Lösträning

Idag har jag inlett lösträningen med Sigge. Vi började med en promenad med långlina vid lunch tid och det funkade jättebra. Beckan var lös hela tiden nästan och så kallade jag in hundarna med jämna mellanrum. Jag har god draghjälp av Beckan, men det funkade bra att kalla in även när inte Beckan kom eller var sysselsatt med annat. Så det var en härlig promenad i några få minusgrader och frosttäckt landskap. SÅ jag kunde låta linan släpa utan att bli skitig. Jag halade in linan då och då och donade med längden men han fick springa som han ville lille Sigge. Jag är sååå nöjd! 

På em åkte jag iväg till en rasthage som är stor med stängsel runt om. Där släppte jag dom lösa och tanken var att de skulle leka lite, men jag misstog mig... jag har ju som bekant två hanar så de lufsade mest runt och luktade och kissade. Sen kom det ett par med en staffetik och så länge hon hade sitt täcke på sig gick det väldigt bra att leka med Sigge. Men sen när täcket åkte av blev hon lite för hårdhänt och stackars Sigge blev lite rädd och fick sig en och annan staffe-buff.. nåja, det är bra träning och jag är väldigt nöjd med dagen. Det har varit en mkt bra hunddag idag! 

Sen har jag även börjat sy kuddar idag och förberett tyget för lite halsband. Så ny ska jag sy lite i sidentygen jag köpte i New york! Äntligen! Bilder kommer såklart! 

Det här är min långlina!

Din favorit....

på julbordet? Vad är det?

Jag vet att jag är lite sen med min fråga, men frågan uppkom liksom här runt jul och nu tänkte jag kolla lite med er - vad äter ni på julbordet och vad gillar ni bäst?

Jag har inte ätit kött på 14 år så mitt julbord ser lite annorlunda ut och givetvis har det påverkat  hela familjen litegrand. Vi har utvecklat julbordet och det var så jag började tänka på det. Dessutom blev det intressant att jämföra med min sambo vad de hade, och på min fråga vad de hade för grönsaker på sitt julbord - var svaret INGA!!!!.

Jag önskar jag hade en bild på min jultallrik men tyvärr, idén kom lite sent för det. Givetvis hade mina föräldrar, min bror och hans familj samt min brors sambos mamma med respektive ett lite mer traditionellt julbord men utöver det kan jag berätta vad jag äter på julbordet och då delar jag jag oftast upp det på två dagar (jag äter inte ägghalvor och omelett samma dag exempelvis)

omelett med grönkålsstuvning (sk långkål)
ägghalvor
grönkålssallad med äpple och senapsdressing (kall)
 rödkålssallad med apelsin (kall)
kokt potatis
veg.janssons frestelse
vörtbröd
brysselkål

ibland har jag haft med veg.cocktailkorv och/eller veg.bullar, kokta morötter i marinad, rödbetssallad (kall), inlagd gurka...

Min favorit är grönkål tror jag - i båda varianterna. Kanske att den kalla är stået vassare!

Beckan har fått en kompis

Idag var vi uppe tidigt och åkte iväg mot Dalsjöfors och Skogsville kennel! Beckan fick vara hos mamma och pappa följde med oss och körde. Det tog faktiskt kortare tid än vad jag kommer ihåg och vi var redan hemma igen runt 3 på eftermiddagen. Det var roligt att komma upp och träffa Therese och Henrik igen. Jag kunde även passa på att gotta mig lite med två sööööta valpar! Se bildbevis nedan! MEn framför allt var vi ju där för att hämta hem Sigge - Beckans kompis eller lillebror som husse säger. Resan hem gick bra, när vi stannade för att äta mackor kom frukosten upp i omgångar men sen låg han hos husse i baksätet hela resan hem. När vi kom hem fick Beckan först hoppa av sig och Sigge vara kvar i bilen. Sen tog jag hundarna på en "flock-promenad" a la Cesar Milan. =) Sigge ville inte kissa. Sen tog vi in båda hundarna och de fick nosa och kolla av varandra. Det gick bra och Beckan var såklart väldigt nyfiken. Han försökte jucka några gånger och vi fick avbryta mååånga gånger men sen lugnade det ner sig och sen har de sovit ihop. Jag har varit ute med Sigge många gånger till men han vill INTE kissa. Sen åt vi pizza och Andreas tog ut honom när han var klar och när han kom tillbaka hade äntligen Sigge kissat - HALLELUJA. Men sen när vi väl kommit hem till oss (de fick bekanta sig hos mina föräldrar först på lite mer neutral mark) så har han inte velat kissa. Men har iallafall ätit och druckit ordentligt. Vi får väl se hur det går i natt. =/

 Sigge

 Så här nöjd kan man se ut när man håller två små söta valpar =)

 Skönt att ligga i soffan ändå...

 Sigge-sötnos

 Hemma i kojan, man kan faktiskt samsas om filten

Rött

Nu har jag sytt lite till... dubbel fleece är populärt och Arthur ska få ett nytt täcke i fleece, färdigt ser det ut så här!Sen har jag gjort ett rött och svart täcke i dubbelfleece, vem det är till får vara hemligt ett tag. ;-) Den som tror sig veta, ber jag hålla tyst! =P
   Fint va!?

Sen är jag tvungen att visa en av mina amaryllisar, den är så fin!
 

För övrigt....

Ja dagen började med att hela sängen vibrerade då jag försökte vakna till imorse kl. 06:22 - orsakad av en jordbävning neråt skåne... kan dagen börja med surrealisktiskt.. nej jag tror inte det. Jag blev iallafall klarvaken direkt och resten av dagen flöt på rätt bra.

För övrigt har vi börjat träna agility igen, i söndags inleddes träningen och alla var där med sina brukshundar som var jättefokuserade, höll sig till sina mattar och lydde perfekt. Vi får alltså vara även detta årets pajas-par. Men vi har kul iallafall och Beckan är superduktig även om han tappar fokus ibland och lajar iväg och försöker leka med de andra hundarna som bara har ögon för sina mattar... nåja hellre en glad hund säger jag =)http://thewhitecarnation.blogg.se/2008/february/antligen-agility-bilder.html
http://thewhitecarnation.blogg.se/2008/march/tavling.html

KOlla in länkarna för att se bilder från förra året!

En kärleksförklaring....

Finns det någon ras som italiensk vinthund? Nej jag tror inte det - inte för mig iallafall... Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om denna hund... så charmiga, roliga och härliga. Så istället för att mässa tänkte jag lägga ut lite bilder på härliga, vackra italienare istället! 

   April (till vänster på första bilden) är avlägset släkt med Beckan och sen är det hennes kompis Natacha!

 Två fina killar - Stefan och Ville! Ville är bror till Beckan och Stefan är avlägsen släkting.

  Och så Beckan förståss... Fler bilder från "en dag med bompa" finns tidigare i bloggen! Kolla in mars 2008 och skrolla ner lite!

Populär buse

För några veckor sedan hittade vi en ny rolig buse till Beckan! Den är lång och piper såklart för det är Beckans favoritleksaker - de som har päls och piper. Här noppar han busen...

 och så här kan man leka med husse i soffan...

 Det är helt klart hans nya favoritleksak - han leker med den varje dag! Vi hittade den på zoomaster!

Nytt och sytt

Jag har sytt lite på sista tiden och mer ska det bli! Nu senast har jag bara sytt täcken men jag hoppas det blir lite halsband framöver också - jag har ju massor av fina band hemma!

 Beckan har fått ett nytt bävernylontäcke i beige med kamoflagegrön insida!

 Arthur har fått ett svart bävernylontäcke med grå teddyinsida!

 Miki har fått ett dubbelt fleecetäcke i rosa, mönstrat och svart!

RSS 2.0