Veckans bästa...

Var aldrig rädd för att prova något nytt.
Kom ihåg att en ensam amatör byggde Arken,
och ett gäng professionella byggde Titanic.

_ _ _



Skrivet av en gammal väninna till mig, Sophie Erlandsson.
Hon skriver fantastiska saker.
Hon borde ge ut en bok.

Uppdateringar och bilder

Idag har jag uppdaterat min hemsida en hel del, http://www.freewebs.com/thewhitecarnation en hel del nya bilder i gallerierna och lite justeringar i texten! Bland annat har jag uppdaterat materialsidan! Jag har även fått bilder av Mija som har köpt halsband till sina hundar, det finns fler bilder på hemsidan!
   
Tack snälla för bilderna - det är jättekul att få såna här bilder och se hur halsbanden ser ut på hundarna! =)

Kedjor, sleifer och tyger

Som sagt, jag har även fått hem lite nya grejer som jag har beställt. Kedjor och sleifer - fyrkantiga ringar.
  
Kedjan är ganska liten, total längd är 13 cm och ringarna passar till de smalaste nylonbanden jag använder, ca 2 cm breda. Jag tror att de kommer att funka bra till båda IG, whippet och liknande storlekar. Sleifen beställde jag hem i två storlekar, små och mellan - som passar till nylonbanden jag använder. Dessa saker fanns bara i silverfärg till ett bra pris. Mässingskedjan i guldfärg kostade över 100 kr. Det tyckte jag var alldeles för dyrt!

Jag har även kollat igenom lite kataloger på sistone och funderat på att använda andra material om det finns önskemål. Dels har jag hittat fina jaquardtyger i siden och dels bomullstyger i fina mönster. Vi får väl se om någon nappar på idén. Jag tar hem tyger på beställning och syr!
    
Kinesiskt siden, färger fr. vänster: svart, grått, svart/rött, turkos/guld, svart/marin

    
 
Tygerna finns på stoff och stil. Dessa fastnade jag för, jag gillar mönstrena! Vissa fanns i två olika färgställningar, bland annat de lila - de finns även i rött/rosa. Jag tror de hade blivit fina som hundhalsband. Finns det andra önskemål om mönster och/eller färger - hör av dig! Just nu är jag själv inne i en lila period - jag älskar lila! Och det finns ju även jättefin bävernylon i lila! =)

Nya halsband och ett täcke

Jag har sytt lite den senaste tiden och har såklart fler saker på gång. Jag har fått mina nya grejer också, och det ska bli kul att testa dem! Jag har sytt ett nytt bävernylontäcke till Sigge som legat på is länge, men nu är det klart. Det kommer att bli fler täcken snart, för det kommer behövas nu till hösten. Först och främst ett nytt regntäcke till Beckan. Jag har rensat ut ett par gamla täcken i sommar så nya behövs. Sen kommer det att bli lite vintertäcken också.
 
Sandbeige bävernylon med brun fleece, mudd och nylonband.

   
Sigge har fått ett halsband i brunt fuskskinn, det blev jättebra. Färgen passar honom jättebra och jag tycker bandet blev fint också.

  
Beckan har också fått ett brunt halsband, men med drakbandet som är en gammal favorit.
 
Sigge i ett svart fuskskinnshalsband med orientaliskt band! Och en gammal favorit!
 
Och sist, det gröna halsbanden. Sigge gör en jätteroligt min på första bilden. Det blir nog inte mr Universe för honom heller... men vem bryr sig. Han är ju så mkt charmigare!


Lite dåligt med uppdateringar...

Ja, nu har ju jag börjat jobba igen och det har varit lite kass med uppdateringar här. Lite trist.. jag har nämligen massor av nya bilder! Men förhoppningsvis gör jag det imorgon. Ikväll har jag letat recept till nästa veckas matsedel! Vi har bestämt att vi ska göra varannan vecka nu. Sen har jag självklart varit ute med mina små risgryn också! =)

 
Detta var innan vi var i London, så min resväska syns i bakgrunden! =) Nu ska jag istället äta Ben and Jerrys goda sorbet och kolla på en av mina favorit serier, Project Runaway. Det är rätt kul faktiskt, för denna säsongen så har det varit och shoppat flera gånger på Daytona Trimmings, där jag köpte band i New York förra sommaren! =)

Österlen - en plats att älska

Jag måste till Österlen. Så är det bara. Jag vet inte varför jag känner så, varje år - det drar efter mig - lockar på mig. Det vackra ljuset, det sköna landskapet. De många härliga ställena. Vissa platser vill bara tillbaka till om och om igen. Österlen är den platsen för mig. 

     

Vi åker dit varje år, sedan flera år tillbaka - oftast i september. Jag längtar dit varje år.

Våra dagar i London - torsdag

Vi steg upp tidigt på torsdags morgonen, halv 6 var jag uppe. Vi blev hämtade en timma senare och åkte tåg ner till Kastrup och Köpenhamn, smidigt och snabbt. Kl 12 gick planet och allt gick bra. Tyvärr var det ingen mat på flyget eftersom resan var så kort, 2 h ungefär. Men jag hade med mig mackor och Andreas köpte på Kastrup. De hade som vanligt inget till mig... När vi väl landat i England försökte vi ta oss till Heathrow express så fort som möjligt för att ta oss in till London. Det var smidigt och för 200 kr och på 15 min var vi i centrala London, Paddington station. Alternativet var att ta vanligt tåg 1-1½ h men billigare. Men vi ville hitta på något även denna dag! VI åkte taxi från Paddington till Bedford Square och Bayley Road och fick se mkt på vägen till hotellet. Det var ett ganska litet men stilrent och trevlig hotell. Inte speciellt engelskt. Men självklart hade de heltäckningsmattor nästan överallt. Vi landade en stund på hotellet och gick sedan ner till Oxford street för att insupa atmosfären. Det tog oss 2 minuter att ta oss till Oxford Street - ett medvetet val från oss. Rakt ner låg Soho - så vi hade väldigt nära dit också. Det är skönt att bo riktigt centralt så man kan gå till allt.
    
  Hotellet och lobbyn samt gatorna runt i kring. Det var ett jättehäftigt konstverk längre bort på gatan. På andra bilden till vänster så har vi British Museum precis bakom oss. 
 
   
Vår närmsta tunnelbane station var Tottenham court road, bara ett par minuter bort. Där fanns även Dominion där det spelades musikaler. Första tvärgatan från vårt hotell och neråt är Oxford Street, den stora shoppinggatan i London! Det var varmt och mycket folk och massor av olika butiker!

      
  På kvällen åt vi på hotellet som hade en liten och trevlig bar och restaurang. Sedan gick vi bort mot British Museum. De hade kvällsöppet denna kväll, vilken tur! Ända till halv 9 var vi där och det var fantastiska saker vi fick se. Och det var bara ett fåtal andra där så dags på kvällen! Till vår stora förvåning fick man fotografera där inne! Det som var öppet och som vi hann med denna kväll var den Sydöst siatiska avdelningen med massor av Buddha och Hinduiska figurer, porslin mm. Undertbart vackra saker som inte kommer till sin rätt på en bild!

The white carnation - hemsidan

Jag har funderat på vad jag skulle kunna förändra, göra bättre osv med min hemsida - eller egentligen inte den som sådan utan det andra. Jag skulle gärna vilja ha feedback på mina grejer, saknas något? Material, färger, andra mönster, osv. Nu har jag hittat två sidor där jag kan beställa fina band i olika bredder, färger och stilar. Men eftersom jag bara har mig själv att fråga är det svårt att välja. Jag skulle vilja veta vad andra skulle vilja hitta på min sida. Vad skulle få dig att köpa ett hundhalsband av just mig?

Jag tar tacksamt emot alla idéer, tips och önskemål!

Jag har många idéer om hemsidan som sådan, men eftersom jag arbetar heltid och inte ägnar mig åt detta mer än på hobbynivår blir det så här. Nu är jag ändå nöjd med hemsidan, men det hade varit roligt att kunna bygga upp hela hemsidan själv och göra reklam för sådant jag väljer själv - ex företagen jag köper material av.

   
Några av banden jag har hemma! Smala, breda, mellan - röda, grå, multi, rosa....... osv.
Hemsidan finns här: http://www.freewebs.com/thewhitecarnation

Shopping i London

Vi shoppade även i London och det var väldigt bra shopping där med. Inte lika billigt som i USA men bra priser på många ställen. Åker man till London eller Storbritanien ska man passa på att köpa skor, ulltröjor, te och böcker. Det är ett stort utbud och bra priser. Både jag och Andreas köpte boots och sneakers. Vi har våra favoritmärken och de gick såklart att hitta i London. Jag var i en specialbutik på Marylebone Lane, nära Bayswater och Oxford street som hette The Little Shoe Shop. Liten butik med två roliga kvinnor och massor av skor... Jag har svårt att hitta min storlek i nästan allt och svårast är skor. Jag har stl 32-33 beroende på typ av sko och fabrikat. Jag köpte ett par klassiska svarta boots, inte så billigt men jag har aldrig hittat några innan. Tar man hand om ett par bra skor kan de hålla hur länge som helst. Jag ska inte ha mina för hundpromenader precis. Jag köpte även Miss Sixty jeans som är mitt favoritmärke, jag hittade en Miss Sixty-butik i Soho nära Covent Garden. Sen hittade jag en fantastisk butik som hette Uniqlo, underbar sortering, massor av storlekar, färger, modeller och allt i fin ordning. Basickläder som man använder jämt och kan kombinera mycket. Jag köpte en grå/vit/cerice cardigan och en mörkröd v-ringad tröja - båda i merinoull och med varsitt linne i färg till. På underbara Foyles bokhandel hittade jag två böcker om Italienska vinthundar - jättekul! Jag har letat efter det på nätet men inte hittat något och här fanns alltså två stycken. Otrolig sortering av böcker, bra priser, ordning och reda samt lätt att hitta. Vi hittade en hel bokhylla med vegetarisk och vegansk mat - så givetvis fick det blir en tjock receptbok också. Vi har redan testat två recept! =) På Whittard of Chelsea testade vi teer och köpte med oss hem. Ett fruktte, ungefär som ett örtte - gott och milt. Och ett pulverte som man även kan dricka kallt. Jättegott! Ungefär om iste, och vi valde smaken rosa grapefrukt. Jag som alltid druckit mkt teer och har massa sorter hemma hade givetvis kunnat fylla väskan med bara te... men men. På Selfriges köpte jag i.d produkter, två ögonskuggor - bra pris. Jag hittade även ett par svarta Nike-sneakers. Nu kan jag rensa ut lite söndriga skor här hemma.
    
I Covent Garden hittade vi en superhärlig butik, LUSH som hade handgjorda produkter och jobbade aktivt för ekologiska ingredienser, recycling osv. Härliga människor som jobbade där och sköna produkter. Jag köpte Shampo, balsam som såg ut som en tvål och även kan användas som vax, en tvål och så fick jag en lotion på köpet. Hit måste man gå!

    
British Museum låg precis jämte hotellet, 2 minuter bort. De hade en underbar bokhandel där vi var länge länge.. Andreas köpte flera böcker och jag köpte dessa två - en om Japan och en om Buddha, två stora intressen. Sista kvällen åt vi på Govindas, 10 minuter bort från hotellet och som vanligt var det massor av mat och jättegott. På våningen ovanför hade de sitt tempel och på väg upp till 3e våningen och butiken passerade vi templet där de hade en pågående ceremoni. Jag köpte ett halsband med berlock, väldigt speciellt.

   
Sjalar köper vi överallt, jag har från både Syrien och Sri Lanka som Andreas köpt på sina resor. Jag älskar sjalar och har dem jämt. Dessa i viscose fanns det massor av till mkt bra priser. Jag valde silver/lila och rött/multi. Vi var även på en av de stora HMW butikerna, där fanns såklart massor av skivor, böcker osv. Jag köpte Pinks nya. Ännu en specialbutik fann jag, en butik med sytillbehör - VV Rouleaux. Inte lika bra som Daytona trimmings i NY, men jag hittade några fina band iallafall. De  hade inte så mkt och de var väldigt dyra. Dessa fem valde jag ut iallafall och jag tror de blir fina!

Shopping i New York

När vi var i NYC förra året så hade vi tur, för dollarn stod lågt ca 6 kr och dessutom är det många gånger mycket billigare i USA. Så dubbelt upp. Jeans, skor och många andra saker är mycket billigare, ex kostade många jeans 300-.400 kr som vi ger 1000 kr för här i Sverige. Mina skor var ett par hundra kronor billigare och ex dyrt smink som i.d kostade under halva priset, likaså Dermalogica. SÅ här efteråt har jag många gånger tänkt att jag skulle handlat mer, passat på. Fast vi åkte hem med fyllda väskor. Jag köpte även med mig presenter, bland annat en tatueringsbok till min bror och en Ed Hardy parfym till min brors sambo.
   
Jag älskar Japan och japanska grejer, men även kinesiska tyger och annat fint från Kina. I Chinatown köpte jag den här gröna klänningen och den guldiga väskan, väldigt billigt var det där. Ett par dagar senare när vi var nere i Soho hittade vi av en slump en otroligt fin japansk butik, Kiteya Soho. Det fanns så mycket fint där, jag köpte bland annat den här fina väskan, ett lackat hårspänne och en brosch. Det var jättetrevlig personal där också, vi var där i över en timma och pratade med de japanska kvinnorna och fick massa tips om kommande resa till Japan!
  

Hemma igen...

Jaha nu är jag hemma igen, det gick fort... vi hade tre hektiska och trevliga dagar i London. Jag är glad att vi åkte, det är kul att göra sådana här saker tillsammans - man kan minnas tillsammans, prata om det länge efter att det har hänt. Vi är båda nöjda med resan. Vi hade lätt kunnat vara kvar ett par dagar till. Hundarna har haft det bra, iallafall Sigge - Beckham har deppat hela tiden men varit lydig. Sigge har varit vid gott humör och busat lite. Beckan har demonstrativt inte velat ligga i sängen hos mina föräldrar utan sovit där han brukar när vi är där över natten. Stackars liten, trodde att jag lämnat honom för gott, igen. Men han blev helt galen när vi kom hem...

Jag lägger upp en ny kategori med bilder etc från vår resa till London!

RSS 2.0