Att jaga lejon...

Det har varit en lång och skön helg. Härligt att ha fyra hela dagar att bara ta det lugnt på, fixa o dona. Vi började med en långpromenad med hundarna i onsdagskväll. Vi gick längs sjön och bort för att kolla mot den nya bron. Det var så fint ljus och varmt och skönt ute. Liljekonvaljer växte längs nästan hela vägen och det luktade så gott. Sen rundade vi slottet, och gick genom parken. Det är vackert "vårt" slott. På framsidan finns det en lång trappa upp mot huvudingången, och den vaktas av två stenlejon. Beckan kände direkt att det var läge att sätta lejonen på plats... som syns på bilden reste han ragg och visade upp sig rejält. Väldigt underhållande. Siggan var mest rädd.

  
På torsdagen åkte jag med mina föräldrar till Karlskrona för att hälsa på farmor. Vi hade med oss fika och stannade tills hon skulle äta lunch. Vi fortsatte bort till min farbror och hans fru och åt mackor där och god rabarberpaj. Hundarna passade på att busa på deras trädgård. Det var jättevarmt och skönt och det känns att det är sommar på väg nu. Härligt! Sen åkte vi hem till min ena kusin och kollade på deras nya hus, och det var fantastiskt fint. Jag blev väldigt sugen på hus...

I fredags var vi i stan och fixade lite. Vi åt även en getost macka och drack gott Kuzmite på Gusto. Tänk jag bodde granne med stället länge och var aldrig där... Men nu äntligen har vi varit där. Synd att det är så litet och så få sittplatser tyckte vi. Jag var även på Ronnys symaskiner,  i vanlig ordning.. och köpte tråd. Märk min förvåning när jag blev tillfrågad om jag ville skylta hos dem med mina grejer. Jag blev jätteglad så klart och ska sy ihop lite så snart jag kan. Jag har som vanligt många idéer... Igår firade vi Andreas syster  och åt jordgubbstårta. Det är nog den godaste tårtan ändå.. och hembakt. Idag tar vi det lugnt. Jag ska sy lite till och sen gå ut med hundarna på en långrunda. Ha en skön söndag!

Till att börja med..

Andreas "hittade" den här igår - jättebra tyckte vi och vill dela med oss:

http://www.youtube.com/watch?v=iYhCn0jf46U

Det är en reklamfilm från Dove, som handlar om retuschering. Jag tycker det är hemskt att man fixar och trixar så mkt, idag handlar det inte bara om bra ljus, styling, smink osv... Det är sorgligt att man inte plockar fram det naturligt vackra i var och en istället.

Jag har gjort ett par reklamjobb, men vid mitt sista jobb (och det är lääänge sen nu) så bad jag om att inte retuscheras alls, de enda som ändrades var min ögonfärg - så den blev grön - för att sticka ut. Det tycker jag är ok och det ser snyggt ut och gör att något sticker ut i en annars ganska "vanlig och alldaglig bild".

Nu äntligen...

är Andreas hemma, och så även kameran så jag kan lägga ut lite nya bilder. Det har varit en skön helg med långa promenader, idag gick pappa och jag i skogen och hundarna rände lösa hela rundan och så har der fräst runt i trädgården, härligt! I lördags var Erik här med Åke och då gick vi långrundan här i krokarna. Åke är en jättebiffig jack russel som har fått en egen klövjeväska. Han verkar gilla den och Åke var så duktig hela promenaden. I fredags blev det ingen långrunda, men Sigge fick springa av sig med Ramses, en annan IG här i området. Beckan fick vara kopplad för han och Ramses passar inte så bra ihop längre.
Åke med sin klövjeväska
Sen har jag sytt en del också och mer är på gång. Nu har jag sytt tre halsband och har ett kvar på beställningen. Sen blir det regntäcke till Vintra och antagligen täcke och halsband till mina egna.
 
Igår var jag på torget och handlade lite växter, det är så himla mysigt att göra det. Och idag handlade vi jord och lecakulor och ikväll har jag planterat. Det är så härligt och rofyllt att göra det. Och nu känns det att sommaren är på väg när krukorna åker fram och planteringarna börjar samlas på balkongerna. Detta året blir det pelargoner på framsidan i svarta och vita krukor och någon i terrakotta och pelargoner i rött, korall och vitt. Härligt! På baksidan blir det "ätbart" och viol och palettblad såklart. Här blir det krukor i blått och grönt, planteringslådor och säkert en och annan mindre terrakottakruka också. Jag ska testa att så lite iår, det blir vaxböner, persilja och zucchini. Det ska blir spännande att se om det blir något av det. Vaxböner och zucchini har jag odlat innan, men inte i kruka. Sen blir det svarta och vita violer, lavendel och fjärilslavendel och australiensisk viol iår igen - den måste jag bara ha för den var min stora favorit förra året.
 Från vänster bak: citrontimjan, gräslök, vanliga lavendel, fjärilslavendel. Framme: austaliensisk viol i lila och vitt, vit viol, svart viol.
     


Skön söndag

Idag, lite senare på eftermiddagen kommer Andreas hem. Det ska bli så roligt att höra om resan och förhoppningsvis har han en del fina bilder med sig också. Vi har haft en bra dag, det är underbart väder med sol och blå himmel, ljumma vindar och härliga dofter i luften. Vi har nyss varit ute och gått över ängarna och längs grusvägarna - jag och hundarna. Jag hade kunnat vara ute hela dagen känns det som. Men jag ska laga en paj nu och sy under eftermiddagen. Igår åt jag rabarberpaj hos mina föräldrar - underbart gott och härligt att kunna gå ut på tomten och skörda. Hundarna lekte på tomten och jagade varandra. Vi hann med en sväng in till stan med och vi köpte varsin australiensk viol. Den är bara liten än men jag vet att den kommer att växa ur krukan snabbt. Vi hade en på balkongen på framsidan förra året - jag bara måste ha en i år med. En idé slog mig att det hade varit fint med flera olika sorters violer i år. Jag skulle vilja ha en vit och en svart och en lukt... Sen blir det såklart pelargoner i olika varianter - de har jag övervintrat inne och flera har redan satt knoppar. Nåväl nu ska jag ta tag i eftermiddagen. Ha en fin dag!

Oj jag är blondin...

Nu är jag utan kamera tills nästa söndag.. så det blir inte så roliga uppdateringar - och jag föredrar ju nya bilder framför gamla och redan använda...

Andreas är på St Martin nu - en ö i Karibien nära Sydamerikas norra kust. Han är där på utbildningsresa med sitt jobb. Vissa har det bra!! ;-)

I torsdags var jag och klippte mig hos min frisör, det var jättelänge sedan. Min mamma har toppat mitt hår sedan det blivit jämnlångt och sen har jag varit lite lat och snål med att gå till min frisör. Men i torsdags var det alltså dags att klippa ordentligt och tanke var även att lägga i någon slinga eller annat kul. Det sista jag sa till mina kollegor var - "då får vi se om ni känner igen mig på måndag *skratt* hehe* nej då ni kommer inte se någon skillnad". De flesta som känner mig vet att jag inte är så särskilt "crazy" med mitt hår. Jag har haft samma frisyr i princip hela mitt liv med några avstickare. Jag hade långt hår och lugg när jag var liten, i 4an klippte jag av mig och permanentade mig några år och hade det axellångt med lång utväxt lugg (dvs ingen lugg). Sen lät jag det växa ut och slutade permanenta och så hade jag mittbena. Under denna perioden testade jag lite hårfärger också.. inte så jättegalet men lite mörkare, lite rött osv. Rött var ingen höjdare på mig... =/  synd för det är en häftig hårfärg. Sen dess har jag haft samma frisyr länge,, låååångt och sidbena. Ibland våfflar jag mitt hår så det blir lite volym för mitt hår har en total avsaknad på volym. När det är våfflat sätter jag alltid upp håret - annars ser man lätt ut som ett troll eller Ronja Rövardotter och det klär mig inte  känner jag.

Sen har jag faktiskt, för några år sedan, 3 ½ år, klippte jag av mig 20 cm hår - hux flux - det var så mina snälla frisör frågade mig flera gånger om vi verkligen ska klippa mer.. Sen blev det mörk brunt också. Innan dess hade jag testat lite olika guldigt slingor och sådär. Sen jag klippte av mig det där långa har jag egentligen inte varit hos frisören så många gånger, håret var uppklippt också och det var jättefint i början men jag orkade inte har det så kort - allt gick inte att fästa bak... jag har ingen lust att hålla på med håret så mkt.. Så sen fick det växa ut igen och nu var det alltså dags för något nytt kände jag. Jag toppade håret lite, 3 cm kanske... Och sen blev det blonda slingor - jajemen ni hörde rätt - BLONDA slingor och jag är numera BLOND. Jag kan fortfarande inte tro att det är sant... men varje gång jag passerar en spegel så ser jag ju att det är så. Detta är nog det mest oväntade om man känner mig.. SÅ det känns otroligt kul. Det ska bli kul att höra mina kollegors reaktioner imorgon. hihi.... Jag är nöjd och det känns kul. Håret ser naturligt solblekt ut och jag har nästan vant mig vid spegelbilden.. Tyvärr har jag ingen bild att visa... fast å andra sidan visste ni knappt hur jag såg ut innan heller... ;-)

RSS 2.0