Älskade bondböna

Det var länge sen jag la upp några matbilder, men här kommer en riktigt god middag som vi åt ikväll - risotto med sparris, valnötter och bondbönor. Väldigt gott! Jag älskar bondbönor och brukar försöka äta så mycket av dom som jag kan under den korta säsongen på sommaren. De är dyra och lite pilliga men det är dom verkligen värda! Idag har jag även skördat lite sockerärtor, för andra gången - och det är ju så gott. Det känns lyxigt att kunna gå ut på balkongen och skörda ärtor och färska kryddor! Nu väntar vi bara på vaxbönorna också. Ruccolan blev tyvärr väldigt stark så nu är det smultron i den krukan istället!

Semester

Jag har haft tre hela semesterveckor nu, jätteskönt. Vi tar det ganska lugnt och gör inte så många knop för tillfället. Det är väl det som är semester också. Hundarna håller med. Igår var vi på kalas hela eftermiddagen och sen var jag trött så vi tog en liten vilostund i sängen, jag och hundarna - så himla mysigt.
 
   Beckham har ibland en udda sovstil med tassarna bakom öronen.
 
 
 
 
 
 

Svart skönhet

Det går bra på min balkong i år - härligt. Vi har redan provsmakat de första sockerärtorna - jättegott! Purpurbönorna blommor med lila blommor, det ska bli kul att se hur de blir - bönorna ska bli svartlila.
 
En favorit som jag har fått är petunior i olika storlekar och färger. I år blev det svart, ljusrosa och cerise med limegrön kant. Den svarta blev verkligen fin, speciellt som kontrast mot det rosa. Den svarta färgen är som sammet.
 
 
 

Vackra rosor

 
Där vi bor finns det en kvinna som också har två italienska vinthunar, hon samlar dessutom på rosor och det är underbart att gå förbi där under sommaren och lukta på alla rosor och njuta av hur vackra de är. Hon har massor av sorter, många dubbla och äldre sorter som doftar himmelskt. På en av våra kvällsrundor tog jag med kameran och tog lite bilder!
 
 
 
 
 
 

Skön juni

 
Maj och juni har varit två underbara månader, det är så härligt med allt ljus och allt grönt - jag njuter varje dag. Det är fantastiskt att kunna gå kvällrunda med hundarna mellan ängarna så sent som 10 på kvällen och hundarna kan strosa fritt. Och jag älskar att plocka in vilda blommor. I år började jag min semester vid midsommar och det är inte hellet fel, när det är som finast och ljusast ute. Ridskoleflocken är på sommarbete så det är bara enstaka hästar som går här nu men de kommer tillbaka senare på sommaren, det är en sån härlig utsikt tycker jag.
 
   
 
 
 
 
 
 

Cerise

En italienare i Malmö har nyligen beställt det här halsbandet! Jag är förvånad att inte fler valt dessa band, de är några av mina favoriter - så fina till halsband och lagom bredd! De har jag sytt tidigare i rött och konjaksbrunt! Banden är inköpta i New York i Garment District på Daytona Trimmings, och finns även i svart/guld och svart/silver.
 
  
 
 

Årets odlingsprojekt

Även i år fösöker jag odla lite grejer på vår balkong och så här långt ser det bra ut. Odlingsskåpet som vi köpte förra året har visat sig vara väldigt bra för tidig sådd, även om jag tycker så där om kvaliteten. I år har jag valt bort tomaterna, jättemysigt med tomater - men de blir ju inte goda! Så i år satte jag paprikafrön tidigt inomhus och nu har vi fyra stora plantor som står ute och några har jag gett till mina föräldrar. Vi får ser om det blir några paprikor! För många år sedan odlade jag paprikor inomhus och då blev de jättegoda! Sen har vi givetvis som vanligt en hel del gröna kryddor - det hör ju sommaren till. I år har jag heller inte satt zucchini för jag har inte varit så nöjd med skörden så iår har jag satt mer vaxbönor, pupurbönor och sockerärtor. Vi har även lite blommor, luktärt och petunior i olika färger! Sockerärtorna har faktiskt redan börjar komma! =) Vi har även smultron och ruccola, lobelia och lejongap. Kryddorna har jag köpt som plantor förutom dill och persilja som är lätta att odla själv!
 
Av någon märklig anledning kan jag inte ladda upp bilder på högkant längre, de bara lägger sig åt fel håll... =(

Indiska

 
Som ni säkert förstår gillar jag Indiska, och innan helgen fyndade jag detta fina överkast till halva priset. De hade bara ett kvar samt ytterligare 3 st stora överkast i andra färger, så det var snabba beslut som gällde, kanske inte min starkaste sida alla gånger... Men så blev det iallafall och det blev väldigt fint! Jag behövde inte ens sy om några kuddar utan tog bara bort två småkuddar så passade resten! =)

RSS 2.0