New York-resan 2010

Hur beskriver man en stad som innehåller allt. Där allt finns, du måste bara hitta det. Den här resan till New York har varit väldigt annorlunda mot den första. Inte bättre, inte sämre - annorlunda. Vi har bott i ett helt annat område, gjort helt andra saker och upplevt och sett nya delar av denna stad. Jag gillar ju inte storstäder, jag föredrar landet, småstäder, naturen och landskapen. Men den här staden tycker jag om och ibland känns det som den enda stad jag vill åka till. Det kanske är inskränkt och dumt, vad vet jag. Jag gillade London också och jag skulle vilja åka till Kyoto. Vi får se.

 

När man åker taxi in till Manhattan så möts man snart av denna syn, och det är en speciellt känsla - en känsla av förväntan. Har man tur ser man en skymt redan under landningen. Resan är lång och man är helt slut - man vill bara ta första bästa taxi till hotellet. Som tur är var vi bättre förberedda denna gången - vi hade redan en restaurang att gå till... Den här gången skulle vi ju satsa ännu mer på maten än förra gången.

 

Vi åt på VP2, vegetarian paradise. Det var en mycket vänlig kille som jobbade där. Min mat var så het så jag trodde jag skulle avlida - så han tog in en kopp med sojamjölk som snabbt dödade hettan och jag fick in en ny rätt utan hetta. Jag gillar inte stark mat. Jag wokade grönsaker med sojabaserad anka. Andreas åt mangokyckling - också det sojabaserat - serverat i mangohalvor. Vi har aldrig ätit detta innan så det var spännande och gott. Vi var mkt imponerade av menyn som hade så mkt att välja på. Restaurangen låg nära Mac Dougal street som kom att bli lite av en favoritgata för oss om kvällarna.

Här skulle det legat en karta men jag fick inte till det... =(

Den här gången valde vi att bo på ett mindre hotell, och det var raka motsatsen till Rosevelt hotell som ligger Midtown East. Det här hotellet var litet och mysigt med trevlig hotellpersonal. Rummen var som vanligt små med väldigt fräscha. Jag kan absolut rekommendera det och skulle kunna tänka mig att bo där igen! 

  


Kommentarer
Postat av: Jeanna

Jag förstår precis vad du menar med att man känner en känsla av förväntning på väg in till Manhattan! =o) Jag kände precis likadant! Eller, den känslan började redan för mig när vi gick ner för landning i Newark och vi flög förbi Manhattan och man såg frihetsgudinnan och alla skyskraporna... Sedan försvann känslan en aning men kom tillbaka när jag i flygbussen var på väg in mot Manhattan och man såg hela NYC skyline framför sig... En underbar känsla!

2010-09-01 @ 22:10:55
URL: http://jeannasuniversum.wordpress.com/
Postat av: Jeanna

Glömde skriva att maten både lät och såg god ut samt att hotellet verkade mysigt. =o)

2010-09-01 @ 22:12:20
URL: http://jeannasuniversum.wordpress.com/
Postat av: Johanna

Wow, New York verkar så himla häftigt, plus att de verkar har ett så brett vegetariskt/veganskt utbud på mat! Längtar tills jag kan ta mig dit. Blir verkligen mer och mer pepp ju mer jag hör om stan!

2010-09-01 @ 22:18:39
URL: http://jehanna.wordpress.com
Postat av: Linnea

Jeanna: exakt, har man tur får man skymta lite från flyget och redan då tänds förväntningarna. Det är mäktigt! Maten var god, även om detta inte var mitt favoritställe - vi skulle gått dit igen känner jag så här efteråt och ätit en kväll då vi inte var helt borta. ;-)



Johanna: ja det är helt underbart med allt utbud av mat som inte finns här hemma - iallafall inte där jag bor och har varit i Sverige. Det är helt klart värt ett besök som bör planeras ganska väl i förväg för det är stora avstånd. Men det finns hur mkt som helst av allt - söker man veganska, vegetariska, organiska restauranger och butiker - allt finns! Jag saknar t ex Lush, finns på vissa orter i Sverige - men jag hade velat ha en i Växjö - härliga lotioner, schampon osv. Finns på nätet också!

2010-09-02 @ 16:19:23
Postat av: Susanne

Känslan när flygplanet går ner över New York och man skymtar Manhattan går nog inte att förklara om man inte varit med om det. Resan in till Manhattan från flygplatsen sen...ahh... :-) Allt ligger framför...



Hotellet ser jättefint ut! Vad var det för hotell?



Jättekul att se lite bilder och höra lite om er resa! Ser fram emot mer!

2010-09-03 @ 11:37:40
URL: http://susalull.wordpress.com
Postat av: Jeanna

Susanne och Linnéa: Jag nästan riktigt ryser av minnet av känslan av NYC nu! =o)

2010-09-03 @ 15:49:25
URL: http://jeannasuniversum.wordpress.com/
Postat av: Linnea

Susanne: Hotellet heter Hampton Inn Manhattan Soho, låg på Watts street nära Prince, Canal, Spring street mfl om du känner till Soho. Mkt trevligt och fräscht! Kommer fler bilder på det också!



Jeanna: Välkommen i klubben! ;)

2010-09-04 @ 17:41:28
URL: http://thewhitecarnation.blogg.se/
Postat av: Jennie

Funderar faktiskt på en tur till NY nästa år i samband med att min pappa fyller 60 år så det där hotellet såg väldigt intressant ut. Vad var det för hotell och hur bokade ni? Via typ hotels.com eller direkt hos hotellet?



Hoppas på att få se mer bilder framöver :)

2010-09-06 @ 12:18:11
URL: http://skattkistan.blogg.se/
Postat av: Astrid Bolund

trevligt skrivet tycker ja faktiskt

2010-12-03 @ 14:48:34
URL: http://jade.se/reseerbjudanden

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0