Hemsida

Igår och idag har jag knåpat lite på en hemsida! Besök gärna den - där finns alla mina halsband och grejer samlade under olika rubriker! Det är inte helt klart för det tar lite tid! Och kom gärna med feedback också - jag har aldrig gjort någon hemsida innan och känner att det är svårt att veta om texten är för stor eller liten, om det är luddigt någonstans i texten osv.  Här är iallafall adressen dit! Välkommen in!

http://www.freewebs.com/thewhitecarnation/index.htmkolla här...vilket fynd! Jag har precis budat hem detta och när det var en minut kvar blev jag överbjuden.... men jag hann bjuda över.. tack och lov! Det är 5 cm brett och kommer bli fantastiskt till hundhalsband!

Pippi och Nietzsche

Här är några bilder på två fina whippets som jag gjorde halsband till för ganska länge sen - av någon anledning tappade jag bort bilderna bland alla mina bildmappar - antagligen ligger de sparade på fel ställe och så hittar man dom inte - men här är de!

 

Mer november nytt

Jag har en del nya grejer att visa här på bloggen nu!

Lite nya band från AJ´s i Karlskrona där jag var idag!  Över förväntan - fler och finare band än vad jag trodde!
 
21. Rött och guld - fint på båda sidor! 32 mm brett - passar till röd eller svart fleece
22. Marinblått - 25 mm brett - passar till marin, grå eller turkos fleece
23. Rött - 25 mm brett - passar till röd eller svart fleece
24. Ljusgrått/blått - 5 cm brett - passar till marin, grå eller svart fleece - samma mönster som det rosa banden nedanför (nr 25)

  
25. Rosa - 5 cm brett - passar till rosa eller svart fleece
26. Turkos och svart - 3,5 cm brett - passar till turkos eller svart fleece

Sen har jag äntligen hittat tyg till täcke som tål regn! Här har jag sytt i svart tyg (har även hittat i rött) med vinterkamoflage på insidan, härlig tjock, grå mudd och grått polyesterband och reflexband baktill. Gummiband är fästade på insidan baktill!   Vill du ha ett enklare halsband kan jag göra det också - med poylesterband och fleece i kombination som man vill! 

 Men eftersom jag gillar lite prål så blev det lite dekorativt band iallafall. Det stora ska vara till Morrid som är en collie! Det mindre är till min egen hund Beckham - det är ett gammal halsband som jag fräschat upp med nytt polyesterband i bättre färg (från svart till brunt) och ny fleece. Som nytt!

dagens funderare

På vinthund.net som är ett vinthundsforum inledes en diskussion om utställningar vilket fick mig att grubbla vidare och spinna iväg på annat håll. Jag valde att radera det och hålla mig till ämnet - och istället brodera ut här - i min egen oas!


Ämnet gällde tolkningar av utställningar och vad allt betyder och hur saker och ting fungerar. Jag har försökt lära mig - men inte hittat så mkt info där jag kunnat läsa på. Jag föredrar när jag känner till reglerna INNAN jag ger mig in i leken eller tävlingen. Det är liksom roligare då. Jag är ju inte ett utställningsfan av olika skäl - men det hade varit betydligt mer givande och kul om jag förstod allt!


På utställning befinner man sig på en plats där det kan vara otroligt mkt hundar men man hälsar inte på någon. Hur är det möjligt?! Nu överdriver jag lite. Men faktum är att du aldrig kommer vara på ett ställe där det på en och samma gång är så mkt hundar och där du inte har kontakt med speciellt många. För mig har utställningar inneburit socialträning för min hunds skull - och av intresse för egen del. Allt som handlar om hundar tycker jag är kul och jag suger åt mig som en svamp. Men jag har upptäckt att utställningar tyvärr inte verkar vara riktigt rätta stället. Människor har fullt upp med sitt - av förståeliga skäl. Första gången jag var på utställning var jag besviken efteråt - jag hade inte hälsat på en enda hund.... Jag hade pratat med en uppfödare som jag stämt träffa med eftersom jag var spekulant på hennes hundar och uppfödning och två hundar av hennes hälsade jag på. Men i övrigt - nada.


När jag i år inte skulle ställa ut på Växjö internationella tog jag med min hund - och ett skäl var faktiskt  - hur sjukt det än låter - för annars är det helt omöjligt att få kontakt med folk. Man är liksom bara en "såndär som inte har hund och inget vet" - man är helt ointressant. Och jag är ju inte spekulant - annars fungerar det säkert till hundra procent.  


Och det gäller även  när man är på brukshundsklubben och kommer med en liten IG - jaha vad gör man där verkar en del tycka. "Sätt på den lilla stackaren en tröja och ta hem honom" - man räknas inte riktigt när man har liten hund, samma problem när man är kort - man behandlas ofta som ett barn - så vi har dubbla problem - jag blev nyligen tillfrågad på tåget om jag och min hund gick på hundgymnasiet... jag är snart 30... Nu låter detta som ett problem för mig - men det är det inte - jag har blivit van vid både hur jag själv behandlas ibland och hur hundfolk ser på småhundar - det är mer än reflektion. Varför bedömer man folk efter storlek/längd? Det är för mig en gåta. Alla som träffat mig och pratat med mig - vet efter ett par minuter att jag inte är 18 precis. Jag kollade på Caesar Millan idag - och han sa något intressant - hundar bryr sig inte om det yttre - utan om den inre sinnestämningen (kom inte ihåg ordagrant). Han hjälpte bland annat en hund med tre ben och den eller flocken brydde sig inte om att han hade tre ben och han kutade på för fulla muggar. Det som var viktigt var stämningen i flocken, mellan hundarna, i varje individ. Mkt intressant.


en fantastisk ras utan dess like


Måste dela med mig av detta underbara klipp från "min fotoblogg" - helt otroligt och jag har aldrig sett dess like!

http://parpod822gabban.blogspot.com/2007/11/blog-post.html


Sen finns det en jättefin amerikansk sida om italienare och agility. Och där kan man läsa den otroliga berättelsen om Grace!

http://kenandal.com/
 
http://kenandal.com/meet_grace.htm

till salu- IG halsband i brunt

Jag har ett brunt halsband till salu i brunt till liten hund, ex. IG med halsmått ca 22-24 cm. Liknande halsband finns på bild som jag har sytt till whippetar. Halsbandet är genomgående brunt och sytt som kinahalsbanden, dekorationsbandet är skarvat med bandrester, det syns inte speciellt väl och blev fint ändå! Pris inkl frakt - 200kr


november nytt

Till alla som gillar rosa har jag nu lite rosa kinesiskt siden - riktigt skarp rosa som passar till den rosa fleecen.Sen har jag äntligen hittat yttertyg till täcken - jag har köpt svart med ny fleece i kamoflage i grått, svart och vitt. Jag kommer såklart lägga ut bilder inom en mkt snart framtid! Bild kommer när jag har sytt klart!

Jag har även köpt filttyg i varmt grönt som passar till de gröna banden! 

Tweed

Jag köpte inte bara band i Lund - utan även tweedbyxor till mig själv. Och som alltid måste jag lägga upp dem en del och det har jag gjort nu. Av det som blev över testade jag att göra ett tweedhalsband - såklart! Se resultatet nedan!


Nya breda band

Nu har jag varit och fyndat nya breda band! Det översta är det bandet jag kallar orient och jag tänkte ta med det för det syns bättre här!  Banden går även att sy som kinahalsbanden och blir då ca 4 cm breda (gäller de band som är 5 cm breda).
11. Detta  är alltså band 11 - orient.  svart och ljust guld. 5 cm brett

17. Samma typ och mönster som nr 9. Svart och grått, 42 mm brett.
18. turkost/petrol färgat, 5 cm brett
19. mörkt vinrött, 5 cm brett
20. ljust olivgrönt, 5 cm brett

Jag ska iväg i veckan och kolla efter tyger och ska kolla efter matchande fleece. Till nr 18 (turkos) har jag fleece och polyesterband i marin och grått - passar mkt bra - den turkos fleece var inte riktigt bra till tycker jag! Och jag har även detsamma i vinrött till nr 19 (vinrött), det passar även till den röda fleecen. Det olivgröna bandet passar till den bruna och guldgula fleecen med brunt polyesterband till. Banden är fina på båda sidorna!

Till band nr 17. passar svart och grå fleece och polyesterband.

Jag kommer förhoppningsvis snart få hem lite juliga band i svart/vitt i två bredder och ett mkt fint band i guld!

Utmaning från Anna

Jag ska alltså berätta om 6 underliga/konstiga saker som Beckan gör!

* När vattnet är slut i skålen så krafsar han och slår med tassarna på skålen så vi hör att vattnet är slut och kan fylla på. (Händer i princip bara när det är hundar på besök! - synd att han inte gör detsamma när han vill gå ut..)

* Beckan vet precis när det är sista kvällsrundan - då blir han hunden ynk för han vet att det är dags att borsta tänderna. Då krälar han in på toaletten och tycker synd om sig själv.

* När han är upphetsad och man tränar tricks har han tungan mellan tänderna.

* Beckan lyfter inte benet för att kissa mot ex en sten eller lyktstolpe utan för att ta spjärn och luta sig mot det - det är ju så jobbigt att stå på tre ben. Det bästa är när man helt enkelt kan lägga upp hela tassen/benet när man kissar.

* När det inte finns något att luta sig mot - knäar Beckan när han kissar - ett s k valp/tik kiss. Därför får matte torka och tvätta magen efter varje promenad.

* Beckan är som en schäfer - han vaktar väldigt bra och omsorgsfullt.

Akira, Hopi och Tenoch

Nu har jag även fått in beställningar till annat än vinthundar - kul tycker jag!

  Det turkos är till amerikanska cockerspanieln Akira och det rosa till Hopi som är en whippet. Och här är två bruna halsband till den mexikanska nakenhunden Tenoch - som blev champion i Växjö i lördags! Grattis!

RSS 2.0