i stormens öga...

Jag hade en jättebra monolog på gång häromdagen men det blev inte av att jag skrev ner den. Det var när jag var ute med Beckan som jag höll monologen för mig själv - mkt bra sätt att komma fram till saker och komma på hur man ska formulera sig. Jag brukade alltid göra så när jag skulle försvara en uppsats eller opponera eller köra en presentation eller annat likande. Galet kanske...  men väldigt effektivt. Jag liksom maler in det och eftersom jag är oförmögen att ta in instruktioner via öronen så måste jag har bilder och text framförm mig. Fast när jag håller monologer till vardags gör jag det spontant... och jag måste skriva ner dom direkt annars är det borta. Och när jag ska försöka skriva ner det - ungefär som nu - så går det inte... det blir inte ens i närheten av så jag sa det första gången. Jag borde ha en liten bandspelare som Agent Cooper i Twin Peaks.

I natt drömde jag att vi kollade på stormens förödelse på morgonen. SOm tur var stämde inte drömmen. Men när jag satte mig upp i sängen i morse och kollade ut såg det ut som om hela staden var begraven eller iallafall husen nedanför av en jordvall.... sen tog jag på mig glasögonen och såg att allt var som vanligt... skönt. Men det var smått panikartat när jag såg det sådär... usch vad jag ser dåligt. Jag glömmer bort det ibland... även fast jag har vant mig vid att ha glasögon nu - jag bodde med mina linser innan jag fick problem med ögonen och linser det är en underbar uppfining... men glasögon är ju inte fel heller.. man ser ju helt fel utan...


jag får väl testa att skriva ner min monolog en annan dag... jag vet vad den handlar om.. men orden kommer inte ut rätt.....

                                                  image160

Reflextäcke

Dagens sye - ett reflextäcke blev det efter många om och men. Men jag är jättenöjd - över förväntan! Se även bilder på hemsidan!

   Kolla in prillan! =)

Jag har fått en jättestor reflexväst av Malin och ska sy ett täcke/väst till Zombie och ville testa lite först och så här bra blev det alltså! Nu kan jag lugnt sy ett till lilla Zombie också!

Ändringssömnad och nya idéer

Jag har gjort en del ändringssömnad  - bland annat har jag ändrat whippeten Prims täcke - tagit bort ett för stort bröstkorgsskydd och sytt dit ett enkelt spänne istället. Jag har också förlängt täcket till Johnny då hans matte tyckte att det var lite kort!


Idag har jag även sytt ett nytt litet täcke som är till salu! Se även hemsidan http://www.freewebs.com/thewhitecarnation/
Det passar till chihuahua eller annan lite hund! Täcket är 28 cm långt och 15 cm "på höjden". Täcket går att få med eller utan bröstkorgsskydd! Kragen kan man har uppvikt eller nervikt. Yttertyget är typ bävernylon i guld och insidan är i svart teddy!

 
Jag har också planer på att sy reflexvästar/täcken till hund och ska testa min idé inom kort!

funderingar....

Nästa vecka ska jag faktiskt börja plugga igen. Efter 6 år känner jag att det ska bli riktigt kul. Jag ska läsa kriminologi som ett komplement till min magisterexamen i sociologi. Jag är trött på att vara arbetslös och det är så segt med jobb just nu. Jag vill göra något meningsfullt. Så nu blir det till att läsa igen. Jag ska dessutom få gå på polisseminarierna i vår - jättekul!

Detta tillsammans med annat har öppnat upp för diskussionen - en andra hund.

Kanske kanske finns det en hund som vi vill träffa. Vi vet inget om den just nu - bara att det är en svart unghund.

SÅ nu funderas det på om det ska bli en hund till. Jag känner att nu är isåfall läge.. eftersom jag ska läsa i vår. Jag har alltså tid att socialisera, träna, vänja och ensamhetsträna en ny liten rackare. Till sommaren kanske jag måste jobba hela tiden - och hösten vet vi inget om just nu. SÅ när kommer nästa läge? Tar jag en till nu så har nr 2 vant sig och kan säkerligen tillsammans med Beckan ha det bra tillsammans om jag jobbar i sommar. Och förhoppningsvis har vi kunnat spara ihop till en bil ganska snart!

Nu funderas det här hemma kan jag lova.... hmmm

söndagsträningen

Igår hade vi en mycket bra agilityträff. Vi har "fri träning i manegen" och träffas nästan varje söndagskväll två timmar och tränar ihop. Första gruppen bygger bana med sina stora hundar, vi med små kommer sen och kör med våra små hundar och plockar in hindren. Det funkar bra och är jättekul. Jag var så laddad igår och hade sett fram emot träningen. Vi var 6 st igår och 8 hundar. Jag hade lovat Malin att köra med Zombie nu när Malin går på kryckor så jag körde dubbla pass. VI hade sån tur igår - vi fick hjälp av en trevlig kvinna som såg potential i mig och Beckan och vi behöver hjälp - eller rättare sagt  - jag. SÅ hon visade lite tricks och sen testade vi och jag märkte skillnaden när jag följde hennes tips. Oj vad roligt det var... Jag är så nöjd och glad och tackade för all hjälp! Det är roligt när människor vill hjälpa till när dom ser att man inte är så duktig och hon var pedagoisk och kunnig. Jag är så glad! Det gick bra att träna ZOmbie också och lärorikt att testa någon annans hund. VI gjorde framsteg igår iallafall och nu är jag laddad igen... är det inte söndag snart!?

Kilroy och en saluki

I lördags hade jag och Johanna bestämt träff hos mig - dels för att hon skulle hämta täcket som jag sytt om till hennes ena whippet Prim och dels för att vi skulle se om Kilroy och Beckan ville leka. Kilroy är en toy terrier som är en jättesöt liten herre! Hundarna kom väldigt bra överens men ville inte leka. Men vi hade turen att råka på en saluki iallafall uppe i hagarna. Beckan ville leka en kort stund och fräste dit direkt och visade upp sig genom att köra ett par racerrundor. Sen var han nöjd och satt bakom mig och huttrade. Ingen ville alltså leka idag förutom saluki tiken som var så fin. Hon sprang med sin bjällra om halsen och försökte få igång killarna. Sen kom det en häst på ganska långt håll och på tre sekunder var hon där .... tydligen gillade hon att stöta fram häst och boskap. VI tittade förundrat på - snabb var hon, och roligt hade hon. Matte var inte lika road. Vi gick saliga hemåt efter att ha sagt hej då.... ja salukin är så vacker!Bilden är lånad från Svenska salukiringen. Det är en particolour röd och tiken vi träffade var ganska lik denna hund!

utsikt från köket....

De här två bilderna tog Andreas någon av de första dagarna vi bodde i vår nya lägenhet. Underbart eller hur!? Det var frost som är så vackert och hästarna gick i hagarna precis nedanför köksfönstret!

 

...över ängarna

                     

Här är bilder från dagens promenad i reservatet här i närheten! Vi går här nästan varje dag - det finns olika rundor och det är fantastisk utsikt och ett underbart område att bo så nära som vi gör. Beckan kan gå lös och springa runt som han vill och jag kan njuta av naturen!

översvämning 5 januari 2008

Inatt sov jag och Beckan hos mina föräldrar. Vi hade ätit middag och det var kallt och blåsigt. Därför valde vi att stanna kvar. VI var ute efter 9 på kvällen sista gången och när vi gick o la oss såg allt ut som vanligt. Dock hade en brun i närheten stått och runnit hela dagen men vi tänkte inte mer på det. kl 5 vaknar jag av att mina föräldrar är uppe och pratar. Jag trodde det var morgon och tyckte usch är det redan morgon - jag var jättetrött. Men det lät konstig det som pratade om - jag kollade klocka.. hon var bara 5. vad 17 gör dom uppe? så jag kollade ut... och såg att 1/3 av tomten låg under vatten. jag steg upp och frågade vad som hade hänt. Kolla ut på gatan sa min mamma. Det gjorde jag och höll mig för munnen. Halva gatan stod under vatten. En meter ungefär från att gå in i vårt garage. Och grannarna snett mittimot hade tre bilar ut som stod i vatten. VI ringde in och väckte dom så de kunde flytta bilarna och pappa hade redan ringd sos alarm. Ingen kom. Jag tog på mig och tog några bilder och förundrades över det hela. Det blåste jättemkt ute och var så kallt. Pappa hade redan tagit på sig full mundering och var ute och kollade runt. Sen kom två bilar. Det var ett läckage någonstans och de stängde av vattnet som sedan successivt rann ner i brunnen på gatan. Nu har de spärrat av den översvämmande brunnen. Tydligen var det tidningsbudet som först larmat och hade inte mamma vaknat av det konstiga surplande ljudet från brunnen på gatan vet vi inte hur mkt vattnet hade stigit. Jag är glad att jag tog några bilder och även om de flesta blev dålig så blev det tre bra. Se nedan! Allt vatten har runnit undan nu men vi vet fortfarande inte vart problemet var.

    

6 januari - länk till dagens smålandsposten på webben!

http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/tidningsbud-upptackte-stor-vattenlacka(413708).gm#articleimage-popup

RSS 2.0