

Här kommer lite nya bilder!

 

Jag har försökt markera de tänder som är lösa. Sidotanden har tyvärr mycket tandsten också, men jag vågar inte peta för mycket där eftersom den sitter lös. Egentligen ger lösa tänder rysningar över hela kroppen. Men så länge jag slippper dra ut tänder är det ok.

Enkel underhållning

Jag brukar roa mig med att titta in på några sidor som jag tycker är roliga. FÖrutom tjuvlyssnat finns det två amerikanska sidor som jag gillar skarpt!

http://www.peopleofwalmart.com/

http://awkwardfamilyphotos.com/category/awkward-family-photos/

http://tjuvtittat.se/

http://www.tjuvlyssnat.se/

Vill man hellre göra test kan man gå in på:

www.horseltest.se  och testa sin hörsel! Kanske inte så upplyftande. Vad som heller kanske inte är så upplyftande är att gå in och göra testet på www.mensa.se - det är på egen risk. Men jag gillar ju sånt. =)

Alla barn har rätt till en vit jul

 


Jag tyckte det här var så bra så jag valde att föra det vidare!
Ta ställning du också!

http://www.vitjul.se

***Fråga mig inte varför bilden blev så liten...


Septemberljus

 Vi fick en del sol i september och härliga rundor i solen med hundarna.
    
Eftersom vi bor vid ett naturreservat har vi väldigt rik natur i närheten. Lönn, bok, björk, barrträd osv. Det är härligt tycker jag. Vi har backar och dalar, bäckar, ängar och härlig utsikt.

     
Hundarna betar gärna gräs. Som tur är kräks de inte efteråt.

   
Eftersom vi har hästarna så nära gör Beckan ibland vissa fynd i skogen.

   
Vita hästar och solblekt gräs.

   
Rönn och härliga björkstammar.

    
Härliga blå himmel och vackert ljus som silas mellan träden.


September var en fin månad

Jag har verkligen gått igenom mina mappar, som ni märker. Det har varit lite dåligt med bloggande under hösten. Därför kommer allt i en konstig ordning nu... Men så får det vara. Här är lite härliga bilder från september, och det känns som sommar när man se dem.

   
Hundarna njuter av den sista sommarsolen på balkongen på baksidan. Härligt.

   
Det går även bra att mysa i lillarummet. Se så vit Beckham är nu!!

   
Det går även bra att göra sig en koja i sängen.

  
Men när solen visar sig funkar det även att sola på matten i vardagsrummet.

Växjö internationella

Även i år var jag på Växjö internationella utställning. Detta har jag nämnt tidigare och här kommer bild som utlovats. Det är sannerligen inte lätt att fota på en utställning.. och resultatet ja det syns här nedan.

   
   Rebecka och sen Henrik med ryggen mot kameran. Smygfoto. Sigge var med och de tär han i det breda halsbandet! Han tyckte det var jättekul att träffa lite tjejer.

Nyanser av gult

Gult och orange är färger som man verkligen behöver på hösten.
    

Jag gillar fröställningar, det är vackert tycker jag. Jag gillar när de står bruna kvar och man kan minnas tillbaka på de vackra blommorna.

   
Hästarna kutar ofta runt i hagen. Ibland där de bara två, ibland får en med sig hela flocken. Det är härligt att titta på tycker jag. Och mot den utsikten dessutom.

   
   


Motljus och frost

Jag älskar frost. Det är så vackert. Detta var den första morgonen med frost. Det var blå himmel och solen tittade fram. Åh vad jag njuter av dessa mornar. Jag låter bilderna tala för sig själv.

    

Det är så vackert där vi bor. Och det är härligt att stiga upp på morgonen och äta frukost och blicka ut över hästflocken som betar och leker. Sigge tycker att hästarna är spännande.

    
Hundarna fick ta på sig sina fleecetäcken denna morgon. Gullris i frostklädnad och vackert gräs mot lila himmel. Kan man få en bättre start på dagen?

    
Bild 10 och 15 är mina favoriter här. Det blev så himla fint ljus. 


Oktoberljus

Oktober är en fin månad tycker jag. Hösten är riktigt igång med alla vackra färger, har man tur får man lite sköna ljumma höstdagar med sol och blå himmel. För mig är det svampletning som gäller och att njuta av naturens alla färger.

  
Vackra björkar i gult med kritvit stam. Och en väg som leder som en härlig svampskog och en vacker sjö.

   
En av de sista kvällsrundorna efter jobbet på kvällen. Nu är det för mörkt att gå de rundorna efter jobbet. Trist, jag saknar det. Det är så skönt att gå över ängarna och bara ha naturen inpå.

  
Killar i grönt. Och visst är reflexer bra. =)
På vårt vinthundsforum har vi diskuterat och framför allt visat misslyckade bilder, som faktiskt kan bli rätt så kul. Jag har utlovat bilder här på min blogg, så de kommer nu.
  
Blixten rätt på och för nära. En hund springar rätt in i kameran och ibland även matte. Och var är hunden? =)

Vintermörkret...

...smyger sig på från alla håll och kanter. November har inte gett oss mycket ljus och jag har längtat efter december, efter jul, efter lugn. Förra torsdagen vaknade jag upp efter en intressant men hektiskt dag och var totalt utmattad. Igår blev jag sjukskriven en vecka till. Novembermörkret ger sig till känna. Jag är på rätt väg, men det är fortfarande en bit att vandra.

För tillfället tar jag inte emot några beställningar. Jag ska sy några täcken till italienare och sen till mina egna dyrbara juveler. Om någon ändå är väldigt angelägen om att just jag syr till din hund, hör av dig per mail men räkna med att det kan ta lite tid innan du får något sytt. Om jag känner annorlunda, kommer jag att ta bort mitt meddelande från hemsidan. http://www.freewebs.com/thewhitecarnation min mail linneasandstest (snabela) hotmail.com.

Här är ett litet italienare täcke till Possi! Härligt med färg tycker jag! Idag har mina sprungit ute på ängarna i rött och turkos. Vi har haft en fin dag idag, med kallt och torrt väder. Sol. Jag älskar frosten!


 

Kristall - en parfym från Makeup Store

Jag är ju en parfymälskare - en doftälskare - så givetvis är jag med i Annas tävling och hoppas vinna parfymen kristall.Tävla du med på Annas blogg: http://annaviktoria.wordpress.com/


RSS 2.0