Tennarbete i kombination med hundhalsband

Det är inte ofta jag har lust att köpa halsband till mina hundar, eftersom jag gör egna. Men ibland råkar jag på saker som verkligen sticker ut. Ludmilla Koslow i Norge har jättefina enkla skinnhalsband som får t o m mig att vilja köpa enkla skinnhalsband. Och när jag idag besökte Lycksele Slöjd och skinn ab så hittade jag något som jag aldrig sett förut - och ja, jag känner nog att jag har sett det mesta i hundhalsband men detta har jag inte sett förut och bara gapade - sååå fina - vill ha. Tyvärr verkar de har utgått från deras sortiment. Bilden är lånad från deras hemsida.


Nr 3 säger jag bara... =)

Detta slog mig häromdagen...Paradise is not a place

~

Paradise is a state of mind 

~


En hyllning till Sveriges vackraste hörna

I mitten av september åkte vi som vanligt ner till Österlen. Vi fikade vid Brösarps backar och njöt av solen. Sen körde vi inåt landet igen och besökte en gård där mina föräldrar köpte fårskinn. Jag klappade en gammal hund som var väldigt kärvänlig. Sen tog vi en runda i Simrishamn och jag besökte givetvis en tygaffär. Tyvärr hittade jag inte de tvålarna jag ville ha på Mikas keramik, men hon hade två söta hundar på disken i butiken. Jag köper tvålar av bubbel&skum via nätet istället... inte lika trevligt dock. Jag älskar de där tvålarna och jag kan varm rekommendera dem.

    

Vi åt en underbart god lunch på Bröderna Olssons skafferi, massor av gott. Goda getostar, sallader, pajer, bröd... Ett ställe att längta till. Sen var vi på Kiviks musteri och köpte must, Da Vinci dricka, cider mm. Härligt! Och på gården jämte köpte vi underbart goda äpplen som heter Eva-Lotta. God must hade de med som vi köpte med hem. I hamnen köpte vi lotter och jag vann på mina - en burk sill och en halv ål. Mamma och pappa fick givetvis båda vinsterna. Sen handlade vi i de härliga butiken näre i hamnen. Jag köpte med getost och fikontårta, gott. =) Självklart åkte vi även till Gröna butiken och handlade bröd, grönsaker, skorpor mm. De har underbara tomater, äpplen och annat gott. Brödetr var sagolikt gott och tog slut snabbt.
  

Österlen är så härligt med alla små butiker, gårdsbutiker och vackra vyer. Det vackra ljuset. I år försökte jag fånga Österlen från bilen, med skiftande resultat. Men det var kul och ingen plats är som Österlen.

Bildkollage från Österlen

           
   
   Jag älskar Österlen.

Pelargoner och ljung

   -->
Mina kära pelargoner bor numera inne, och de är inte så nöjd med det. De blev som stora buskar i år och har älskat att stå ute. Det står lite kryddor kvar ute nu bara, och sen har jag fixat iordning lite höstkrukor på framsidan. Det känns ändå skönt att ha höststädat lite och plockat in allt, det är ju bara att inse att hösten är här och vintern är på väg.

Nu har jag varit i farten igen...

Denna helgen har syhörnan varit i full gång! =) Hemsidan är uppdaterad med lite nya halsband och ett nytt täcke. Mer är på väg. Det märks att det har blivit kallt och folk vill ha täcken!

 
Och snart, jag lovar - kommer det lite mer färgglada täcken. Faktum är att det vanligaste täcket är det svarta - svart bävernylon och grå fleece på insidan. Jag hade med tänkt att ha det till mina hundar - fast i grå teddy.. men just nu känner jag att jag behöver sy lite i färg. Så snart kommer det lite lime, orange, rött och lila. 
  

Det vanligaste halsbandet, som jag gjort flest av - är med guldbandet - och det är väldigt fint. Och snart är det slut! Guldband med svart eller brunt fuskskinn väljer de flesta, eller svart fleece. Jag har inte räknat efter hur många jag har gjort, men det är några stycken. En whippet ska ha det stora guldhalsbandet och Sigge ska ha det andra. Sen är det en liten IG valp som ska ha täcket och de två andra halsbanden!

Saluki och whippethalsband

Jag har i helgen sytt klart fyra salukihalsband, det är Darrah, Jessie, Muscot och Timjan som ska få nya halsband. Det blev jättebra och jag är så nöjd med chinahalsband specielt för jag har inte sytt dem på det här viset förut. Guldhalsbanden är de mest populära, och de blir alltid jättefina!

  
Sen har whipparna Java och Corall fått nya halsband, och de blev kanonfina i dem!
 

Rutigt och reflexer

Inför den kalla och mörka perioden, som tyvärr redan är här  och kom på tok för snabbt - har jag gjort reflexhalsband till killarna. Det blev riktigt bra! Varsitt limegrönt i bävernylon och var sitt med rutigt gummiband istället för nylonband. Det blev grönt till Beckan och rött till Sigge.
   
Det är roligt att beskära bilderna tycker jag - se så fin huvudbild på Sigge! Och Beckan slickar sig om nosen, så sött! <3

Sigge fyller år

Idag fyller Sigge 3 år!! Det ska firas med prinskorv! =) Synd att det är så trist väder idag, regn och kallt. Men det blir iallafall en långpromenad i full regnmundering! Kanske att vi hittar en lucka i regnet! =)
Tänk nu har vi snart haft Sigge ett helt år, det har gått fort och han har visat sig vara ett riktigt lite charmtroll. Jag är så glad att vi har Sigge hos oss!


Apropå misslyckade hundbilder... den här fick jag till häromdagen... =)


RSS 2.0