In a few days...

Om några dagar åker vi till London. Det mesta är klart - det enda vi saknar just nu är handsprit. Jag har lite packproblem - som vanligt. Det är svårt att packa, och ännu svårare att bestämma sig. Jag räknar med regnskurar och ca 20 grader. Jag mailade hotellet igår och frågade om frukosten och fick ett otroligt trevlig svar idag - ja de har flera vegetariska alternativ och sojamjölk! =D Jag är så nöjd. Igår letade jag vegetariska och veganska restauranger i London, det finns gott om det. I Soho som ligger nära där vi ska bo finns en hel del. Så jag har redan hittat bra middags och lunchställen. Detta lärde jag mig av förra årets resa - mat är viktigt, och mat ska vara god. Så denna resa ska planeras bättre. En bra matupplevelse kan man minnas länge och leva länge på. Det ska bli jättekul att komma till London. Som den storstad det är finns det massor och jag har hittat en hel del adresser som jag vill besöka; Ribbon and trimings shop, Little shoe shop, Asia House och givetvis ska jag se om i.d och dermalogica är billigare i England än i Sverige. Vi får väl se vad vi hinner med! Det är ca 15 år sedan jag var i London, så det är inte mkt som jag kommer ihåg. När man tittat på kartan blir man alldeles snurrig  - hur ska man hitta??? I New York var det ju så lätt, precis som hemma fast större - raka gator - rutnät - sen är det ju samma man som ritat båda städerna. London är en gammal stad och det ska bli fint att bara insupa atmosfären, titta på gamla hus och annat fint.
  
Bilder lånade av anyway.blogg.se och wmin.ac.uk


Halsband till salu

Jag har två halsband till salu som inte passar mina hundar, ett sydde jag idag och det blev lite tight för Sigge.. så kan det gå. Och det andra är ett blått halsband som är jättefint - men blått är helt enkelt inte min färg. Info finns även på hemsidan http://www.freewebs.com/thewhitecarnation

  
Halsbanden är vändsydda med fleece på insidan och siden på utsidan, det blå har grått nylonband. De kostar 200 kr/st inkl frakt. Det gröna är 22 cm, ca 5 cm brett och det marinblå är ca 27 cm, 5 cm brett. Båda är nya och aldrig använda! Maila mig om du har frågor eller är intresserad av något av halsbanden! linneasandstedt@hotmail.com

Jag har sytt igen

Nu under min semester kan jag sy i lugn och ro och lite oftare än vanligt. Det är härligt. Det har blivit några halsband till mina och andras. Annars har vi haft några lugna sköna dagar. Vi gick en lång härliga promenad i regnet igår, en ny stig hittade vi och hittade hjortron längst in... En annan dag går vi tillbaka och plockar. Jag har bakat en nötkaka de luxe som vi provsmakade idag ute hos Frank, Andreas morfar. Vi hade med oss creps också och åt lunch där. Hundarna var givetvis med.


Fyra raka halsband till fyra vackra salukis - Assar, Noa, Dariba och Hera på kennel Matanah´s i Edsbyn.

Grönt är skönt och det gröna nya bandet var jag tvungen att inviga och testa så det blev varsitt till mina killar! Vändsydda med grön matchande fleece på insidan!  Tanken är att sy ett par täcken också under semestern, vi får väl se hur det blir. Idag fick jag hem lite mer tyger, dels ett utetyg som jag ska sy vindskydd av - dels lite fina fleecer, svart, brunt samt mörkgrå- och ljusgråmelerat.

Ägna några minuter åt att tänka på vad du äter

När jag vara 16 år bestämde jag mig för att sluta äta kött. Över en dag var det gjort. Även om jag funderat ett tag. Det som hindrade mig var bara det praktiska. Men efter samtal med mina föräldrar så fanns det inga hinder. Det har inte gått en dag som jag ångrat mig eller ändrat mig. Jag är än idag vegetarian. Jag blir med jämna mellanrum påmind om att mitt beslut är det ända rätta. Jag äter ekologiska ägg. Vanliga mjölk har jag inte kunnat äta på över 10 år och för ett år sedan gick inte det inte längre med låglaktos och laktosfritt. Min mage vill inte ha det. Ohomogeniserade mjölkprodukter testade jag ett tag, och jag kommer att kunna äta det ibland tror jag. Ohomogeniserade produkter är gammeldagsmjölk, riktig vispgrädde och riktig creme fraiche. Men som sagt det är ris- havre- och sojaprodukter som gäller för mig och det finns massor idag om man jämför med för några år sedan. Det enda som jag inte hittat är turkisk yogurt, men det finns neutral sojayogurt som man kan ha till såser t ex. Jag har inte ätit kött på 15 år. Länken nedan visar varför, om du vågar se:

Bildspel: http://animalrights.se/wallsofglass/index.html

  
Bilderna är tagna av Erik Lindegren och lånade från http://www.smp.se/

Tidningsartikeln i Smp:
http://www.smp.se/noje_o_kultur/slakteriets-brutala-verklighet-visas-i-vaxjo(1424230).gm

Det är en fotograf som heter Erik Lindegren som har tagit bilderna. Han uppger i intervju att han slutade äta kött efter sitt besök där. Utställningen finns i Växjö på stadsbiblioteket från 17 juli till 4 augusti. Jag behöver inte se den, jag är sedan länge övertygad.

Jag skäms över människan när jag ser det, och jag ber djuren om förlåtelse när jag ser bilderna. Förlåt.

   
Bilder lånade av:
http://www.text.nu/, http://www.jagheterliina.wordpress.se/, http://www.husdjurssidan.se/

Swedish grace

Nu har semesterna börjat på riktigt och det är jätteskönt. Vi tar dagarna med ro men donar ändå och fixar här hemma. Det är skönt att kunna göra lite i sänder och ta tag i saker som behöver göras. Idag har vi bokat vår resa till London. Det ska bli trevligt att åka dit, jag har inte varit där på 15 år. Vi ska bo centralt vid British museum ungefär. Sen har vi varit vid strömbergshyttan och köpt en fin kaffeservice... resten ska vi önska oss... men vi har så vi kan bjuda några på kaffe iallafall! =) 
 Väldigt fin tyckte vi! I färgen ice.

Sen var tanken att vi skulle träffa Malin o Zombie på klubben, men givetvis övergick den vackra sköna sommardagen i ännu mera regn och åska. Igen. Så jag sydde klart Sigges nya täcke istället som sedan invigdes på promenad när det slutat regna. Men för att gardera mig idag så blev det regnkläder på. Igår blev vi översköljda av regnet och vi fick springa hem... det var hemskt. Jag såg ingenting för regnet forsade längs ansiktet och det gjorde så ont med vatten i ögonen. Tur att hundarna hittar hem.  Sen blev det iallafall sol och Beckan kunde sola i lilla rummet. Härligt! Och ikväll är det en underbar klar kväll med en fantastisk solnedgång!
 Sigge ville inte stå modell och Beckan var rädd för åskan, därav blicken.. =(
 Beckan gillar verkligen in åskan, stackare...
 Sigge tar det med ro.. skönt.
  Beckan sover i solen...
  och Sigge sover i kojen i sovrummet..

Busarna

Det blev lite andra roliga bilder också när jag skulle ta lite fina bilder på halsbanden.. det blir ju alltid så. Sen passade jag på att fota mina odlingar också.. =)

     
Sigge har en sån rolig uppsyn! Och så ligger han alltid så roligt, viker in frambenen som en katt. Han kan även förflytta sig i den ställning en steg i sidled.

   
Nya blommor har tillkommit! Givetvis fick det bli vita och lila blommor! Persiljan växer jättebra och kan skördas nu. Vaxbönorna tar lite tid på sig men i den ena lådan har de kommit upp hyfsat nu. Zucchinin har börjat få början till små knoppar!

   
Violerna har vuxit... tre storlekar!
Beckan vaktar zucchiniplantan med sin vampyrtand blottad...

   
Sen tröttnade Beckan på att vara fotomodell och hämtade apan... sigge tittade på.

Halsband

Nu har jag äntligen haft tid att sy halsband till mina egna hundar, det blev två i söndags - fler är på gång. Allt är förberett - de ska bara sys. Jag köpte ett nytt fint band i lördags och det måste såklart testas på en gång. Men först blev det varsitt halsband i fuskskinn.  
 

Härligt med besök

I söndags hade vi besök av Lina, Jon och Vintra. De ska snart hämta en till liten tik, Isis - det ska bli så spännande. Det var roligt att träffas igen! Och hundarna fick sig lite lek och bus. Beckan hade som vanligt svårt att sköta sig och vara en gentleman. Siggan bjöd på en loop iallafall och det gick bra att gå ut med hundarna lösa tillsammans. Vintra var dock iväg på egna äventyr och vem vet vad hon gjorde...
   
Jag fotade Vintra i sitt nya täcke också. Se så fin hon är! =) Sigge ville vara med på ett hörn...

People come together

Jag fann det här hos Cel'dara http://celdara.blogspot.com/  och var bara tvungen att lägga ut det jag med. Jag tycker det är så himla mäktigt. Tänk ändå vad vi människor kan skapa tillsammans.

http://www.youtube.com/watch?v=je1KOcBYGjM

En dag i juni

innan de slog gräset... så gick jag ut med hundarna en kväll. Det var en underbar kväll, vackert ljus och ljummet ute. Gräset hade blivit så högt och det hade bildats en gång genom gräset som vi envetet trampade upp varje dag. Annars hade vi inte kunnat gå där. Som tur var hade jag med mig kameran denna kväll!
    

     
  Varför ser Siggans öron alltid ut så där?
   

RSS 2.0