I dvala

    
    
    
  

Vi befinner oss lite i dvala. Har sänkt ambitionerna. Snön yr, minusgraderna sjunker och stiger. Det är bara jag som vill gå ut och gå. Vi har lämnat det mörka, blöta, tunga november bakom oss. December står vid dörren. Sen - då vänder det.

   
 

Dag 5 - bland hästar och tårtor

Denna tisdagsmorgon gick vi ner mot Wall street och gick på Museum om Native Americas. Det är ett "indian"-museeum och för tillfället var de mesta tyvärr stängt - men de hade en pågående utställning som handlade om indianernas relation till hästar! Den var jättefin och man fick se otroliga pärlarbeten på både väskor, täcken och masker som man hade till hästarna! På framsidan fanns det annorlunda statyer. Sen gick vi genom Wall streets hoods... dvs Financial district uppåt och slutligen åt vi lunch på Spring Street Natural. Jag åt en vattenkrassesallad - något jag inte ätit förut - jättegott men väldigt bladig om jag säger så. Men lite senare på dagen kompenserade jag det hos Roccos...

   
Charging Bull framför Bowling green, precis i närheten av museet! Varför ville så många fota sig med tjurens rumpa som bakgrund? Jag utanför museet med Bowling green (en av många små parker) i bakgrunden.

    
Inne i museet! Gatbilden är från Financial district - jag älskar blandningen av nytt och gammal i New York - det är så häftigt! En rolig skylt som vi passerade!

   
På eftermiddagen bestämde vi att vi måste ta en riktig fika och bara softa en stund. Vi gick genom Greenwich village för att hitta Roccos. Det fanns en lång meny - och det var svårt att välja. Tillslut valde vi att dela på en chokladtårtbit (som jag inte kommer ihåg namnet på tyvärr - för det var väldigt fyndigt och roligt). Jag tog en citronlemonad till (good idea) och Andreas valde en milk shake (bad idea). Båda var jättegoda... men tårtan var så mäktig så det behövdes något syrligt till! Sen var vi rätt bra jästa flera timmar framåt...

     
Så vi gick en lång promenad genom Greenwich village till West village ner mot Hudson river park. Där kollade vi ut över floden till andra sidan och njöt av dagen! Den höga byggnaden är vårt hotell - Hampton Inn Manhattan Soho!

   
Vid gränsen till Meatpacking district hittade jag den här affischeringen... (bild 2). Och en udda parkering. Vi avslutade kvällen (sent för vi var fortfarande så mätta efter tårtan...) på Red Bamboo och jag åt något av det godaste jag har ätit - veg.fisk med underbart citronsås!!!

Dag 4 - Midtown

 Planen för dagen var att hålla till i Midtown denna dag. Vädrets makter ville annorlunda. Det ösregnade hela förmiddagen.... Vi tog tunnelbanan upp till Garments District, en favoritområde för mig som älskar tygar, band och sånt där pyssel. Vi spenderade först en bra stund på Daytona Trimmings och ja - tro det eller ej - men vi blev igenkända!! Efter två år!! Det var roligt att komma dit igen och jag tyckte att jag handlade massor men givetvis hade jag kunna köpta några band till. ;-) Regnet öste fortfarande ner när vi lämnade Daytona och försökte ta oss till Times Square - för även om vi varit där en hel del så kände vi att man måste bara dit en gång vid varje resa iallafall. Det är en härlig plats  - och vi letade efter en av våra gemensamma favoritbutiker.. Virgin Megastore. Vi såg verkligen fram emot att shoppa skivor och hitta nya spännande plattor. Tyvärr låg där en Forever21 istället... antiklimax. Vi flydde undan regnet in i en butik där jag handlade lite sköna plagg (munkjacka, t-shirt, linne) och funderade på vad vi skulle göra.

  
Vi tog en taxi i regnet som tog oss till den andra stora Virgin butiken... Union Square. Men även där låg en Forever21 butik. Det fanns alltså inga Virgin butiker kvar och det var inte lätt att hitta CD skivor i den här staden längre - så himla synd - vi som älskar musik. Vi letade resten av fm och hittade massa vinyl second hand - men det var inte riktigt vad vi var ute efter. Dessutom har ju Andreas sålt sin fina vinylspelare (till min pappa som samlar vinyl). Fm fick avslutas på mysiga Angelas Kitchen - veganskt fik - och vi åt jättegoda wraps där och drack äppelmust. Sen tog vi oss en tur i East Village, passerade genom Chinatown och tog en sväng i Soho innan vi tog det lugnt någon timme på rummet.
   
En riktigt juste grafittivägg hittade vi som vi var tvungna att föreviga. Delar av hotellets framsida!

    
Vackra husfasader är det gott om!

Vi avslutade dagen på Veggie burgers som hade massor av olika vegetariska burgare med tillbehör och såser. Gott! Som vanligt amerikansk storlek på portionen!

Stiltje

Jag såg fram emot denna söndag, och den började bra. Sen hade jag tänkt att sy klart ett täcke, uppdatera min blogg osv. Men min mage vände upp och ner på tillvaron under eftermiddagen och jag vill bara lägga mig och sova. Så det blev inget gjort idag, tack och lov fick vi en trevlig långrunda med våra grannar iallafall. Jag är lyckligt lottad som har en förstående sambo och två mysiga hundar.

    

Och kolla så fina Ramses och Anubis är i sina nya täcken!!!

  

Ännu en återblick...

 Lite fler utebilder från ett soligt och skönt oktober!

   
   
   
   
  Bild 12 är väl ingen höjdarbild precis men jag tycker hundarnas miner är rätt roliga. =) Det var en fantastisk dag och en lång och skön promenad.

Awkward family photos

Jag gillar en sida som heter Awkward Family Photos - ibland glömmer jag bort den ett tag - sen ser jag länken under favoriter ibland och måste gå in och kolla. Min favorit denna gången är bilder på en "liten" familj. Här är fotografens hemsida och lite fler bilder - helt underbara!

http://family.petersphotography.com/peters-blog/2010/10/18/featuring-the-sextuplets-at-the-studi.html


http://awkwardfamilyphotos.com/

Shopping in the big city

Man behöver inte shoppa när man är i New York - men vill man det har man alla möjligheter i världen. Och det är väldigt roligt att shoppa där. Jag önskar vi kunde åka dit nu och julhandla - det hade varit kul att uppleva lite av julhysterin i New York dessutom! Trots att jag tycker att jag shoppat loss rätt bra när vi har varit i New York känner jag alltid efteråt att jag kunde handlat med lite till.... och Jeanna har ju upplyst mig om att man faktiskt får ha med sig två väskor... men man ska ju orka dra hem det också... Iallafall, jag tänkte visa ett lite urval av vad jag handlade den här gången - banden som jag köpte på Daytona trimmings har jag redan visat - men lite av det andra kommer här:

    
Bild 1. Lite asiatisk shopping. Jag älskar saker från Kina och Japan. Tofflorna köpte jag på Pearl River Mart som är en jättestor kinesiskt butik som har allt man kan önska sig från Kina. Om jag orkat hade jag gärna burit hem lite porslin och möbler också. Väskan är från Kiteya Soho - en japansk lite butik som säljer smågrejer från Japan - hårklämmor, kepsar, väskor, origamipapper, smycken mm. Jättetrevlig butik som vi hittade redan 2008. Smyckena finns i närbild nedan!

Bild 2. Smink från Sephora, Id Bare minerals. Sephora är ett utmärkt ställe att handla smink på och jag som är såld på Id sminket shoppade loss den här gången. Id är pinsamt dyrt i Sverige men säljs till halva priset i USA. Så passa på!

Bild 3. Hudvård från Dermalogica. Jättebra produkter tycker jag och lika bra att passa på att handla i USA till överkomliga priser - svindyrt här hemma...

Bild 4. Kofta, leggings och snyggbyxor i svart och mörkgrått från min favoritbutik Uniqlo respektive Express. Jag gillar båda butikerna och de har massor till bra priser!


  
Bild 1. Mina favoritjeans Miss Sixty som jag köpte på Woodbury Common. Och ett par supersköna svarta jeans från Mango. Hood och linne från Quicksilver på Times Square. Det ösregnade den dagen och vi flydde in i närmsta butik...

Bild 2. Kjol, flanellskjorta, scarf och t-shirt. Blandan shopping! 
Bild 3. New York t-shirts - lite kul att ha tycker jag!


 
Bild 1. Örhängen från Kiteya Soho, örhängen med amtist och hängsmycke från en liten tibetansk butik i närheten av där vi bodde, hänget är The eternal nod.

Bild 2. Givetvis måste man göra ett besök till Victorias Secret, jättesköna trosor!

En oktoberdag som badade i ljus

Det har tagit lite tid att lägga ut de här bilderna, fråga mig inte varför men här kommer ett bildgalleri från en av våra många promenader som vi går hundarna och jag. Det var en underbar höstdag med sol och vackra löv.

    
     
    
    
    
    
    
    
Jag försökte ta en seriebilder när hundarna skulle hoppa över staketet... men det gick inte så bra - de fastnade aldrig på bild... men jag fick med en halv Beckham. =) Rätt in i kameran.

Ramses och Anubis

I backen där vi bor finns det två italienare till! Härligt! Vi träffas och går promenader ibland och nu har killarna fått nya täcken! De blev kanonfina!

   

Deras täcken är i bävernylon i färgen stone - gråbeige ned brun insida och bruna detaljer. Även en annan liten italienare ska få ett täcke i stone, fast med svarta detaljer. Imorgon ska hennes matte få det på utställningen här!

 

Tabouleh, wok och annat gott

Den senaste tiden har vi ätit en hel del gott!

 En mkt enkel och god äppelkaka som man skär i bitar.
 Indisk gryta med panir och grönsaker.
 Wok med tofu och kokosmjölk. 
   
Tabouleh fast på bulgur, marinerade quornfiléer och limeyougurt.

 Lite trattkantareller på tork. =)
 Helt ok mellanmål - gott bröd och smörstekta kantareller.

Färgglatt

Med jämna mellanrum byter jag färg i köket - jag gillar den förändringen - det piggar upp och känns fräscht. Vi har haft mörkt orange ett tag nu och innan julen åker fram ska vi köra lite lila.

   

Denna helgen åt vi rostade grönsaker - flerfärgade morötter, sötpotatis, potatis och palsternacka - med quornkotlett och beanaisesås och lite sallad. Sen hade jag gjort vaniljpanacotta med hallon och björnbär. Till detta drack vi pomotesse från Kiviks musteri.

RSS 2.0