Daytona Trimmings... och annan shopping

På lördagen shoppade vi en del, både i outlet butiker och i specialbutiker - jag älskar specialbutiker!

Jag hittade bland annat en butik som jag kollat in redan hemma, nämligen en band butik i Garment district, Daytona Trimmings. Vi var där länge och väl, fick mkt och trevlig hjälp och jag hade såklart svårt att välja! Hur väljer man i himmelriket för en bandsamlare som jag!? Det roliga var att i butiken intill, där jag bara skulle "kolla lite" köpte jag kinesiska sidentyger, 5 st olika. De hade fantastiska tyger och massor att välja på - bara sidentygerna fanns nog 50 st... jag förstår inte så här i efterhand hur jag kunde välja... jag som är rätt velig.. och när det är så mycket fint. =) Men jag är så nöjd med alla band och tyger! Se nedan:

   
Band i olika färger, mönster och bredder!

    
Kinesiska sidentyger i olika mönster. Blått, olika mönster på grönt och rött! Tanken är att det ska bli kuddar först och främst och kanske något halsband till Beckan eller andra intresserade.

Bild på Daytona trimmings, 251 west, 39 th street, Garment District, NYC.


Mer om vår tredje dag kommer! ;)

Empire state building

Fredagen var vår första hela dag i New York! Vi vaknade jättetidigt, kl 6 ungefär och åt frukost på hotellet (vilket var gott men blev svindyrt)... VI började iallafall dagen med att promenera till Empire state building, det tog ungefär 20 min. Jag kan verkligen rekommendera att gå dit tidigt, innan alla andra kommer dit - för ALLA andra ska verkligen dit exakt när du ska dit. Men vi hade tur, köerna flöt på och vi var strax uppe och kunde börja vår resa i staden med att blicka ut över den uppifrån. Och det var fantastiskt - man ser hur långt som helst åt alla håll eftersom landskapet är platt. Och vi tog mkt  bilder, jag valde ut de bästa och la in här! 

     

Efter att vi hade varit uppe i Empire state building gick vi längs Fifth Avenue resten av dagen - det kanske säger något om hur stort det är! Det var inte så mkt shopping första dagen, utan mest insupande av atmosfären och ta in alla intryck. Det finns massor av vackra märktiga kyrkor i New York, vi var inne i en och det var första dagen, Saint Thomas Church. Jag var bara tvungen att gå in!  Det var svårt att fota där inne... men jag gjorde några försök iallafall!

     

Vi besökte en japansk bokhandel innan vi gick tillbaka till hotellet, den låt i närheten och var jättestor! Jag köpte två böcker där! Otroligt kul med japanska äffärer, och kul med bokhandlar. Allt såklart till mkt bra priser! Dollarn stod ungefär i 6 kr när vi var i New York, och det är såklart bra för oss svenskar. Mkt är bra mkt billigare än i Sverige!

På kvällen var vi på en koreansk vegansk restaurang - Hangawi. Vilken fantastisk upplevelse! Det var som om vi färdats direkt dit! Man fick ta av sig skorna vid ingången, sen gå på en smal trätrall upp några trappsteg och sen genom restaurangen till vårt bord, borden var låga på höger sida, på vänster sida var köket bakom väggarna och ett draperi. Det fanns även små mer privata rum. Det var dämpad belysning, ingen var högljud men alla såg ut att ha trevligt och njuta av maten. VI satte oss vid vårt bord för två, det var hål under bordet så att man kunde sitt som vanligt vid det låga bordet, eller på knä om man ville på bänken med mjuk kudde. Allt serverades på knä alltså i höjd med bordet och maten bar in och ställdes på en "stubbe". Vi beställde in mat som vi inte visste vad det var -spännande. Jag fick in en stor fräsande järnskål med ris och grönsaker som stektes direkt i skålen. Andreas fick in en wokad rätt med grönsaker. Det var nya goda smaker och ett underbar första kväll. Det var ljummet ute och restaurangen var som en resa till Korea! Vi bestämde oss för att försöka prova något nytt etniskt varje kväll!

New York - kontrasternas stad

Första dagen

Vi gick upp halv 6 torsdag morgon, fick skjuts till tåget, åkte ner till Kastrup/Köpenhamn och åkte non-stop flyg till Newark flygplats utanför NewYork. Allt gick superbra! Det var god mat på flyget, vi kunde vila lite, titta på film (varje flygstol hade egen liten tv-skärm samt hörlurar). DOck fick vi cirkla i över en timma utanför NewYork innan vi fick landa... Men det var häftigt att sitta vid fönsterplats och kolla ut över det nya amerikanska landskapet. Man skymtade New York som i dimma långt borta. Det är en märktig och märklig syn.

Vi fick en taxi ganska fort - efter noggranna kontroller, utfrågningar och ifyllningar av lappar. På flyget skulle man svara på massa frågor - allt från om man varit med i nazityskland, deltagit eller stöttat terrorverksamhet till man hade med sig kött eller cellodlingar. Flygplatsen var välorganiserad men det var långa köer. När man kom fram till passkontrollen fick man lämna fingeravtryck båda händerna, de tog foto och man skulle svara på frågor om var man skulle göra där, var man skulle bo och vad man jobbade med. Men sen bar det av i en gul taxi. Dock hade vi lite otur och kom med en grinig taxichafför som vägrade dela med sig av AC så vi svettades i en timma i taxin innan vi kom till hotellet. Men vi fick se mycket på vägen - och det var otroligt kul. Den första hunden jag såg var faktiskt en italiensk vinthund -tyvärr hann jag inte ta upp någon kamera.

Hotellet var jättestort - vi bodde "centralt" nära times square på hotell Roosevelt. Rummet var ganska litet men sängen var stor och det var fräscht och så hade vi ett litet fint badrum. Entren till hotellet var överdådigt.... och hotellet stod till tjänst med egna taxi bilar (som vi utnyttjade på vägen hem), bokning av biljetter, de kunde leta fram adresser osv. Vi är mkt nöjda! och det passade oss jättebra att bo där vi bodde - gångavstånd till väldigt mycket som vi ville se och göra!

Första kvällen (vi kom dit ca kl 17) var jag trött, grinig och vrålhungrig och fattade ingenting. Vi gick en sväng och tog bland annat bilden här nere och sen köpte vi mat på en deli och gick hem. I USA är inte mackor som i Sverige det är ett som är säkert. Och en bagel är inte en svensk bagel utan en massiv halvtorr bagel. Vi somnade tidigt och jag vaknade väl typ halv 6 - 6 första morgonen....

En bild från första kvällen/eftermiddagen - Times Square


RSS 2.0