Helgen som var

Det är en rätt så trist tid nu känner jag, iallafall när det gäller vädret - inte annars. Inget drömväder för en italienare och det är skönt att komma in efter en långpromenad med hårda vindar och piskande regn. Jag har sytt lite idag och igår körde jag lite shopping - jag har påbörjat julklappsletandet!

Beckan har denna helgen tuggat ben, busat i korgen och invigt sin nya filt i sängen bland alla sidenkuddar... en kung ska ligga bekvämt... eller hur var det.... ;-)

 Det går bra att leka i korgen.... med sig själv...

 Eller ligga i den andra korgen och bita på ben....

 Eller varför inte inviga sin nya filt bland sidenkuddarna i dubbelsängen....

Femte dagen - lunchtid och eftermiddag

Som sagt, lunchen började närma sig och vi började bli hungriga. Vi gick mot little Italy och efter ett tag var vi faktiskt där. Det var olidligt varmt... jag var nästan knäckt. Little Italy är inte längre så stort utan är bara några gator, framför allt med restauranger och inkastare. Vi hade bestämt innan att vi måste äta pizza i Little Italy och så blev det med. Men pizzan var tyvärr en besvikelse... men men... vi hade varit där iallafall.. och vi kunde dricka igen... vattnet hade tagit slut... sen gick vi vidare mot China town som är betydligt större.... det var en jättehäftig upplevelse och helt plöstligt var alla runt omkring oss kineser! Jag som älskar japan och kina shoppade såklart en del och det var väldigt billigt och då prutade jag inte ens vilket jag säkert borde gjort. Det blev en grön klänning, en väska i guld och rött och  en väggbonad.

 McDonalds såklart...     

  Ja sen skulle vi gå lite till... och var nere i hamnen Heli port och kollade på Manhattan och Brooklyn bridge. Det fläktade inte vid vattnet kan jag säga. Bilderna tog jag snabbt ute i solen för att sen springa in i skuggan... ni tror att jag överdriver hettan... men nej, det var faktiskt så pass fuktigt och varmt. Jag var nog lite grinig t o m vill jag minnas... nåväl....
  Brooklyn bridge - klassisk

  Heli port

...efter många om och men stod vi så i kö vid virgin megastore för att ANdres skulle få träffa NAS som är en av hans favoriter. Jag vet inte hur många timmar det tog... men 3-4 timmar var vi där och vi var helt slut sen. Men Andreas fick träffa NAS, byta några ord, ta lite bilder och få skivan signerad. NAS kommer från Brooklyn och är väldigt populär så det var lite speciellt. Detta var inte något vi planerat utan det bara blev så här att vi upptäckte den här skivsigneringen av en slump. Men så här var det hela tiden i NYC. Sen gick vi såklart hem och det är nog det sjukaste av allt... jag fattar inte hur vi orkade... men det var helt enkelt inte lönt att ta en taxi när det inte gick att komma fram med bil... vi var såklart helt slut sen och tog en subway  på kvällen.. Där var faktiskt en otroligt komisk incident, vi skulle handla varsin macka på subway och när vi skulle betala så förstod vi inte vad det kostade... vi frågade om flera gånger och vi hörde fortfarande inte vad han sa. Amerikaner är väldigt dåliga på engelska... (detta var indier eller pakistanier och de har lite speciellt dialekt) så när mannen i kassan tillslut hämtade en kollega så förstod vi äntligen... mackorna kostade [tö:tin] -- dvs 13 dollar. vi har skrattat mycket åt det här sen.... och somnade väl typ halv 10.

Femte dagen - förmiddag

Den femte dagen gjorde vi väldigt mycket. Det var otroligt varm även denna dag och nästan olidligt faktiskt. Det var inte bara varmt - för värmen i sig var inget problem - det var skönt - utan det är egentligen fukten som är problemet. Man är liksom klibbig hela tiden - inte så skönt. Vi tog oss ner till andra änden av Manhattan denna dagen och började med Union square och Virgin megastore, där Andreas skulle köpa NAS nya skiva samt hämta armband, det var ju skivsignering samma dag på eftermiddagen. Därefter tog vi oss ner mot Ground Zero och Financial  centre och var där en stund. Det är ju en stor byggarbetsplats numera, ground zero men Financial centre var en fin byggnad och vi svalkade oss där inne. Jag kan säga med att det var trafikstockningar denna dagen med... vilket jag kommer återkomma till senare.

   Ground Zero
 Financial centre

Därefter gick vi mot Battery park, vi gick längs vattnet och det var jättefint... men ack så varmt. Vi var påväg mot Frihetsgudinnan och vi gick så nära man kan gå utan att åka ut till henne på ön. När vi hade varit där en stund och försökt få lite bra bilder gick vi vidare mot ännu ett klassiskt ställe som det var svårare att hitta till - tur att det finns kartor. Den delan av Manhattan är inte rutnät utan mer "lundaaktigt" dvs gatorna hade inte någon system alls. Men vi hittade dit och jag smygfotade lite poliser med.... hehe... Det var ju poliser i varenda hörn så man behövade aldrig känna sig orolig! Tyvärr blev det ingen bra digital bild på frihetsgudinnan.

 Battery park
   Wall street

Tanken var sen att gå mot china town och little Italy och därefter gå till skivsigneringen. Och det låter som en lätt liten promenad och visar man på kartan ser det inte så långt ut... men det är långt att gå, vi skulle haft stegräknare den dagen.... sen lägger man till värme och fukt...

Växjö internationella

Här kommer så ett bildbevis på att vi faktiskt var på utställningen i Växjö, även om man inte kan tror det. ;) Ja jag vet bilden är inte så bra, men Beckan är söt och jag insåg att vi var rätt bra färgmatchade i söndags! =)

 Beckan är ju helst med matte så mycket det går.... och det är ju ömsesidigt såklart.

Annars har vi tränat mycket på mattan hemma och Beckan är  en toppenhund även vad gäller trix och träning. Puffa- bollen träningen går bra! 

 Beckan har såklart en boll som ser ut som en riktig fotboll! ;) 

Frost och mörker

Nu har den första snön kommit, och den har såklart smält bort också... men vi har haft två fina soliga frostiga dagar och det är helt i mitt tycke. Jag älskar torr kyla med frost. Det är så vacker där vi bor - speciellt när solen skiner och allt är täckt i frost.

Jag har faktiskt sytt ett täcke denna helgen - till min egen hund! Kul - äntligen. Bild kommer inom kort! Annars har vi varit på Växjö internationella utställning idag. Som vanligt blir jag splittrad och förvirrad av alla intryck så jag tappade snabbt bort allt italienare-folk... suck... Men jag hann träffa Therese och Henrik och prata en del och träffa 4 hundar som de hade med sig - två söta tikar och så Beckans bror Ville - kanonsnygg och en liten söt Steve! Jag passade på att pussa ordentligt på Steve, han var så söt och vän. Beckan var såklart väldigt avundsjuk. Men han gillade tjejerna och hade nog gärna fräst runt lite med dom. Beckan var sjövild, efter tre veckors vila och en därmed ganska trist tillvaro så blev detta en överdos i intryck och massor med hundar. Nu är han rätt trött. Jag träffade även Cel'dara som har utmanat mig på sin blogg: http://celdara.blogspot.com

Utmaningen är att berätta 7 saker om sig själv:

Jag tycker om att lukta på saker och har ett väldigt känsligt luktsinne - som du säkert förstår är det inte alltid bra. Men jag gillar att lukta på parfymer och hitta rätt parfym i present exempelvis, eller lukta på ett par nya jeans, pennor, plast, eller varför inte min egna hund - de godaste lukterna på min hund sitter i öronen och strax bakom - där finns en härlig lukt av honung.

Jag har ett ganska hett temperament - men är oftast lugn. Men jag kan bli jättearg och irriterad när jag ex inte hittar mina glasögon, detta hände häromdagen och jag hann bli jättearg på typ 3 min. Annars har jag väldigt gott tålamod. Men när jag letar efter saker, speciellt när jag är stressad är jag inte en jättetrevlig person.

Jag gillar (lite i smyg) gamla 90-tals hits typ KLF, rythm is a dancer osv. Jag gillade även den där franska låten som gick i somras - ella ella... jag vet inte vad den heter - jag tror hon heter Kate Ryan eller någon liknande som sjunger låten.

Min hund har en "garderob" med grejer som inte har dess like (inte bland människor jag känner iallafall), jag vågar knappt räkna och än mindre skriva det här... men han har många täcken, selar och halsband och många olika sorters godisar, ben, leksaker... jag tycker det är jättekul att sy grejer och testa nya idéer och det är superkul att köpa nya leksaker och hitta roliga ben och godisar som han gillar.

Jag har inte ätit kött på 14 år och är således vegetarian sen jag var 16-17 år. Jag äter ägg men kan tyvärr inte längre äta mjölkprodukter. Jag gör det ibland och tar så lactrase-tabletter för att inte må dåligt. Jag är inte allergisk men jag mår helt enkelt inte bra när jag äter mjölk längre. För tio år sedan blev jag laktorintolerant och levde ett år utan mjölk, sen började använda låglaktos- och laktosfria produkter. Men som sagt, det funkar inte med det heller längre. Tack och lov finns det mesta som soja, havre mm produkter idag. Jag kan ju inte vara utan min "fil" på morgonen.

Jag älskar fruktost, jag måste äta frukost. Och jag äter oftast samma - macka med ost, ´"fil" med något i - detta kan skifta lite - müsli, bär, frukt, knäckebröd... och så te såklart. Jag älskar te och har massor av sorter - från olika delar av världen - sri lanka, england, japan och sverige såklart. Jag har gröna teer, röda och svarta. Mitt nya favoritte just nu är äppel och kanel - som jag köpte samma dag som jag sagt till mig själv att jag inte skulle köpa fler teer förrän jag druckit upp några andra sorter jag har hemma.

Jag är en samlar-karaktär... usch.. men jag samlar inte på allt... men jag har rätt mycket blommor hemma har alltid haft det... sådär så det är trångt i varje fönster..... jag samlar även pilgrim-smycken och har rätt bra koll på vad många kollektioner heter, när de gavs ut osv. Men som sagt  - jag samlar inte allt... men har rätt mycket iallafall. Det är nog därför min hund har så många grejer... jag är nämligen rätt velig av mig och kan har svårt för att bestämma mig när det gäller saker som inte är så viktiga. Jag samlar typ teer med.. man kan nog säga det. Och sjalar... jag köper alltid en sjal när jag är utomlands.. och ber Andreas att göra det - för han reser mer än vad jag gör... så jag har en sjal från Sri Lanka, en från Syrien, två från New York, en från sicilien (som min mormor köpte där för typ 30 år sedan) och så alla från Sverige såklart.... jag samlar saker från Japan med. Jag vet inte om detta är en bra egenskap... men jag köper iallafall inte på kredit och jag är inte en sån person som köper saker för mycket pengar iallafall...


RSS 2.0