En ikon, en era har nått sitt slut

http://www.youtube.com/watch?v=PvYygjcMDdQ

Men jag tror att han är odödlig, för vissa är han nog som en messias. Man kan inte annat att säga att han kunde skapa mäktig musik, som rymmer mycket känslor och mycket symbolik. Se bara på den här videon, som en hyllning till hans musikala karriär. Och alla gåtor han tar med sig i graven gör nog sitt till att Michael Jackson blir odödlig..

http://www.youtube.com/watch?v=k9Huyc1rjSs&feature=player_embedded

Mystisk, gåtfull, olycklig... ett sånt tragiskt livsöde mitt i all berömmelse. Det finns nog ingen artist som väckt så mycket blandade känslor, så många frågor. Och aldrig några svar. För visst vet man ingenting om honom, samtidigt som man tror att man vet. Det är sällan man sett Michael med glädje i ögonen, för det mesta har han sett tom ut, sorgsen.

http://www.youtube.com/watch?v=PP6I8XA8w0w&feature=player_embedded

En ikon utan dess like, det måste man ändå säga att han blivit.  Tidlös, varken ung eller gammal. Androgyn, varken svart eller vit... unik.

http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=286&a=503118

Sista kvällen...

Jag glömde ju sista kvällen... Då bestämde vi oss för att vi måste gå ut och uppleva Time Square by night! Vi började med att äta en flerrätters japansk middag på en trevlig restaurang. Gott och otroligt billigt! Tre rätters för ca 170 kr/person. Sen var vi på Virgine Mega store (igen) och köpte skivor, letade bluesplattor till min pappa, och gick sedan vidare till världens största leksaksbutik - Toys are us. Jag var inte så tänd på idén först men ändrade mig snabbt. Det var kul! Vi köpte barnkläder, Hello Kitty prylar mm. Sen blev det Times Square och sen bar det hemåt när vi var trötta.
    

Sista dagen...

De sista dagarna var det väldigt varmt och framför allt fuktigt, olidligt nästan. Vi skulle åka hem på eftermiddagen och hade därför nästan hela dagen fram till lunch på oss att göra saker i godan ro. Vi tog oss direkt ner till FN byggnaden på morgonen... Det är en ganska ordinär byggnad egentligen men det är roligt att se med alla flaggorna framför och det finns  fina konstverk på området.

   
Därefter blev det en del shopping, till viss del för att svalka oss.... vi var i en butik som heter Bath and body works som var fantastisk. På hotellet hade man duschgrejer därifrån som var underbara så jag var glad när vi hittade en hel butik! Givetvis fick det bli lite grejer därifrån...Sen hittade vi en Sephora-butik... ungefär som Kicks eller liknande i Sverige - fast mycket bättre. Här fanns bland annat i.d bare minerals till fantastiska priser... och jag ångrar så att jag inte handlade mer där. Det var minst halva priset och produkterna är svindyra hemma i Sverige. Det var härligt att kunna köpa lite lyxiga grejer att ta med hem!

Flat Iron och ett par smygfoton

Det finns vissa platser som är roliga att besöka när man är i New York. Och vi valde att göra en hel del turistgrejer, även att Andreas redan hade varit på de flesta några år tidigare. Det var roligt att uppleva dem tillsammans. VI har sagt att nästan gång vi åker - så blir det mer välplanerat och vi ska leta upp bra och spännande vegetariska restauranger i förväg. Även om vi åt gott och prioriterade maten, så känner vi att vi kan hitta restauranger som Hangawi varje kväll. I alla fall så hade vi två dagar på södra Manhattan och då blev det några klassiska bilder!

  
DKNYs reklamvägg - väldigt snygg. Jag köpte en topp med den som tryck! Sen har vi Flat Iron, känd byggnad. Och så jag med Frihetsgudinnan långt borta!  Sen smygfotade jag även lite... men jag fegade ur båda gångerna och var inte tillräckligt snabb.... eller nära.
 
Den första är på Wall Street, jag vågade inte fråga poliserna om jag fick ta en bild på dem så vi smygtog en och låtsades ta en bild på mig... Väldigt diskret. I NYC är det vanligt med ortodoxa judar, här var en hel busslast. Jag hade aldrig sett ortodoxa judar förut så det var exotiskt för mig... Lite roligt med den gula bussen, såna man ser på amerikanska collegefilmer jämt!

Trio

Jag har sytt nya halsband - till tre vinthundsflickor! En greyhound, en borzoi och en whippet! De blev fina och min favorit blev det guld/svarta!Jag har ev fått en beställning och en förfrågan om sponsring till. Vi får se hur det blir med det! Men det är jättekul att bli tillfrågad tycker jag! Och jag känner att vi kan alla bidra med något, det finns så många människor som engagerar sig i olika saker, föreningar, klubbar osv. Jag är och har aldrig varit en sån person, men om jag kan bidra med något så gör jag egentligen gärna det och detta är väl mitt sätt att bidra och hjälpa till och på sätt och vis hylla alla engagerade människor! =)

Jaga-leken och leka med bollen

Sigge är en riktig bollhund, han är så skicklig med bollen - det är jätteroligt att titta på när han dribblar, kastar iväg bollen och hoppar med den i munnen. Vi borde ha hittat ett fotbollsnamn till honom.. =)
         

Sen körde hundarna racerrundorna tillsammans... Beckan och Sigge leker ju numera tillsammans - till min stora förtjusning. Oftast är det Beckan som jagar Sigge. De älskar att springa i trädgården och jag njuter av att titta på!
        Sen var de trötta och sov hela kvällen...

Midsommar

Igår var det midsommar, tyvärr blev det ingen picknick i sedvanlig ordning pga regn.. men vi fick en trevlig eftermiddag och kväll ändå. Det blev till och med lite kubb på kvällen, men vi höll på att bli uppätna av knott. Hundarna lekte i trädgården och jag nöjd av mina föräldrars underbara trädgård.

Eftersom jag är vegetarian blev det ingen sill osv för mig, utan jag åt halloumi, bönsallad, potatis och soygurtsås med färska kryddor! Sen blev det såklart jordgubbstårta också! Men ingen nubbe för mig iår, jag körde.

  

  
Underbara vallmor som har slagit ut.... de har tre sorters.. Den rosa är min favorit..
   Underbara trädgård
  Lila och lime är så fint! Backtimjan till vänster och daggkåpa till höger, två favoritblommor!

Det relativa

Jag tänkte lägga upp ett par bilder på vad jag anser är en fin tatuering - och med det menar jag skickligt gjord. Nu gillar jag även motiven på den här tatueringen, men det viktigaste är skickligheten när jag bedömer en tatuering. För motiven är sekundärt, det är personligt och det går inte att säga att någon har valt fel. Var och en väljer efter tycke och smak. Men att välja en mindre skicklig tatuerare, det är en annan sak. En bra tatuerar får man vänta på, och det är det alla gånger värt. Har man inte tid att vänta ett halvår ska man nog funderar på varför man ska tatuera sig över huvudtaget. En bra tatuerare kan tatuera på fri hand och har förmågan att skissa, lägga till och avgöra vad som blir bra.

Jag ser ofta tatueringar som är halvbra gjorda, det kan vara slarviga linjer, felplacerade kanjitecken som inte ens betyder det som kunden tror mm.

Andreas tatuerade sig nyligen hos en mycket bra tatuerare som heter Max och jobbar i Helsingborg. Meningen är att det ska bli en hel arm, sleeve. De har bokat in två tillfällen till och detta gjordes för flera månader sen. Tatueringen har redan läkt fint, det har inte blivit massa var, skorpor mm. Den är fantastiskt gjord och jag är mycket imponerad. Man kan se fjädrarna på änglarnas vingar, tårna på fötterna och vissa hårstrån i håret på figurerna. Tatueraren har själv skissat upp förslag utifrån önskemål från Andreas, och sen ritat upp det på frihand på armen. Tatueraren har även matchat figurerna med den tatuering (en huvudbild på Platon) som redan finns på bröstet.

Mitt råd till alla, välj noggrant vem som ska tatuera dig, det är värt att vänta på den bästa!
   

Trötta hundar

Att italienare sover mycket det vet många, men de ligger även i konstiga ställningar...
  Kolla Sigges framben som håller runt Beckans rygg.
    Och så lite huvudbilder på Sigge.

Odling på balkong

Nu känner jag att mina odlingsprojekt är på gång. Till och med en vaxböna har kikat upp! Jippi!

Persiljan växer på för fullt och zucciniplantan är jättefin! Nu behöver dom bara lite mer sol och värme - det gäller även oss djur och människor! =)

  
Persilja, zucchini och sen en underbar mosaikpelargon

Vi hade en fantastisk solnedgång häromkvällen! Det är svårt att fånga med en digitalkamera men jag gjorde några försök iallafall.. och det blev godkänt.

 Sen har jag fotat av köket igen, jag har ju sytt nya gardiner och nya dukar. Och det blev så himla fint tycker jag. Jag älskar turkos! Det är en härlig färg som man blir glad av!

Växterna är på gång

Äntligen har växterna kommit igång lite på balkongen! Persiljan har sittat upp och fått blad, en av zucchinifröna har blivit en liten planta och ska snart planteras om i större kruka, violer och lavendel har växt till sig. Vaxbönorna har dock inte någon större brådska att komma fram och visa sig. Jag har till och med satt i nya frön. Vi får väl se om det blir något...

   

Krukorna har flyttats ut till yttre hörnan! Sen har vi olika sorters pelargoner som ska blomma i rött, vitt och nyanser av korallrosa. Zucchiniplantan är större idag än när bilden togs... tre blad syns idag! =)

Siggan solar sig

Det var en sån underbar maj, nästan lite för varmt och plötsliga sommarkänslor. Givetvis hade vi ett bakslag i juni... iskallt, blött och hårda kalla vindar. Täcke på igen.. det har inte hänt i juni! Men idag har vi haft en fin dag. Tyvärr har jag varit sjuk och inte kunnat njuta så mkt.. men jag hoppas att detta bara var en tillfällig svacka. Hundarna har iallafall solar sig idag... och det är ju något som italienare älskar!

 Oavsett om man kan sola inne eller ute!

Framför allt är det viktigt att ligga skönt...

Beckham 5 år

Den 29 maj fyllde Beckan 5 år! Tänk vad tiden går snabbt! Idag har jag haft honom i 4 år. Jag minns så väl den dagen då vi hämtade Beckham. Det var pappa och jag som körde upp till Dalsjöfors för att hämta honom. Han var så försiktig och rädd. Han pep efter att vi kört ett par kilometer, men jag höll om honom och sen dess har han inte pipit... (jo efter mig...). Vi stannade vid en sjö efter en stunds resa och åt våra medhavda smörgåsar och jag försökta truga i Beckan lite vatten och godis. Men resan gick bra och tänk att det nu är 4 år sedan! =) 4 underbara år!

I år firade hundarna med varsin prinskorv - och det är alltid populärt! Siggan höll på länge med sin...
 

Agility och sponsring

Imorgon på nationaldagen så är det en nationell agiltiytävling här i stan, ute på Brukshundsklubben. Jag tror det är hela 100 ekipage anmälda. Jättekul! Min väninna Catja är med och organiserar allt runt i kring. Och min vän Malin är med som funktionär och tävlar så klart på em med lilla Zombie! Lycka till!

Jag fick frågan sen ett par månader om jag ville sponsra tävlingen med priser och jag sa ja! Det är fler som sponsrar, ex Tex and terry i stan så det blir blandade priser. Men mina bidrag ser ut så här:
 
Det känns kul att göra det här och jag hoppas att de som vinner mina halsband blir nöjda! Jag tänkte åka dit och kolla och kanske ta med kameran. Vi får se hur det blir med vädret... Sen blir det inflyttningsfest med grillning på em/kvällen med mina vänner! Ska bli jättetrevligt! Hundarna ska vara hos mina föräldrar, det blir lugnast för dom eftersom det säkert blir en den folk och det räcker med två staffar på festen! =)

RSS 2.0