Dagar att minnas - decembergalleri

Vi har haft en fantastisk vinter, snö och kallt, en del dagar så vackra - jag är glad att jag tagit med kameran trots 10-20 minusgrader. Det är det värt! Här är tre promenader vi tog under slutet av december.


  
Är det inte vackert så det nästan gör lite lite ont. Jag får den där känslan av att stanna tiden, bara vara kvar därute och njuta. Kanske är det förgängligheten som gör det så extra vackert.Jag älskar de där pastelliga ljusa färgerna, den ljusblå färgen, den rosa himlen. Skuggor av snö måste de vara de allra finaste skuggorna.


Nyanser av grått och vitt. Ännu en kall dag.
Och med kylan kommer solen, som jag brukar säga. =)

 
Dagens sista strålar.

Från pesto till nudlar

Jodå, vi har ätit en del även i januari. Till jul gjorde jag en egen chokladkaka - jag tycker det är gott. Jag skär den sedan i små tjocka fyrkanter. Denna gången valde jag en mörkchoklad 70% och tillsatte lite grädde och honung samt diverse goda nötter.

   

Jag gillar när fruktfatet i vardagsrummet ser ut som på bilden - fullt med härlig frukt. För tillfället har vi mango, kiwi, banan och avokado samt några clementiner också. Till helgen efter lördagens tårtkalas ska vi ha fruktsallad tänkte jag. Andreas kommer packa till helgen och sen är han borta resten av februari, och jag fyller år. Det blir mycket den här helgen också.

Bild nr 3 är en enkel tofurätt med goda nudlar. Pinnarna fick jag förra året från min vän Asuka i Japan.
Bild 4 är en gryta på quorn, grädde, pesto och purjolök - enkelt och god. Vi brukar har ris till.

Det här inlägget är särskilt till Jeanna. ;-)

RSS 2.0