Igår shopping - idag städa/röja/rensa...

Idag har jag minsann donat hemma. Jag vaknade tidigt och steg upp lite över 8, jag tycker det är skönt att göra det på helgen ibland. Det var så skönt ute på morgonen och hundarna var lyckliga att komma ut. Sen åt jag frukost och hundarna solade där det gick. Jag har planterat mina sista sticklingar idag, det blev en hel del allt som allt.. men lite ska jag ge bort om allt tar sig. Det är olika sortes pelagoner (dubbel röd, korallfärgad mosaik och äppelblom) samt palettblad som jag har haft inne hela vintern. Jag hoppas alla klara sig! Sen planterade jag penseerna och timjanplantan. På baksidan har vi nu en lite kryddsamling - timjan och gräslök som jag grävde upp hos mina föräldrar - och sen tre krukor med penseer på framsidan (entren). Det är lyx att ha två balkonger!  Sen tog jag mig i kragen och försökte göra något åt vår lilla rabatt som finns på baksidan bakom förrådet... inte så lätt. Men jag har föjt upp halva och satt dit alla överblommade lökar (tazetter, iris, minipåsklija och hyacinter), så får vi se om de klarar sig. Resten av landet består av gräs och rosor - som bara är några pinnar.. jag funderar på att gräva upp allt... 

Sen har vi städat, tvättat och jag har rensat och donat med kläder, skor osv. Tagit bort vinterkläder och tagit fram vårkläder! Jag är inte helt klar... jag passar på att rensa samtidigt - så en del kommer att skänkas bort.

Efter lunch hade jag bestämt med pappa att vi skulle gå en ny lång skogsrunda med hundarna. Så sen åkte jag ner dit, hundarna racade runt på tomten först... de hade ju legat och solat hela dagen så de var lyckliga att komma ut och ränna lite. Och det är så kul att hundarna leker med varandra nu! Vi var ute 1h 15 min i skogen, det var en härlig runda som tog oss rätt ut på landet. Det har varit riktigt varmt idag.. och hundarna flåsade nästan (eller det gör ju inte vinthundar egentligen, de bara öppnar munnen lite... ) ;-)... sen fräste de runt lite på tomten igen innan vi åkte hem. =)

Ikväll har vi tagit det lugnt.. jag har lagat kikärtsbiffar med ratatuille (tror det stavas så) - fransk grönsaksgryta med bland annat zucchini och aubergin och flera färska kryddor! Dessa grönsaker är klart underskattade och borde ätas mer! Nästa vecka har jag planerat flera rätter med bådadera! Hemligheten enligt mig är att inte tillaga zucchinin så mkt, medan man ska tillaga auberginen väl, helst steka den länge tills den får färg och använda ganska mkt olja! Helt underbart! Vi planerar alltid veckans mat i förväg - det är så skönt att veta vad man ska äta i förväg och slippa tänka ut något snabbt när man kommer hem från jobbet på sena eftermiddagen och är jättehungrig! Hundarna är jättetrötta efter all motion idag, Beckan har redan bäddat ner sig i sängen och Sigge sover som en stock i korgen i sovrummet. Men vi ska ut på kvällkissen nu.. sen sova! =)
      

Oj...

här är jag! Det har varit lite snålt med uppdateringarna på senaste tiden. Konstigt nog har jag haft fler besökare än vanligt - trevligt och välkommen hit och tillbaka!

Jag passar på att lägga ut lite nya bilder, snart ska Andreas åka iväg med jobbet ända till St Martin (nära sydamerikanska kusten) och då följer såklart kameran med!

Det har varit en härlig helg, igår var jag och mamma i Tingsryd och shoppade. Ja det låter säkert jättekonstigt... det var tillpå köpet Tingsrydsdagarna-nånting.. och storgatan var avspärrad och det var musik och allt möjligt. Flera ekipage med stora arbetshästar och gamla vagnar körde runt i den lilla byn och solen sken! Jag var såklart i Tingsryd för att handla lite nya ridkläder! Och jag gjorde några fynd, ett par svarta ridbyxor, en gråbrun tjockfleecejacka som jag ska ha till hösten/vintern och ett par termokängor.. Jag vet, jag handlade inte så säsongsbetonat precis. Sen var vi och åt nybakade mackor hos Biggan, på Biggans cafe! Innan vi lämnade Tingsryd hann vi med ett besök i plasttältet - dvs Hammarplats har ett tält där de säljer ut plastgrejer billigt billigt. Så det följade med lite matlådor, planteringslådor och en stor back med lock. Kan verkligen rekommendera detta ställa! De har det mesta i plast man kan tänka sig som har med hemmet att göra!  Sen åkte vi hemmåt, men vi hann stanna på blomsterlandet också. Jag köpte en jättefin citrontimjan och flera små penseer.  Därefter vad det dags för fika hos mina föräldrar -  Andreas kom ner med hundarna också.

   
Visst är de helt underbara - man kan inte motstå dessa blommor! Inte jag iallafall! De mörkröda hade vi sen innan. Jag ska leta upp små violer att ha på balkongen i år också...

Lite uppdateringar

Nu äntligen börjar jag känna mig lite som mig själv igen... pust.. vad jobbigt det har varit. Att återhämta sig tar tid för mig... Men ikväll har jag faktiskt ätit "riktig" mat igen.. inte bara sojayogurt, gröt, banan, vitt bröd och proviva. Så nu kommer lite nya söta bilder på mina älsklingar, iallafall två av dom! =)

 Med päls som siden... de har jättefin päls nu båda två. Beckan har ju väldigt fin, blank päls men idag har jag även skrapat av massa "vinterpäls" med en skrapsten. De är jättebra och jag kan verkligen rekommendera en sådan. Finns att köpa i hästbutiker och räcker länge, kostar inte mkt och är super. Hela badkaret var svart när jag var klar. Ni överlever nog utan en bild på det tror jag. ;-) 

   
Hundarna har solat på balkongen den senaste tiden, så även husse... De njuter verkligen av solen, och vem gör inte det. Och det är så roligt att ha två, jag är verkligen glad över det. Det komiska är att de har varsin likadan buse ute på balkongen också... Sen förra helgen har de faktiskt börjat leka, med varandra. Det är jättekul! Förra helgen var vi hos mina föräldrar två dagar då husse hade killhelg. Då var de ute mkt på tomten och kunde ha det gott. Och då lekte de för första gången tillsammans. De jagade varandra, brottades, lekte med boll osv. Underbart att se. Sigge börjar blomma ut nu, och det är jättekul att se.  Visst är de söta ihop! =)

Ett kort inlägg

Ja ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. När jag gick och la mig i onsdags kväll sen mådde jag inte riktigt bra. Kl 02 fick jag rusa upp och kräkas... tyvärr hann jag inte bort till toan... efter en timma var det dags igen. Torsdagen sov jag bort och fick knappt i mig något. Igår sov jag med en del,  men fick i mig lite mer och var uppe hela em och kvällen och kollade på film. Australien, en riktig storfilm som var härlig att se. Idag mår jag lite bättre men är inte återställd helt. Men jag är upp iallafall. Andreas är inte sjuk så jag måste blivit matförgiftad. usch.. fy f*n säger jag bara. Detta är ju verkligen min mardröm.. men jag är på väg uppåt igen. Men det blir inget syande för min del denna helg känns det som. Vädret har varit underbart... jag som hade sett fram emot denna helg så himla mkt...

uff...

Jag är trött. Jag orkar inte blogga... jag har varit på after work idag. Trevligt! Det har varit två mkt tidiga mornar... upp kl 06... pust.. uff.. igår var jag på föreläsningsdag om hedersrelaterat våld. Intressant. Imorgon blir det en kortare dag, det blir skönt - och sen lång helg. DÅ hoppas jag ha tid att sy lite och kanske lägga ut lite nya roliga bilder. Vi har fått vår nya soffa nu med.. det känns jättehärligt! Nu = sova... (iallafall snart).

RSS 2.0