Badpojken

Sigge fick bada i veckan, inte populärt. Jag hade dragit ut på det i flera dagar, inte för att det är jobbigt - det bara blev så. Sigge är en liten lortgris. Han älskar att dra sig, korva sig och rulla sig i äckliga saker - läs bajs. Beckan fördrar torra maskar. Men även han kan bjuda på ett rull ibland. Den här gången badade vi bort vintern bara och fick med oss en massa päls på köpet. Jag har skrapat hundarnas päls flera gånger under våren... Hästskrapan är super till det. Det är en sten som man drar över pälsen och kan inhandlas i hästbutiker för en liten summa.

 
Populärt. Inte.

Vardagslycka

Idag passade vi på att ta en lugn start på dagen, härligt. Sen tog vi en tur till stan och gick på torget, kollade runt lite och gjorde några fynd.

 Svenska jordgubbar. Ikväll med vaniljglass efter middagen.
 Somriga och indiska örhängen från Indiska.
 Min trädgårdsBuddha - så glad jag blev när jag hittade den!
 Buddha.
 En gren med äppelblommor. Underbart vackert och luktar sagolikt gott.

Cerise och gult i köket

Med jämna mellanrum måste jag byta färg i köket! Det känns upppiggande med förändringen och jag blir glad av lite ny färg. Så nu är det starkt cerise och gult som gäller.

   

Och så en vacker pion. Nu står det två liljor i köket istället, för pionen blommade över. Snart kan man plocka blommor ute och ta in - det är härligt tycker jag. Jag älskar blommor, de förgyller vardagen! Den gula skålen är ett loppisfynd och silverljusstakarna är från min farmors.

Projekt: rabatt

De som hade lägenheten innan oss hade anlagt en lite rabatt nedanför lägenheten. Jag har inte gjort så mkt av den men i höstas grävde jag upp perenner hos mina föräldrar som har massor och det har gett resultat. Rosorna som dog i vintras har jag dragit upp, jag har planterat lökarna från vårkrukan vid dörren och sått vallmor och ringblommor. Just nu blommor bara förgätmigejen - men det är så söta! Sen kommer det daggkopa som jag också tycker mycket om och så en lila blomma som jag har glömt namnet på. Tanken är också att jag ska så ett par zucchiniplantor som ska stå i kanten på rabatten. Förra året sådde jag i kruka och det gick bra men det kommer att bli bättre i rabatten tror jag. Just nu ser inte rabatten så mycket ut för världen, men det är ju förändringen som är roligt att se!

  
På framsidan blommar just nu gullvivorna. Och till helgen ska jag plocka liljekonvalj.


Projekt: balkong

Vi har som bekant två balkonger, en entrebalkong och en "riktig"  balkong. De är i princip lika stora och igen av dem har tak - vilket försvårar inredningen en hel del. PÅ framsidan har vi fixat till det bra, vi har ett litet bord och två stolar som vi gillar och om ett tag kommer jag att sätta ut alla pelargonerna. Tanken är att det ska vara svart, rött och korall som förra året.

 

Baksidan är däremot ett problem. Vi har funderat fram och tillbaka och vet fortfarande inte hur vi ska göra. Markis tyckte vi var alldeles för dyrt... Vi skulle behöva lite roligare möbler och lite mer mysigt därute. För att det skulle hända något så har jag planterat en del växter under  helgen som var så nu börjar det ändå bli lite fint därute.

  

På baksidan blir det kryddor - salvia, rosmarin, oregano, gräslök och citrontimjan, en busktomat och sen blommor i gult, aprikos och orange - tagetes, penséer, tobaksplanta, petunia mm. Härligt att komma igång med blommorna, jag älskar att plantera. Jag har även sått frön - en balkonglåda med persilja, och två med vaxbönor. Precis när jag planterat klart på framsidan så kom det en åskskur....

Pimp'n da bathroom

Ja vi har väl alla sett åtminstone glimtar av the cribs, och då är det alltid så pimpat överallt. Det ser inte ut som någon egentligen bor där och i ärlighetens namn är jag inte säker på att det gör det. Det är iallafall vad jag har hört, det mesta på tv är arrangerat idag, tyvärr - hur lite vi än vill tro det. Jag blir iallafall aldrig avundsjuk, jag har aldrig drömt om att bo så stort så man kan gå bort sig i sitt eget hem.

Häromdagen fick jag ett ryck och bestämda mig för att vi borde byta lite i kök och bndrum. Vi har längre haft rött, svart och vitt i badrummet - och jag kände för lite lätt och somrigt - så nu är det turkos, lime och blått. Härligt! I köket byter jag lite oftare... och nu är det cerise och gult. Jag köpte en ljusrosa pion också som står på köksbordet - det är så härligt med en fin solitär ibland. Just nu blommar inte mer än en orchidé och kallan är inte heller på g just nu, så jag kände att vi behöver lite blommor. När jag bodde i stan köpte jag gansk ofta solitärer om man köper från ett bra ställe kan man få en hållbar blomma att stå i flera veckor. Tulpaner i all ära, jag älskar dem - men de är dyra och står bara några dagar. Lite trist.

Hundarna har passat på att sola sig.

   
  
Jag brukar flytta runt korgen så de kan ligga skönt när de solar, bortskämda? Inte det minsta ;-)

   

Sigge har så sött ansikte när han inte gör sina konstiga miner, eller hur!?

Sen sov de lite bland kuddarna i sängen. Ja, det kommer förmodligen bilder på köket sen... ! =)




Soffmys

Beckham är ganska ombytlig av sig, han ligger lite hos mig, sen lite hos Andreas och så byter han igen. Sigge är lite osäker. Han vill oftast vara där Beckan är, och blir förvirrad när Beckan flyttar runt. Ibland flyttar sig Beckan och gör en undanmanöver för att Sigge har en bättre plats, så när Sigge flyttat sig  dit Beckan är så är Beckan snabbt tillbaka på första platsen och gottar ner sig... Men ofta ser det ut så här:

  

   
Sigge är expert på att göra konstiga miner när jag har kameran framme. Och tydligen har han även förmågan att trolla bort kroppsdelar...

Nya tyger

Nu har mina nya tyger kommit! Mycket bra service tycker jag att få tygerna så snabbt! Jag kommer absolut handla av dem igen!

 Bävernylon - buteljgrönt/mörkgrönt, petrolturkos, svart
 Fleece - prickigt i svart/rött - fint till svart eller rött täcke!! =)
 Muddväv - gråmelerat, koboltblåt (ser ut som petrol på bilden men är blått), mörkgrönt
 Matchat grönt - ärtgrön fleece, mörkgrön bävernylon och mudd - fint ihop. Finns även fleece i mörkgrönt såklart om man vill ha det färgstämt!

Petrol är en av mina favoritfärger - så det måste blir ett eget täcke av det. Ska försöka hitta fleece och mudd till också - annars får det bli svart till! Nu hoppas jag bara att mudden lever upp till mina kräsna förväntningar! Håll tummarna!

Nya halsband och nya färger

Jag har sytt några halsband den senaste tiden, både till mina egna hundar och till andras. Jag har hittat ett supermjukt fuskskinn också och det finns nu i svart och mörkbrunt. Det känns som riktigt skinn faktiskt och resultatet har blivit jättebra! Nu under kvällen har jag beställt hem lite nya tyger också, alltid lika kul. Så nu väntas bävernylon i grönt och turkos, samt lite muddar (hoppas det är rätt sort nu) och fleece i grönt och svart/röda prickar. Hoppas det blir fint. Jag har också hittat vinröd bävernylon som jag funderar på och massa annat - men det är svårt att välja. De flesta vill ju ha svarta täcken trots allt. Här är iallafall lite bilder på de nya halsbanden! Jag har en ny halsbandsmodell också, min trevliga granne har gett mig inspiration till detta då hon beställde halsband till Ramses. Jag är jättenöjd, alltid kul att testa något nytt.

 Rött till Sigge såklart! 
 Svart och silver till Beckham, i det nya mjuka skinnet.
 Litet halsband till Zizou, chihuahuan som nyligen fick nytt täcke också.
 
 Pyttelitet halsband till italienska valpen Sulan!
 Svart och turkos till en av grannens italienare Ramses.

I vitsippsbacken

Idag gick vi en riktigt långrunda här i området. Det var skönt och äntligen lite varmare och solen kikade fram. Det är underbart fint med alla vitsippor som blommar i backarna. Och hundarna var lyckliga att komma ut i fint väder och springa över stock och sten.

    
  
Först en bit i storskogen med små stigar och granar och förbi mossen.

   
   
   
   
  
Sen över ängarna med alla vitsippor. Härligt att springa i gräset och ta sig några strån och gå på upptäcksfärd. De har sina nya halsband på sig också, en ny modell och lite smalare halsband.

The noble art of letting go & Wear it like a crown

En vacker och träffsäker titel på en fantastisk skiva. Jag hade aldrig hört talas om Rebekka Karijord innan jag var och såg Cirkus Cirkörs underbara föreställning Wear it like a crown i onsdags kväll. Jag hade haft en jobbig dag och funderade länge på att stanna hemma. Men jag ville inte, jag ville ju gå. Vilken tur att jag gjorde det. Det var så bra för mig. Jag fick för en stund glömma bort mina turbulenta mage och mina obehagskänslor. Det var en makalös föreställning - med komik, akrobatik, dramatik, jonglörer mm och vacker musik som talade rätt in i själen. Om ni för möjligheten - se föreställningen och köp skivan. Sånt här kan man leva på länge och tänka tillbaka på flera gånger om. Förra året var vi på Yamata, den underbara japanska trumshowen - finns inlägg om det också såklart. Det är härligt med alternativa saker, saker som inte är strömlinjeformade utan nytänkande och utmanande för det mänskliga sinnet.

http://www.youtube.com/watch?v=XuBJ0QQ4dak

http://cirkor.se
http://cirkor.wordpress.com/

http://cirkor.wordpress.com/2010/04/13/nu-har-det-antligen-hant-wear-it-like-a-crown-har-haft-premiar/
Följ länken till bilder från föreställningen!

Blommor

Blommor kan jag inte få för många av. Det är härligt att säsongen är igång nu och jag längtar efter att kunna inreda våra balkonger igen. Våra penséer har inte riktigt kommit igång än... men jag vet att det snart kommer att säga poff och så är de jättestora!

  
Penséerna iår fick bli gammelrosa/plommon/vinrött och blåvitt - väldigt otypiskt mig att välja blått men de var så söta så det fick bli det. Sen har vi en gul och en lilavit sen innan. En vacker solitär i köket från Söders blommor. Och en rosa himmel. Underbart. Speciellt en kväll som denna med tunga orosmoln och bäckmörkt ute.

Solpojkar

Det finns fler som njuter av solen. Varje strimma ljus tas i besittning... beliggning. =) De älskar solen och tar verkligen tillfället i akt att bara njuta av solen. 

  
Sigge på soffpuffen

   
I solen på mattan i vardagsrummet

   
   
Det går även bra att ligga i sofforna, på kuddarna och under filten. =)

    


Morgonljus

Jag njuter varje morgon och varje kväll av ljuset. Att det är ljust när man vaknar, att man vaknar av ljuset istället för av väckerklockan. Underbart. Och jag njuter av att kunna gå långpromenader i naturen varje kväll efter jobbet och låta hundarna springa lösa över ängarna. Att inte behöva skynda ut, att inte behöva gå trista asfaltsrundor i mörkret. Det är underbart att börja dagen så här.

   

RSS 2.0