Veckans träningspass och "säljer du den där eller"

Jag har varit i mitt esse på träningsfronten i veckan - efter inspiration av Anna och Bessie har jag lärt Beckan att stänga dörrar - små dörrar - typ köksluckor. Jag tror inte att han vet varför han ska göra det men han gör det - öppna dörrar med nosen har han kunnat länge - på eget initiativ. Bara han får in nosen så är det bara att peta upp dörren. =) 

Sen har jag lärt Johnny att rulla runt tillsammans med Malin. Jag har haft Johnny flera dagar den här veckan och man behöver några dagar på sig att träna in ett nytt moment. Kul! Han är så liten o söt när han rullar. Det sitter inte helt - men han är så duktig! 
En parantes är att när jag var ute med hundarna i stan för några dagar sedan så gick vi förbi tingsrätten på väg till en brevlåda - där stod en hel stor familj och som vanligt var det mkt "åh vad liten" (syftande på Johnny) som kom från alla tjejerna. Och så hör jag en killröst "säljer du den där eller" - "nej" sa jag - "jag skulle inte tro det" (det är ju inte ens min hund) - "skulle du sälja dina barn eller" sa jag och fortsatte gå med långa blickar efter mig. Alltså vad tror folk egentligen. Frustration.


Denna helgen har vi hand om Hera och idag tyckte jag att det var dags att prova henne lite. Så vi tog ut Beckan och Hera på långpromenad och jag visade pappa hur man lägger spår i skogen. Så vi la två spår var och sen gick vi en skogrunda och kom sedan runt tillbaka till spåren och då visade jag hur man går tillväga. Det gick bra - över förväntan. Vad annat kan man förvänta av en brukshund! =) De var så duktiga båda två och Beckan vet precis vad det handlar om nu. Och det är ju så gott att hitta ost i skogen!

Find the pitbull!

Trodde du att du visste hur en pitbull ser ut? Här är ett litet test där du kan kolla dina raskunskaper. Man ska klicka på den hund man tror att det är som är pitbullen och då kommer rasen upp! Jag klarade det på andra klicket! hö hö hö.... Lycka till!

http://www.pitbullsontheweb.com/petbull/findpit.html

en självständig kvinna

Jag är minst sagt bekymrad och besviken. Jag har begått ett stort misstag då jag inte ställde mig i den kommunala kön i tid. Under 5 år har jag bott privat och inte funderat på den kommunala kön. Detta har straffat sig. Jag får inte stå på vårt nya lägenhetskontrakt som tillhör det kommunala. Jag ska straffas för att jag har för lite poäng,för att jag inte varit sambo innan och inte gift mig. Det är som om jag misskött mig - som om jag är svartlistad och ska testas om jag är god nog för de kommunala lägenheterna. Jag som inte gjort annat än skött mig. Om jag skulle tappa bort vår nyckel och andreas inte är hemma - får securitas inte öppna lägenheten för mig. Ska det vara så? Jag är en vuxen person som tagit ansvar för min 4åriga akademiska utbildning, jag har jobbat på ett unviersitet 5 år - och anses inte trovärdig att skriva på en lägenhetskontrakt. Jag ska straffas för att andra har missbrukat systemet och sålt sina poäng - kollektiv bestraffning. Jag ska alltså efter att ha bott själv i 5 år och tagit hand om mitt boende - bli inneboende - jag blir livegen - hemlös. Och andreas får stå med alla räkningar på hans namn. Är det rätt. Vi ska ju betala lika mkt av räkningar och allt till lägenheten. suck... vad är det här för system...

Jedi

Denna veckan har vi verkligen haft tur - vi har träffat två andra italienare. Först en liten söt donna och nu i lördags en jätteitalienare - som var så fin. Men jösses - jag trodde inte det fanns så stora italienska vinthundar. Han var isabell med svart mask - jättetjusigt! Han funkade så bra med Beckan och jag hoppas vi kan träffa honom igen! Tyvärr har jag ingen bild!

tapetpsykos

Ännu ett I-landsproblem - hur väljer man tapeter från en katalog där bilden är typ A4 format? Nu har vi iallafall valt tapeter till fyra utrymmen. Vi har den stora turen att få det mesta nytt i vår nya lägenhet. Kyl - frys - spis ska bytas ut. Väggarna i köket och badrummet ska målas. Alla andra rum ska tapetseras och det är dessa vi har valt. Jag ska hittade ett nytt golv till hall och kök idag också. Det ska eg göra om 3 år men jag gör det hellre nu till det ringa priset600kr. Det kommer bli så fint och fräscht! 


Men det var inte lätt att välja tapet... jag bara säger det. vi får bara hålla tummarna att det blir bra nu - det blir vitt överallt - men ändå. Det fanns liksom inte helvita tapeter. Och hur lätt är det att välja tapeter när man inte vet när vi kan köpa nya soffa och hur ska vi veta idag hur det kommer att se ut?! Nåja nu är det löst och jag ska lämna in beställningen idag - kul!

bandagerad tass

Igår skulle vi ha Johnny hos oss och Beckan var så glad! Det är ju så kul att leka med vava Johnny! Så kom han och så lekte de och hade jättekul. Sen kom matte på att här ska klippas klor idag! Och det gick jättebra tills jag kom till Beckans baktass. "SKRIK" ... och oj vad det blödde. Jag har klippt klor på så många hundar och klipper ofta Beckans klor men har aldrig klippt i pulpan innan. Dåligt samvete säger jag bara. Eftersom det inte slutade blöda satte jag på en pad och självhäftande bandage - jättebra - och tänkte att nu kan de fortsätta leka. Men nej - resten av em var Beckan deprimerad och låg i soffan och sov och tyckte synd om sig själv. Johnny fick alltså leka själv eller med mig och andreas. Det var först när vi tog ut hundarna  på em som beckan blev lite glad igen och under promenaden tyckte han att det var jättebra att små bita på bandaget tills det åkte av. Ok tänkte jag - det är säkert lugnt nu. Sen skulle husse åka hem med tåget och jag följde med och när jag kom tillbaka så var Beckan så glad - och då hoppade han upp klon så det var blodpluttar i hela hallen. På med nytt bandage. Sen kom Johnnys matte och hämtade honom och vi fick skjuts ut till mina föräldrar där min bror och hans sambo var med sina hundar. Men resten av kvällen var Beckan glad och efter att ha suttat av bandaget för andra gången var det lika bra att låta det vara.  Här är Beckans tjejkusiner! 


om att ställa eller inte ställa

Jag kom på att det snart är dags för Växjös internationella hundutställnig som går av staplen varje år i november. Denna gång hela tre dagar! Jag funderar på att gå dit och bara kolla på hundar och ta med Beckan. För jag vet inte  om det är så roligt att ställa ut.. jag har några dagar på mig att ändra mig. Övertala mig någon!! =)

Om jag går dit som besökare kan jag ju iallafall ha med mig halsband om någon skulle vara intresserad - vi får väl se!
  Nedan är en bild på Beckan på förra årets utställning - kolla vilken benget han var - jag hade bantat honom lite och det är inte så kul. Han är så bening här och nu är han fint vaderad och fryser inte ute! Han har fått lite hull till hösten och vintern! hm....spåra ost

Det blev spår i skogen igår med våra hundkompisar! Det var lite kallt och regnigt men det var skönt att komma ut. Vi la sammanlagt 5 spår till hundarna och det gick så bra. Vi har inte lagt spår på länge så jag hade inte så stora förväntningar. Men Beckan var så duktig! Tyvärr var den ena belöningen borta!? Hur nu det kan hända? En knuten platspåse med ost i... stackars Beckan blev snuvad på sin skatt. Tack o lov var den andra påsen kvar. Jag är så stolt över honom - han är så duktig!

reflex och fleece

Nu börjar det bli mörkt på kvällarna - redan - och idag har jag sytt en ny relfexsele till Beckan - den blev bra! Jag har gjort en massa nytta idag! Jag har fleecat in Beckans säkerhetssele, lagat en gammal sele, kortat ett halsband och så sytt ny sele. Dock har jag inte hunnit sandpapra vidare på stolarna som jag började på igår.. men men det får bli en annan dag.

Nu ska Malin snart komma med Zombie och Johnny. Vi ska ut i skogen och förhoppningsvis kunna lägga några spår. Inget är som skogen - det ska bli skönt!


  

playdate

Idag hade vi turen att få ha en playdate med Anna och Bessie. De kom ut hit till Teleborg där jag satt och sydde och det är härligt med spontanitet ibland! Och hundarna gick så bra ihop - så roligt! Bessie var en sån söt liten italienska så Beckan var helt till sig och lämnade ifrån sig både leksaker och tuggisar på momangen! Dessvärre var det inte så lätt att få med busarna på bild... men jag lägger ut några iallafall!

   

china

Jag har fått en ny idé och jag testar den just nu på en mkt bra kund! Jag älskar kinesiskt siden och samlar saker gjorda av det - speciellt kuddar till min kuddhörna! =) Och nu kom jag på idén att använda det till halsband. Jag är själv nöjd med mitt första halsband och idag ska jag sy ett till - i grönt. Och så blir det en ny reflexsele till Beckan. Den gamla är sliten och luktar unk. Jag har budat hem nya indiska band också - ett i marin/guld och ett i guld/grått - mkt fina band så jag är sugen på att använda dom och se hur det blir. Vi får se vad det hinns med idag. Jag ska sandpappra två stolar också och jag tror att det kommer att ta mer tid än jag tror.....

    

september design

Whippeten Nova i Västerås har fått en ny sele i marin och guld!  
   
Nu ska hon och hennes hundvänner Donna och Stella få nya halsband!  Eftersom jag själv är mkt förtjust i det breda orientaliska bandet så ville jag gärna sy ett till Beckan också. Efter lite funderingar så fick jag ihop ett som inte blev för brett och han blev så fin!
 

underbara Österlen

I lördags kom jag äntligen ner till Österlen igen. Detta underbara hörn av Sverige med sitt fantastiska ljus. Som ni vet går det inte att fånga på bild men jag fick lite andra bilder och gjorde en rolig upptäckt på Simrishamns strand. Själv tycker jag att det liknar vinthundar - fråga mig inte varför... Det är iallafall med inspiration av Giacometti - medvetet eller omedvetet.

 Brösarps backar            vacker gård i Kivik
 Simrishamns strand       strandhundar

ett rum med utsikt

eller rättare sagt en lägenhet med utsikt över hela stan! Det låter inte dumt - vi har med mkt stor sannolikhet fått en lägenhet nu - jag och Andreas! Och det är helt underbart! Vi har letat ett tag och efter 6 år i kö tycker man att man borde kunna få precis vad man vill. Vi kollade först på en 3a som vi både blev kära i... men tji fick vi och var bara par 3 och par 1 tackade såklart ja - lägenheten var ju underbar! Vi var nedslagna ett tag men letade vidare... is i magen måste man ha sa Andreas och jag har tagit det till mig. Och så dyker det upp två lägenheter med drömläge och till mkt bra hyra! Och nu har vi fått den jag kände mest för - eftersom Andreas är i Lund så tittade jag på dessa två själv tillsammans med mina föräldrar - man måste ju ha någon att diskutera med. Så nu blir det flytt från innestan och ut så vi nästan bor på landet. Men hästhagar och naturreservat åt ett håll och panorama utsikt åt andra hållet över stan. Vi får två balkonger och 3 rum med riktigt kök och stor badrum med tvättpelare och en hyra på 4600.... jo det är sant!! Beckan kan springa lös varje dag och det är ett jättestort plus såklart! Bilden är från balkongen på baksidan - från den andra ser man bättre!


Novas sele

Här kommer nu en bild på mitt nyaste alster - nämligen en whippet sele till Nova i Västerås. Selen är i marin och guld - med nyköpta band i Lund från igår.


RSS 2.0