Brådskande!

Polisen i skåne har omhändertagit en stor mängd hundar som nu finns i jourhem i Skåne. De behöver omgående nya hem! De kommer annars att avlivas!

Det är två kullar med valpar, 8-12 veckor gamla, 15 stycken, av rasen Saluki.
Sen är det flera vuxna Salukis och även tre vuxna Sloughis.

Det handlar alltså om stora vinthundar! Det är milda underbara hundar! Mer information samt bilder finns på:
http://www.saluki.se/http://sagoruna.blogspot.com/2010/09/bradskande.html

Sprid detta till alla hundintresserade! Mer information om sloughin finns här:
http://www.azsk.se/

Bilder på sloughis:


 Balto. Bild lånad av Olga da Polga. http://www.olgadapolga.se/

Höstfärger

Igår gick jag en annan sväng med hundarna på eftermiddagen. Eftersom det var en skön dag med sol tog jag med kameran för att försöka fånga lite höstfärger. Se vilka färger!!!

   

Idag träffade jag Malin och Isabella i bokhultet och gick en lång runda i blåsten - så det var en bra plats att ses bland höga bokar där det var lite mer lä.

    
Bilderna blev lite mörka. Men det är så vackert där, trollskt. Isabella hade precis vaknat och ser lite sur ut men det var hon inte. =) Det var lite kallt om händerna och vi hade så mycket att prata om så det blev inte mer bilder idag.

Österlen - denna pärla

Tänk det blev en Österlen-resa i år ändå! Så underbart! Egentligen skulle det inte blivit av, mina föräldrar åkte på en två-dagars-tur i somras. Men när jag la fram förslaget så kom vi överens om att det är ju lite en tradition och det är ju så mysigt. Så förra lördagen åkte vi iväg tidigt på morgonen. Det var stålande sol och kalla vindar och när vi stannade för fika på Brösarps backar så var det nästan för kallt för att fika ute, så det blev en kort fika innan vi fortsatte mot Tomelilla. För några år sedan då Andreas, Beckan och jag åkte på Östelentur ett par dagar hittade vi en liten butik (Bubbel och skum)i Tomelilla som jag föll för direkt. Den är tyvärr stängd numera men hennes grejer togs över av en annan butik. Men när vi kom till Tomelilla fanns inte den heller kvar så det var synd! Dock hittade vi en jättetrevlig liten butik där jag hittade lite annat fint. PÅ vägen till Tomelilla hittade vi en lite butik som gjorde egen choklad - jättesvårt att välja men jag valde tillslut lite olika praliner som var otroligt goda.

   

Dessa gröna kullar...

   
Ljuset på Österlen är slående, och med lite klipp och beskäring kan man fixa till en och annan bild så den blir lite bättre. =)

Sen åkte vi mot Simrishamn och Bröderna Olssons skafferi - som har en väldigt god buffé! Vi äter alltid lunch här och jag gillar deras olika sallader, bröd, ostar och pajer. Jag köpte med lite stark korv till Andreas och lite goda ostar! Sen tog vi en liten sväng i Simrishamn, Mikas säljer goda teer och de härliga tvålarna från Bubbel och skum. Och jag hittade lite annorlunda konstskinn på Karins tyger. Det är en mysig  liten stad Simrishamn. Sen fortsatte vi längs kusten norrut mot Kivik och musteriet där vi köpte must, cider och pomotesse! Vi köpte goda äpplen vid gården jämte, Katja och Eva-Lotta! Jag gillar sötsyrliga äpplen som är krispiga. Givetvis åkte vi till Gröna butiken också som har egenodlade grönsaker och frukter, och goda bröd, kakor mm.

    Simrishamn
    
Bröderna Olssons skafferi, Gröna butiken i Vik och äppelodlingar i Kivik.

   
Sen var det sen eftermiddag och vi vände hemåt igen. Lite regn kom det också men vi hade ju haft sol hela dagen så det gjorde ju inget. Och hemma hade det varit ösregn och storm.

    
Gott surdegsbröd, små plommontomater och goda päron. Praliner med olika smak och otroligt goda chokladkakor. Ett svart och ett rött te - passar perfekt till hösten. Och två tvålar - och har man väl fastnat för dessa vill man inte ha några andra.

   Parmesan och getost, djävulskorv och starka skivor korv. Mjuk leopardmönstrad halsduk och svarta hematiteörhängen från Tomelilla accessoarer. Lite plock blev det till middag - dvs lite olika godsaker - getost, färska haricot verts, quinoasallad och kronärtskockor - givetvis med torr äppelcider till! Härlig dag!

Höstkrukor

Nu har jag rensat på våra balkonger... lite kryddor finns kvar på baksidan, tomatplantan står kvar men tomaterna vägrar bli röda så snart får de mogna inomhus istället. Denna veckan har en del fått en litan nyans av orange bara... men nu är jag rädd att de kommer frysa. Vi får väl se. Persiljan är jättefin så den får stå så länge den står ut med kylan!

    
   

I år kände jag för lite färg i krukorna! Så det fick bli mest lilarosa med ljung, prydnadskål och fuchsior i olika färger. Jag chansade och satte dit en plättar i luften också, de är så fina! Violen får står kvar lite till också! Sen har jag tagit  in lite ringblommor som jag sådde - tyvärr blev det inte så mkt - men de som blev - de blev otroligt fina! Jag har passat på att försöka fånga en soluppgång också, vilket inte är så lätt. Det har varit så vackra morgnar nu och egentligen går det inte att fånga på bild tycker jag. Ändå slutar jag inte att försöka. =)

Höstrunda

Jag har varit lite dålig på att uppdatera här... men nu kommer det lite bilder från den senaste tiden så ni ser vad vi har haft för oss. =)

Häromdagen tog jag med kameran ut på en hundrunda... färgerna börjar komma och det är så vackert. När vi kommer ut på stigen nedanför oss så ser man en lönn nere vid stallet, den är alltid första träder som ändrar färg. Och det är bara en del, och den är riktigt röd.

   

Så nu när det är höst så har vi orange i köket som piggar upp - och nästa helg ska jag byta till det nya jag köpte på IKEA så även i badrummet kommer vi att ha orange sen. Sen ska jag snart ta fram höst och vinterkläderna från sina lådor och ta bort sommarkläderna ordentligt.

    
   Sigge bjuder på en klassisk italienarpose! =)

Solen går ner tidigt nu, det gäller att komma ut innan 7 om man vill gå i ljuset och det vill man ju. Än har vi inte täcken på mer än om det regnar - vi har haft en mild och varm vecka med sol och runt 20 grader. Bättre höstväder kan man inte få!

Vad kan väl vara bättre en söndag?

I söndags så for vi ut till skogen igen... denna underbara plats. Och vilka fynd vi gjorde - massor av taggsvamp - vi kunde inte ta med alla - en hel del gula kantareller och äntligen  - trattkantareller - härligt. Denna gången tog jag med kameran vid ena rundan, sen dog batteriet. Men här kommer nu lite bilder på en bit gammal skog och lite svamp.

    
Jag älskar de gröna färgerna. Vattnet som porlar. Lugnet, tystnaden.

   
  Underbart för själen.

Dag 1 - Brooklyn bridge och Soho

Den första dagen hade vi bestämt oss för att hålla oss in the hood. Vi gick ner genom Soho och följde Broadway ner mot Brooklyn Bridge. Det var en riktigt varm dag, stekande hett och givetvis fuktigt. Men den är värd att se på nära håll och den är väldigt fin. När vi åkte hem skulle man påbörja renovering av bron så den skulle stängas av tillfälligt vid vissa tider på dygnet. Det är en mäktig bro och en annan gång kanske vi orkar gå över hela, en dag då det inte är så varmt! Det ska tydligen ligga ett bra fik på andra sidan!

   
   

Utsikt åt höger och vänster och bakåt! Bron jämte är Manhattan bridge. Utsikten bakom är delar av Financial district. Bilden med båtarna är kanten av Seaport historic district och där nere i hamnen ligger stora fina segelbåtar. Där nere var vi inte denna gången!

    
Nedanför bron ligger City Hall, Municipal Building och andra juridiska institutioner. Sedan gick vi uppåt igen, genom Tribeca och Soho och letade upp ett lunchställe. Vi hittade en mysigt ställe som var mycket populärt på kvällarna, restaurangen låg på Mac Dougal street och heter Hundred Acres. Mysigt ställe och god mat. Vi åt frittata med zucchini, gröna tomater, getost och zucchiniblommor. Blommorna var så goda och getosten underbar. Jag har aldrig testat att äta de där blommorna förut så det var roligt att smaka på något nytt.

 
Ja, som ni ser hade jag ju även hunnit shoppa lite på vägen. Bland annat hittade vi tillbaka till Kiteya Soho där vi var sist och ja - de kände igen oss! =) Jag köpte ännu en fin väska i underbart tyg och Andreas köpte en unik keps. Härlig butik, bilder från butiken finns från förra New York-resan! ;-)

   
Så här ser gatorna till stor del ut i bland annat Soho, husen är lägre - det är lite mindre trafik på de mindre gatorna och det är de där vackra gjutjärnshusen som dominerar. Så mkt vackra fasader! 

  
På eftermiddagen tog vi lite slapptid på hoteller, vi var ganska jetlaggade och trötta fortfarande. Jag passade då på att ta de här bilderna från hotellrummet. Det var jättefin utsikt och det var en underbar kväll, varmt och skönt. På kvällen skulle vi träffa en fd kollega till Andreas och hennes sambo. Jag hade aldrig träffat dem innan och vi hade bestämt på Meskerem, en etiopisk restaurang på Mac Dougal street, West Village.

    
 Det var minst sagt en intressant middag - killarna var jättenöjda med sin mat, vi tjejer tyckte att det var intressant men kanske inget vi skulle prova igen! Vi åt med händerna och egentligen serveras all mat på ett fat som alla äter av - men eftersom jag inte äter kött så tog vi varsin tallrik. Sen gick vi hem till vårt hotell, köpte varsin drink i baren och åkte längst upp till terrassen och satt där uppe och snackade och nöjt av utsikten och den ljumma kvällen. Trevlig kväll och kul att träffa några andra att äta och umgås med! Kul!

Panering och risotto

Nu har jag testat lite nya paneringar - med bra resultat. Första paneringen var med cornflakes! Jag panerade stora bitar quornfiléer och sen åt vi kokt potatis och kall sås till. Gott och enkelt! Förra lördagen åt vi risotto - en av våra favoriträtter. Den här gången hade vi gula kantareller i och några till bredvid och sen goda vaxbönor och en fräsch sallad med nektarin och pinjenötter.

  

Här kommer nu ännu en panering - quornfiléer panerade i krossade ostbågar. Jag måste erkänna att jag var skeptiskt, men jag gick med på det till sist - och vilken tur. Det var riktigt gott. Jag blandade i salt och peppar i ostbågarna för att få mer smak. Sen åt vi bulgur till och en kall gräddfilssås och en sallad.

Neo och Bella

Jag upptäckte att jag inte lagt ut den här bilden på whippeten Neo i sitt mörkgrå bävernylontäcke! Han blev jättefin!

   
Tydligen hade jag inte publicerat bilderna på täcket - och inte det lilla gröna täcket heller. Jag har sytt varsitt limegrönt täcke till Beckan och Sigge. Det är en färg som syns bra senare under hösten och vintern!

Och fina Bella har fått ett nytt halsband och ett rött täcke - bilder finns sen tidigare - men här kommer bilder på Bella! Hon har en väldigt ovanlig färg för att vara IG.

 
Inte lika roligt att visa upp sig i täcke...

Blå galon

Nu har jag sytt ett av galontäckena klara! Jag ska sy ett rött till Sigge så snart jag har tid. Jag har inte testat det här materialet innan så vi får se senare i höst vad jag tycker om det. Och hur det klarar några tvättar. Annars är jag mest förtjust i bävernylonet måste jag säga. Det är toppen!

  

Jag testade även den nya muddväven och jag är glatt överraskad. Hoppas att den håller bra i tvätten också så har jag äntligen ett ställe att beställa lite mer muddfärger ifrån! =)

New York-resan 2010

Hur beskriver man en stad som innehåller allt. Där allt finns, du måste bara hitta det. Den här resan till New York har varit väldigt annorlunda mot den första. Inte bättre, inte sämre - annorlunda. Vi har bott i ett helt annat område, gjort helt andra saker och upplevt och sett nya delar av denna stad. Jag gillar ju inte storstäder, jag föredrar landet, småstäder, naturen och landskapen. Men den här staden tycker jag om och ibland känns det som den enda stad jag vill åka till. Det kanske är inskränkt och dumt, vad vet jag. Jag gillade London också och jag skulle vilja åka till Kyoto. Vi får se.

 

När man åker taxi in till Manhattan så möts man snart av denna syn, och det är en speciellt känsla - en känsla av förväntan. Har man tur ser man en skymt redan under landningen. Resan är lång och man är helt slut - man vill bara ta första bästa taxi till hotellet. Som tur är var vi bättre förberedda denna gången - vi hade redan en restaurang att gå till... Den här gången skulle vi ju satsa ännu mer på maten än förra gången.

 

Vi åt på VP2, vegetarian paradise. Det var en mycket vänlig kille som jobbade där. Min mat var så het så jag trodde jag skulle avlida - så han tog in en kopp med sojamjölk som snabbt dödade hettan och jag fick in en ny rätt utan hetta. Jag gillar inte stark mat. Jag wokade grönsaker med sojabaserad anka. Andreas åt mangokyckling - också det sojabaserat - serverat i mangohalvor. Vi har aldrig ätit detta innan så det var spännande och gott. Vi var mkt imponerade av menyn som hade så mkt att välja på. Restaurangen låg nära Mac Dougal street som kom att bli lite av en favoritgata för oss om kvällarna.

Här skulle det legat en karta men jag fick inte till det... =(

Den här gången valde vi att bo på ett mindre hotell, och det var raka motsatsen till Rosevelt hotell som ligger Midtown East. Det här hotellet var litet och mysigt med trevlig hotellpersonal. Rummen var som vanligt små med väldigt fräscha. Jag kan absolut rekommendera det och skulle kunna tänka mig att bo där igen! 

  


RSS 2.0