Stickat och pelargon

Jag trodde mina pelargoner skulle dö när jag flyttade - de såg inte mycket ut för världen och en del var bara enstaka pinnar som såg vissna och uppgivna ut. Men - de har kommit tillbaka - de som överlevde vintern - och den första knoppen har tittat fram! Och äntligen är jag klar med Beckans tröja! Efter många pikningar och frågor kring vad jag stickar och mitt svar är alltid sjal eller halsduk - bestämde jag mig för att nu jäkla ska jag sticka en tröja till Beckan. Lagom stort och svårt projekt tänkte jag. Jag utgick från den tröjan som han redan har och som Emelie har stickat. Men jag har inte stickat ben utan bara gjort hål. Tröjan består av två delar som är monterade - en tröjdel och en del under mot bröstkorgen. Jag är väldigt nöjd och glad att jag testade något annat än halsduk!

     

Jag har gjort en polo i ribb, sen slätstickning med avslut i moss - skulle varit ribb men jag gjorde fel! Sen mosstickade jag underdelen med. Svart ull med ränder i kakigrönt och blått. Gummiband bak för att hålla tröjan på plats. Det är hål för benen om det inte syns på bilden! Jag har utgått från ca 50 maskor i början, sen ökat till ca 80 maskor för att sedan minska igen.

fuskskinn och guld

Jag har testat det nya materialet - fuskskinn på sista tiden och sytt två halsband. Det var lättare att sy i än jag hade tänkt mig - kul! Och resultatet blev bra!  Nu hade jag gärna velat ha fuskskinnet i flera färger eftersom det finns... men jag måste sansa mig... och se om fler gillar det. Annars kan jag snart öppna butik och det hade jag inte tänkt mig - inte min nya arbetsgivare heller. 

Här är lite bilder på det nya - jag kommer förhoppningsvis kunna sy mer denna veckan - jag ser fram emot det - vem vet när jag får tid till det nästan gång!?

 Zantos i sitt nya halsband i svart och guld! Visst är han tjusig - härlig blandning av schäfer och sibirian husky!

 Beckan i sitt nya vändsydda halsband i svart och guld. Fler bilder finns på hemsidan http://www.freewebs.com/thewhitecarnation/

Beckan med vänner

 Lilla bompa uppifrån

 Beckan och Zombie i en av sofforna här hemma. Zombie har hittat ett ben att tugga på.
 Sekunden innan lutade Beckan nosen mot Zombies rygg... Helan och Halvan - så söta ihop!

Vi har ju haft den stora fördelen att kunna träffas med hundarna dagtid och träna eller gå promenader. Det har varit härligt och en väldigt stor fördel.

Mentalträning

Hos mina föräldrar har Beckan en boll med ett band i ena änden och ett hål i det andra. Jag brukar stoppa in leversnittar i den och så får Beckan försöka få ut gottarna. Beckan älskar denna boll. Han blir helt galen. Och han har blivit så duktig så jag måste stoppa i stora snittar för att det ska bli någon utmaning. Jag har försök fånga det hela på bild... =)


Den första snön

En morgon vaknade vi och världen var vit... ingen snö på nästan hela vintern och så kommer den i slutet på mars. Inte oväntant, men ovälkommet. De fösta vårblommorna har precis kommit upp och så kommer snön och lägger locket på. Inga roliga promenader tänkte jag - men det har visat sig att Beckan tycker att det är rätt ok att gå i snö om det inte är för kallt och om han får springa lös. Så här är några bilder på Beckan i snön... svårt att få bra bilder - han sprang mest hela tiden!

  

En dag med bomp

Ibland så är chihuahua Johnny här och som alla andra små älsklingar så har kärt barn många namn... Beckan tycker om att leka med Johnny och lever runt med honom. Liten som han är har han inte mycket att sätta emot ett par långa framben som stegrar sig mot en. Men han är tuff och ger sig inte. Dagen brukar bestå av promenader, äta, leka, tugga och sova. Jag har fångat lite på bild iallafall! 

 tugga tugg
 mina saker
 ett i reserv
  mitt ben
Till saken hör att det alltid är Johnny som går och tar Beckans ben - gärna direkt ur hans mun. Men Beckan har tuffat till sig med vår hjälp. Detta visar sig senare under dagen i lilla rummet där Beckan inleder en komplicerad lek.

 Lek i soffan
 långa ben - du har inte en chans
 Dags att byta fokus
 vad gör han nu då?
 hm...?
 Nytt fokus.. snabba ryck. jag kan också stegra mig säger Johnny...
 trött....
 hm?

idag....

är en av de bästa dagarna i hela mitt liv. Jag har blivit erbjuden mitt drömjobb och jag har tackat ja. Äntligen har jag fått bekräftelse och erkännande för det jag kan! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. både och. Till på köpet har jag sökt två jobb och fått båda - och varit i vånda ett par veckor - hur väljer man? Men jag har valt och jag är så glad nu! Jag trodde aldrig att detta skulle hända mig - att jag skulle kunna få ett sånt jobb. Men det var min tur att ha tur den här gången. Jag är så tacksam.

Nya material

Nu har jag hittat en möjlighet att få tag i mer material om det finns efterfrågan!

Kolla in hemsidan för mer information under nyheter:
http://www.freewebs.com/thewhitecarnation/

Det handlar om bävernylon, mudd, teddy, fleece, skinnimiation, spännen och ringar.
 

Tävling

Ikväll hade vi vår sista agilityträning i ridhuset - vi har hållit på nästan varenda söndag kväll sedan början av december med uppehåll över jul. Det har varit jättekul att träna i ridhuset tillsammans med andra och vi har utvecklats otroligt mycket och fått jättemycket hjälp som har betytt mycket för mig. Agilityträningen avslutades med tävling och alla var med från början ikväll - dvs large, medium och small hundar. Annars har vi med små hundar tränat för sig. Banan bestod av 19 hinder - blandat - allt utom A-hindret var med. tre tunnlar, en liggande tunnel, balansbommen, däcket, gungbrädan, långhoppet, långt slalom och massa hopphinder.

Vi har haft Zombie hela dagen idag och vi gick långrunda efter lunch i regnet en timma - allt för att Beckan inte skulle vara så speedad till träningen. Och det visade sig vara ett smart drag. Dock började det inte så bra med uppvärmingen då båda hundarna var ohörsamma och Beckan sprang iväg för att hälsa på en annan hund som tränade lydnad  - inte så kul. Men sen kom Malin och när det var min tur gick det så bra. Beckan var fokuserad  och han var sååå duktig. Jag är riktigt stolt. Som tur var fick vi göra banan en gång till och andra gången gick lika bra. Vi körde inte på tid och vi körde inte så hårt - men inte godis på banan iallafall. Det var kul med en träningstävling och nyhttigt för mina tävlingsnerver. Se bilder nedan på banan! Tyvärr blev bilderna mörka och lite gryniga... Men bättre än inget!

 

äntligen...

är tentan gjord - idag mellan 9-11 och sen har vi äntligen kunnat städa ordentligt, varit ute på långpromenad en timma med Beckan och sen har jag äntligen kunnat testa min nya symaskin. Det känns otroligt lyxigt att ha en egen ny maskin och det är så roligt att sy igen. Jag har lagat och sytt nytt.

  Whippet halsband till Shawnee
 Ställbart valphalsband till italienska vinthunden Mini
 Svart och vitt halsband och koppel till shapendoesen Malte

Sen tänkte jag passa på att lägga ut lite bilder på de fina ängarna här utanför - åt andra hållet - alltså söderut.

     
Malin var här en dag med Zombie (som tyvärr sprang ur bild hela tiden) och Morrid och då gick vi upp på ängarna med hundarna. Beckan och Morrid kom bra överens. Beckan bjöd till och med på några språng. Som ni ser är det perfekt för vinthundar att springa på!

RSS 2.0