Vart tog helgen vägen?

Ja det var ju ett tag sen jag la ut något nytt. Helgerna går så snabbt och likaså veckorna. Jag har en hel del bilder att lägga ut men har helt enkelt haft massa annat för mig. Jag håller på att sy en del också... men inte heller det är klart än. Men jag resonerar ju så här, jag syr hellre ett par riktigt fina halsband än massor med slarviga och alla verkar acceptera det. Skönt! Det kommer att komma två jättefina halsband snart - det ena är klart redan men jag ska låta er hållas ett tag till. Det är något ni aldrig sett förut! =)

Sov gott!

Hera

Min bror och hans sambo har bestämt sig för att hitta nya hem till sina hundar. Det är ett tungt beslut, men jag tror att det blir bra för hundarna. Hera har redan fått ett nytt hem, hon ska bo hos Irenes bror. Det är lite sorgligt på något sätt ändå, även om jag vet att hon har det bra där. Hera är den första hunden i familjen som jag kommer ihåg, vi har sett henne växa upp från valp till vuxen hund och jag var ofta hundvakt och tränade henne innan jag skaffade Beckan.

   
    Min lilla tjej, som blev en bamsehund =)

Solpojkar

Det finns fler som njuter av balkongerna här hemma. Beckan har upptäckt att det går bra att sitta på en stol och sola.

    

De här bilderna tog jag under våra semesterdagar i augusti, när jag passade på att äta frukost och lunch på entrebalkongen. Vi har en grind som är jättebra, då kan hundarna gå ut som de vill och vi kan har dörren öppen hela dagen. Härligt!
   
  
Sigge har en favoritleksak, en blå liten spindel - hos mina föräldrar har han en rosa lite flodhäst som han också älskar att leka med. Han hystar med den, biter lite och springer runt med den. Sen sover han gärna PÅ Beckan.  Beckan sover ofta som bilden ovan, men tassarna bakom öronen, det ser jätteroligt ut.

Veckans goding...

och lite uppdateringar från balkongen.
   
 
Zucchini i olika faser. Det blev inte jättemånga eller så stora frukter i kruka, men det har varit roligt att testa och det har varit en härlig planta med stora fina blommor under lång tid. Det har även blivit en del vaxbönor, som är det godaste som finns (i alla fall topp 5) och det kommer bli några till. Sen har vi årets nyhet för mig, som inte är en nyhet alls egentligen. Jag upptäckte och provade bondbönan i somras och är helt såld. Jag kommer att sakna de goda bönorna tills nästa sommar. Underbart goda med bara lite smör på.  Snart är det dags att plocka in blommorna från balkongerna, det är bara att inse att det är höst nu!

Halsband och täcken

Idag har jag sytt två halsband till Java och Coralle, två whippar. Sen har jag sytt klart Beckans nya regntäcke. Det gamla står inte längre emot regn men det funkar som vindtäcke och extra täcke. Härnäst ska jag fixa lite nya reflexhalsband att ha under höst och vinter. Och sen blir det bävernylontäcke med flecce respektive teddy.

   

Halsbanden ovan har fått de nya "ringarna" som är fyrkanter, sleifer. Det blir väldigt bra. Synd att de inte finns i guldfärg också! Kedjorna har jag inte använt än, men jag har en plan för dem.


September

Nu är det redan september. Och det kan vara en fantastisk månad. Jag hoppas på en mild och solig höst. I fredags tog jag ledigt från jobbet. Steg upp i hyfsad tid, gick en längre runda med hundarna, bytte om, gjorde mackor och varm choklad (på sojamjölk för första gången - riktigt gott) och sen kom pappa och hämtade mig. Det bar av norrut, mer säger jag inte... Men jag tänkte visa vad vi fick med oss hem!

    

Förutom gula kantareller hittade vi några trattkantareller (bild 3) och mycket taggsvamp (bild 4). Vi fick en härlig dag i skogen, åt mackor i solen och njöt av skogen. Det är detta man ska ha sina extra semesterdagar till känner jag! När vi gick runda två råkade vi först på 3 rådjur, sen kom värsta ösregnet.... tur att vi hade ombyte med oss. Vi fick plocka mossa och lägga som lock i korgarna. Sen var det bara till att rensa svamp när vi kom hem. Så här mkt fick jag när jag var klar. Jag är jättenöjd och vi åt varsin svampmacka på kvällen som förrätt. Och dagen efter gjorde jag svampsoppa på alla trattarna och några gula kantareller. Jag älskar kantareller - båda sorterna. Trattkantareller är klart underskattade och vi brukar hitta en hel del, så jag hoppas på fler lyckosamma svamprundor i höst! =) Hundarna var nöjda o glada när jag kom hem och fick gå  ut på en längre runda till... inte konstigt att jag var helt slut halv 10 på kvällen... men jag låg och läste rätt så länge för min bok är så spännande. Boken heter Shike.

   

   


RSS 2.0