Nytt och sytt i oktober

De senaste veckorna har jag sytt lite nya halsband och det har även blivit ett nytt täcke. Det kommer snart mera!

 Italienaren Vintra ska få ett nytt halsband i sidentyget med bambumönster.

 Whippeten Chinook har fått ett nytt halsband i marin och guld.

  Whippeten Eddi ska också få ett nytt halsband i vinrött och svart med paisleymönster.

  Chihuhua täcke till Johnny.

Jag tänkte även lägga ut lite förslag och tips här - jag har bland annat inhandlat lite rosa fleece. Se tips nedan!

 Passar såklart även med svart eller grön fleece!

 Här kan man t ex ha polyesterband i kaki till!

 Passar även med turkos fleece! 

   Det grå bandet med olika färger på fleecen! Jag har även polyesterband i grått!


sortiment - dekorationsband

Jag tänkte lägga ut bilder på banden igen för att det ska bli enklare att hitta vad jag har!  Det finns många fler band i butikerna men det är dessa jag har sytt av än så länge. Jag skriver ut vad det är för färger så det ska bli lättare att veta hur de  ser ut eftersom det ibland är svårt att se på bilderna! Polyesterbanden finns inte i så många färger tyvärr - marin, svart, brunt, vitt, orange, rött, kaki och ljusgrått. Det svarta finns i olika bredder men inte de andra. Nedan finns även prisexempel - priserna gäller halsmått upp till ca 30 cm. Jag räknar från vänster till höger och uppifrån och ner!


Kinesiska sidentyger
   (ca 250 kr inkl frakt)
1. kina grönt              2. kina guld

Det här kallas jag "china" och det finns tyg att få tag i även i andra färger i samma material men andra mönster - de jag sett som kan bli fina är ett i rött och ett i turkos (båda ganska starka i färgen). Dessa går att få i den bredd man själv önskar.


Blandade band - olika bredder och färger
    (220 kr inkl frakt)
3. marin/guld          
4. grått/guld                
5. vinrött paisley         
6. svart/silver   
7. marin/guld  
8. grönt/guld
                                                                            
nr 3 och 4 är ca 4 cm breda
nr 5 finns även i lila/svart
nr 6-8 är ca 3½ cm breda     

                                                                    
Blandade band
  (220 kr inkl frakt)
9. brunt  - 4½ cm brett, finns även i vinrött/creme och svart/vitt
10. brun/svart med drake  - 3 cm brett
11. orient svart/guld  - 5 cm brett, går även att sy som kinatygerna för att få mindre bredd till ex italiensk vinthund
12. gul/beige - 3cm brett


De indiska banden
 (220 kr inkl frakt)

13. svart/turkos/grönt/rött
14. vinrött/marin/grönt/orange
15. lila/turkos/rosa
16. grönt/beige/rosa/petrol

Det här är lite tjockare band, 3 cm breda. Mycket fin kvalitet och lagret är mycket begränsat! Alla går i guld!

Välj "halsband och dylikt" för att se banden på färdiga halsband och selar. Där finns även ett smalt band i lila/svart i tigermönster - detta är ca 2 cm brett och funkar om man vill ha lite smalare halsband.

höstens skörd

I fredags åkte jag med pappa till en av de sjöar han fiskar i. Men vi var inte ute efter fisk - utan svamp. Det var en vacker höstdag - och en vacker väg ut på landet. Bokarna går i brända nyanser av guld och orange och hösten är så vacker. Två ställen testade vi innan vi kom upp till sjön - och inget napp. Ingen svamp. När vi kom upp till sjön var det otroligt vackert. Sjön låt spegelblank och svart - inga vak - och björkarna var en vacker kontrast med sina vita stammar. VI gick längs sjön och upp i backen - det var brant och granarna stod tätt tätt. Det började med att jag såg en stor klunga svamp en bit bort, svagt orange på hattarna. Och ja - det var ett fynd - det var taggsvamp. Vi letade oss fram och hittade mer och mer - fårticka, taggisar och till och med gula kantareller. Och det var stora fina svampar utan mask. När vi hade varsin kasse halvfull funderade vi på att gå tillbaka och dricka min varma choklad jag hade med mig. Men så valde vi att gå en bit upp till..... och vi fann en skatt. En hel backe med hur mkt trattkantareller som helst. vi visste inte vart vi skulle börja och vi insåg ganska snabbt att vi inte skulle kunna plocka med oss ens hälften. Jag har aldrig sett så mkt svamp på ett ställe och jag har aldrig ens plockat så här mkt, fina och stora svampar i  hela mitt liv. Se bilder nedan för att få en liten glimt av vår skörd. En underbar höstdag!

Jag har även skördat mina sista zucchinis nu - det var mest små kvar och de andra var normalstora... vi har fått hur mkt som helst i år också.


               

veckans betraktelser och funderingar

I veckan trodde en kvinna på bussen att Beckan var en tax. Det är det konstigaste jag har hört. En tax är raka motsatsen till italiensk vinthund - på alla sätt. Jag som brukar säga att de hundraser människor kan är - golden, tax och schäfer. Tydligen inte. En tax har korta ben och lång kropp. Italienare har långa ben och kortare kropp - men vilken hund har inte kortare kropp än en tax? Dessutom har taxen nedhängande öron och är väl så vitt jag vet aldrig vit någonstans. Italienare har rosenöron. Och min italienare som inte följer standarden är ju ganska vit i IG mått mätt alltså i Sverige. Människan är ett konstigt djur.


 tax eller italiensk vinthund?

I veckan har vi haft Johnny hos oss också! En rolig liten prick. I fredags var vi nere i parken och hundarna fick springa lösa och leka där. Det var rätt mkt löv och det var ganska fuktigt och blött på fm. Jag önskar att jag hade filmkamera ibland - men jag förstår inte hur man fångar "the moment" - filmar man allt hela tiden då - för att få de där sekunderna som är obetalbara? Iallafall fick Beckan ett glädjerus när vi kom ner i parken och fick vara lösa så han tog värsta ärevarvet och busade mot Johnny. Vinthundar springer gärna i cirklar - stora - och så även Beckan. Bara det att han halkade på alla löven och gjorden en riktig glide. Det såg så kul åt. Jag skrattar så jag gråter när jag tänker på det. Han gled på ryggen flera meter och upp igen och springa mot Johnny... och runt en buske minst 10 varv. Det är sådana tillfällen som man ska ha kameran på.

     


Jag tillhör samlar folket. Iallafall ibland. Eller rätt ofta. I perioder är jag nästan besatt av pilgrim och har börjat kalla mig samlare av pilgrim. Nu har jag se saker jag inte sett förut och det är så svårt att stå emot frestelsen. året var 2004 och det var höst och nästan alla kollektionerna var otroligt fina. Någon som vill sälja och som har fina annorlunda pilgrim smycken.. bara säg till - jag är apirant på en hel del.


idag ska jag försöka skriva iallafall en bra jobbansökan. och imorgon en till. Men hur motiverande är det när man vet att man inte kommer få jobbet? Men jag söker ändå. jag ger mig inte. Jag ger inte med mig. jag ska visa den goda viljan och förhoppningsvis så kan de inte säga nej - önsketänkande.

dagens design

Idag har jag äntligen sytt ett nytt täcke. Jag hittade ett nytt tyg förra veckan som jag ska testa - jag vill att det ska vara vattentätt - vi får väl se om det är det. Jag ska impregnera det först. Om inte annat är det vindtätt! Det blev bra och resultatet ser ni nedan. Ikväll har jag även sytt ett nytt halsband - i serien "china" - ännu ett projekt och försök som har fått vänta. Men nu blev det av och bild ser ni nedan! Det blev riktigt bra - nu ska vi se hur materialet håller också!

       

7sovaren

Beckan vet hur man sover professionellt - jag skulle kunna ha ett galleri med bilder bara på när han sover. Han sover hela tiden känns det som. Han sover nu... och han sover och sover och sover.... Sen är han iofs 120% aktiv när vi gör något - vad det än är. Så det kanske är så att han satsar järnet och sen sover järnet. Man kan säga att han iallafall är helhjärtad i det han gör.


                             

bakom kulisserna

och så här kul tyckte Beckan att det var:

         

som tur var hade han en rolig dag sen på em - då kom Anna och Bessie förbi och hundarna lekte! Tyvärr var Beckan något svårflörtad igår - dessutom fick han nys om att Anna hade köttbullar i väskan - så någon Don Juan var han inte igår. Bessie gjorde många tappra försök och visst han lekte lite... men han var trött sen bolleken på fm och mattes galna påhitt med änglavingarna. Men det var kul att träffa Bessie o Anna.


den vackraste ängeln

För ett bra tag sen - faktiskt ganska länge sen tog jag några bilder med systemkamera på Beckan - och sen har jag inte gjort något av den idén mer. Men igår tog jag upp den och idag har jag fixat o trixat med bilderna.


       


 

             


kontakt

maila dina önskemål och förfrågningar till mig linneasandstedt@hotmail.com

RSS 2.0