Dessa vackra ansikten

Jag har ju en favoritblomma till, violer och penséer! Det är så underbart att plantera dem när våren kommer, när man suktar efter blommor, färg, växtlighet och något trevlig vid entrén. Jag skulle kunna fylla balkongerna med penséer. I år valde jag olika nyanser av rosa, blått, vitt och en färg som är svår att beskriva. Men som blev min favorit. Se och njut av dessa vackra ansikten.

     
    
  


    
  


I kruka och vas

Blommornas tid är här. Underbart! Jag plockar in blommor utifrån och sätter i vas. Vi har massor av hundkex, smörblommor och annat i närheten. Idag plockade jag in vild daggkåpa och en lila titel. Under våren har jag även köpt en vattenhyacint, som tyvärr inte blev så långlivad som jag hade tänkt mig. Och vackra ranunkler. Helt underbara. Jag har köpt kryddor och planterat, flyttat ut balkongbuddhan och planterat vårlökar i stora krukor vid entrén.

   
   
    
 Basilika har jag sått inomhus. Gräslöken hittade upp tidigt i år, den övervintrar på balkongen varje år. Lite blommor som vi har inomhus, flera orchidéer, såklart. Och en och annan kalla.

     
    
   

Agility

Under vintrarna har vi alltid tränat regelbundet, då har vi en plats, en tid och en dag att hålla oss till. Det har funkat jättebra för oss och agility är verkligen superkul. Den här vinterna har Sigge börjat förstå poängen också och han har utvecklats jättemycket. När vinterträningen tog slut tänkte jag att det här året ska jag försöka fortsätta att träna regelbundet - och ja, vi har lyckats bra med det. Vi är så tacksamma för det fina vädret - det har hjälpt oss mycket. Att åka till klubben och träna en blåsig och regnig dag är liksom inte värt besväret. En fredag bestämde vi oss för att bygga banor tillsammans, det är ju så mycket roligare att träna tillsammans! Jag passade på att ta lite bilder också!

    
Chili och Millis. Johanna och Prim.

   
Johanna och Prim. Dixie.
   
Prim. Mina pojkar tar det lungt. =)

Detaljer

Jag håller fortfarande på att lära mig kameran, och för att lära mig lite gick jag runt i lägenheten och fotade en del och har testat olika saker. Så här kommer nu lite detaljbilder från vårt hem.

    
   
Överst från vänster:
1) Buddha, trähalsbandet är från Hare Krishna,
2) nya ljuslyktor i form av rosa lotusblommor tillsammans med en vattenhyacint,
3) Guds 99 namn på arabiska, muslimsk,
4) Del av en kinesisk väggbonad med kanji skrift,
5) Lampa, men vi har den mest som utsmyckning,
6) Lycktor,
7) Manekineko och en kinesisk husgud, manekineko är en lyckobringande katt som är vanlig i Japan, den hälsar gästerna välkommen,
8) del av lykta.

Under våren har jag faktiskt köpt nya glasögon! Det är inte det lättaste - jag är kräsen och eftersom jag inte kommer i standardformat så finns det inte jättemycket att välja på. MEN jag fick jättebra hjälp av en kvinna på Synsam - hon var sååå duktig! Och tillslut valde jag dessa - och jag trivs jättebra!


   
De är mörkt lila på utsidan och gröna på insidan!


April, april

Det har varit en underbar vår - varmt och fint och inte särskilt mycket regn - det är vi ju vana vid annars. Jag har invigt balkongerna, sått och planterat. Underbart och terpi för själen. Hundarna och Andreas har solat och njutit av värmen. Så nu kommer en riktig bildkavalkad - för även om jag inte uppdaterat här så mkt under våren så har jag varit aktiv med kameran, och gissa vad - vi har en ny kamera och den är helt underbar.

 Möt min nya kompis, som egentligen inte är min utan Andreas som han har fått när han åker på fältarbete. Men jag får använda den så mycket jag vill. =)


   
   
Det har varit många fina kvällar och jag älskar denna tiden på året med långa ljusa kvällar.

   Rosa himmel, rosa sol.

   
Sen har Max fyllt 3 år och fått paket såklart! På Valborgsmässoafton var vi bjudna på 30-års kalas med tema svartvitt. Mycket folk och en trevlig fest med nya bekantskaper! Jag passade på att våffla håret och sätta upp det i min favoritfrisyr! Vitsipporna har blommat över nu, men åh vad dessa sköna små blommor välkomnar våren fint.

Lova - en söt tik och Barqash - en vacker hane

Jag är hemma och återhämtar mig idag... och då har jag passat på att kolla på saker som jag spelat in och inte hunnit kolla på. Då hittade jag ett avsnitt av Huset fullt av hundar, som jag kollade på. Och till min stora förvåning var det med en italienare, en rödbrun tik vid namn Lova. Givetvis valde inte familjen henne - helt oförståerligt för en vinthundsfrälst förståss - men det var likadant med det första programmet - då hade de med en sloughi - och ja, vinthundar är inte som andra hundar och de funkar inte riktigt att introduceras på det där sättet. Familjerna faller nästan alltid för busiga och livliga småhundar, och det har varit med jack russels i varje avsnitt. Frågan är om de tycker det är lika kul efter några månader? Vad vet jag! Iallafall - jag var ju tvungen att kolla in hur det hade gått för vinthundarna - och ingen hade fått nya hem än. Barqash finns på hemsidan http://svt.se/2.151843/1.2367047/vinthunden_barqash och Lova finns här: http://afalej.blogspot.com/p/s.html 

 Helt underbar hane i mina ögon! 6 månader gammal, han finns här:
http://www.ghazoot.se/barqash.htm

Mitt älskade lilla gryn

Idag på morsdag, fyller min lilla älskling 7 år! Tänka sig! Tyvärr har jag inte varit i form alls idag... vaknade med magsjuka halv 5 imorse. Men som tur var har hundarna ändå fått en långrunda i skogen med min pappa. Beckham fick prinskorv i paket idag - mycket uppskattat. Jag hoppas jag får dela minst 7 år till med Beckham - han förgyller min dag - varje dag.

   

Den vackraste solhatten

Jag hade en diskussion med Jeanna http://jeannasuniversum.blogg.se  om blommor och vi är väl båda av den åsikten att det finns så många vackra blommor så det är svårt att välja. Jag har många favoriter - vanliga och mindre ovanliga. Jag älskar liljekonvaljen som blommar nu, och daggkåpan som är på väg upp. Och syren, löjtnantshjärtan i rosa eller vitt, liljor, rosor osv. Men just nu har jag en favorit som jag tänkte visa här... min mamma har fått en vit och gul rudbeckia i morsdagspresent. Och nu tänker ni - är inte det imorgon? JO - det stämmer. Mina föräldrar skulle egentligen vara bortresta denna helg, därför fick hon dem förra söndagen! Och vi planterade dem i deras vackra trädgård. Nu blev det ingen resa den här helgen så i em ska vi bort till dem och gå en långrunda i skogen, äta middag och umgås. 

    
http://vidersborg.blogspot.com/2010/08/solhatt-nej-det-har-jag-redan.html Den gula rudbeckiabilden är lånad härifrån. Här finns massor av fina bilder på olika rudbeckior!

Ra och Leris - två killar med fart i

För ett tag sen hade jag två begagnade täcke till försäljning! Jag ville sy nya till mina och tyckte att vi då skulle sälja av två som vi inte använder lika mycket. Sagt och gjort. Elin som har en hel flock och en mkt fin hemsida och härlig blogg med massa bilder på sina fina hundar, nappade på "annonsen" och så här fina blev hennes italienare i sina täcken:

 
Jag skickade med två reflexhalsband också som jag tänkte kunde komma till användning istället för att samla damm i lådan här hemma! Kul att allt passade! Här hittar ni killarna och deras matte:
http://www.sloughi.se/
Därifrån kan man sen besöka bloggen! =)

En söt liten tax

Nu har jag sytt mitt första taxtäcke! Det var till en liten söt dvärgtax som heter Ville och bor här i närheten med matte Anna och sin lilla kompis Elton som är en italienare. Fullt ös blev det när de kom hit ikväll för att prova och hämta täcket! Himla kul med besök!
   
Visst är han fin Ville!? Hoppas kunna lägga ut bilder på Ville i täcket framöver!


RSS 2.0