Härliga promenader i snön

Även om vintern känns långt borta nu och nästan alla snöhögar är borta så lägger jag ut lite härliga snöbilder nu. Det gick ju inte tidigare! Det var en underbar vinter på många sätt, mycket snö, kallt och ljust. Jag hoppas på likadana vintrar framöver, gärna med början i november.

   
   
En av mina favoritvyer är den första bilden, den har jag fotat i alla årstider nu. Det var en underbar dag i februari det här. Med frost i träden och sol på himlen.

   
Jag önskar jag hade tagit mer bilder på hur mycket snö det var under vintern, det var ju så häftigt med all snö.

 
Vi har haft några vackra mornar också...

Vårshopping

Tidigare i våras hittade jag äntligen en enkel och snygg regnjacka. Och så var jag faktiskt tvungen att köpa en nya väska. Den andra hade gått sönder, trots att jag bara haft den ett halvår. Men jag hittade en jättesnygg ersättare. Sen är man ju vara tvungen att njuta av lite tulpaner då och då. Sen har jag bakat frallor också, det var länge sedan sist, jag har ju mest bakat muffins annars.

 

Svart jacka från HM och väska från Hugo Mur.

  
Goda frallor med mycket solrosfrön. Skön tvål från Nea of Sweden med oliv.

   
Nyfikna hundar! Sigge kan bli väldigt lång!! Sista bilden är ett bra exempel på en misslyckad bild som jag tidigare diskuterat. Han ser helt benlös ut!

Nya band i grönt, beige och brunt

Idag har jag handlat lite nya band, några gamlar favoriter och några helt nya. Jag köpte en bit mjukt mörkbrunt fuskskinn också.

 Favorit i repris. Brunt band med drakar och mönstrat brunt i två nyanser.
 Smala och mellansmala. Grönt/beige/svart, svart/guld/rost/grönt och olivgrönt/beige/gul.
 Bredare band i guld och vitt.

Must och torr cider från Österlen

Österlen har en kär plats i mitt hjärta. Igår var jag i Kristianstad med några kollegor på möte och kände hur det lockade på mig, det vackra Österlen. SÅ jag är väldigt tacksam idag, för när min pappa kom hem från sin lilla resa till Ystad hade han med dig must och cider från Kivik och jag älskar det. Så nu har vi några flaskor torr äppelcider och några flaskor underbar äppelmust. De senaste åren har jag mer och mer uppskattat äppeldrickor, juicer (måste vara en god och inte för sliskig), must och torr cider. Ikväll gör vi egen pizza, det ska bli gott.

 


Hundpojkarna

Hundarna har verkligen njutit av våren, de har börjat leka ute igen och det är så härligt. De var som kor på grönbete de första veckorna. Det har varit en lång och kall vinter även för dom!

   

De älskar såklart solen och letar upp varje ställe och tar tillfället i akt för att sola en stund. Så mysigt att ligga i sängen på eftermiddagarna och slappa och bli varm. =)

Orientalisk gryta

Det här åt vi för ett tag sen, riktigt gott. Quorngryta med jordnötter och banan med ris och sockerärtor till.


Svamprisotto

Vi får väl se hur det går med mitt matbloggande, i lördags åt vi risotto med trattkantareller, getost och sparris. Väldigt gott! Jag drack vitt vin till och det passade perfekt. Kvällen innan drack vi franskt cider, som jag tyvärr inte tog en bild av. Det är ett jättegott cider, inte sötsliskigt som de vanliga sorterna utan riktigt gott. Det finns ett par sorter på systemet. Vid koll på systemets hemsida tror jag att den heter Boulard Cidre de Normandie (Brut) 49 kr. Testa och njut! Ettiketten har en krans med guld blommor eller liknande!


Blommor och kuddar

För ett tag sen sydde jag ju lite nya kuddfordral till sovrummet, nu har jag även fixat nya fodral till soffkuddarna. Det blev i matchande rött och svart. Taft och siden även denna gång. Men det mönstrade tyget i rött är på avigsidan, det blev finare så! Tydligen hade jag inte lagt ut bilderna från sovrummet... så de kommer här!

  

Det fanns inga passande gröna tyger så det fick bli beige, guld och lite silver. Så här blev det med de andra kuddarna, med mina fina tyger från Garment District, New York.

Och givetvis har jag en kruka på entre balkongen sedan ett tag... underbart med lite färg och lite blommor. Nu står där faktiskt två krukor till med penséer i. Jag älskar dessa blommor och i år blev det rosa och vinrött i en stor och blå (!!!) och vita i en liten. Det kommer bilder på dessa när de vuxit till sig lite!

 


Ok - nu kör vi....

Äntligen har jag kommit igång lite grand och det känns jättebra. Nu kan jag äntligen ladda upp bilder och börjar ta tag i mina mappar. Det stora jobbet blir att spara ner allt gammal för att försöka återskapa mitt enorma bildgalleri på datorn. Så här kommer nu lite nya grejer som jag har sytt de senaste månaderna.

   
Chihuahuan Zizou med sitt nya täcke i stone/gråbrunt.

  
Italienaren Zokii med sitt nya täcke i mörkgrå bävernylon. Tack Håkan för bilderna på hundarna! =)

    

Och så lite nya halsband, först två borzoihalsband, sen ett till en saluki och sist ett IG-halsband. Allt i fuskskinn i olika färger - grått, marin, rött och svart. Nu har jag även hittat ett ännu mjukare fuskskinn i svart och mörkbrunt. Tack Sandra för den fina bilden på Victoria i hennes nya halsband!

 

 


Världens vackraste?

   

Är inte detta en av världens vackraste byggnader? Jag har alltid sagt att Taj Mahal är vackrast, men detta måste vara Europas motsvarighet. Så vackert! Det är slottet Neuschwanstein i Tyskland, syns på arkitekturen. En byggnad att njuta av många gånger, i alla väder och årstider.

Iiiiiiii

Idag har jag fått tillbaka min dator med ny hårddisk!!! Det tog bara en vecka och de hämta och lämna vid dörren - bra service! Så nu återstår "bara" att lägga upp alla favoriter och länkar, ladda ner bilder från kameran, cd-skivor och alla här på bloggen... och ladda ner diverse gratisprogram som jag brukar använda. SÅ vi får väl se hur lång tid det tar innan jag är  igång som vanligt igen.

Nu ska jag planera veckans middagar och skriva handlingalista... Imorgon går vi på Big Comedy! Kul!

Matblogga?

Nu är jag lite trött på det här faktiskt, att inte kunna lägga ut bilder och uppdatera med roliga grejer.  Men men.. iallafall, idag har jag funderat på att börja matblogga lite mer! Vi får väl se.. jag måste bara komma ihåg att fota maten också... =)

Idag har jag varit på klubben och tränat lite. Det var extra kul för Malin kom med båda hundarna och fick lite egen tid med oss. Vi gick en sväng i bokhultet i det soliga vädret och sen körde vi lite agility. Jag satte upp en enkel liten bana med däck, lång tunnel i böj och fyra hinder - det fanns många möjligheter så det blev riktig bra.
Sen har jag sytt lite i kväll och under eftermiddagen. Ett litet halsband till en liten IG och sen tre nya kuddar till soffan i vinrött och svart/guld. Jag får väl lägga ut bilderna sen.. =)

Nu blir det en sista runda med hundarna och sen sängen.

Spontan hundträff

Idag har vi råkat på vår granne på gatan nedanför oss. Vi har inte träffats på flera månader så det var himla kul. Och precis som jag trodde hade de skaffat en ny liten hund, en nr 2. Så har de också två italienska hundar, hanar, isabeller. Så fina! Ramses och Anubis. Nu när Beckan är kastrerad var Ramses väldigt intresserad och inte alls rädd för Beckan längre och Sigge och Anubis fann varandra direkt och lekte. Det var så härligt att så ute på ängen och bara låta hundarna leka och prata hund. =) Sen kom ännu en granne med sin lilla hund och sen gick vi en härlig runda över ängarna och njöt av solen.

På tisdag kommer UPS och hämtar min dator för reparation = byte av hårddisk hos ASUS. Så jag hoppas att jag inom två veckor kan vara igång med min dator igen och lägga upp nya bilder som jag tagit. Det är väldigt ledsamt att bli av med min hårddisk, men som tur är har jag mkt publiserat här som jag kan spara ner. Men tyvärr går de ju inte att framkalla eftersom de är så komprimerade. Men eftersom det det inte gick att rädda min hårddisk så är det som det är. Och det ska bli  skönt att kunna lagra bilder igen och jobba med större skärm, den lilla lenovon som jag har nu är pytteliten.. .

RSS 2.0