Gold, hearts and colour

SÅ skulle man kanske kunna sammanfatta resans bandskörd. Givetvis ångrar jag att jag inte köpte ett par band till... men så är det alltid. Jag är supernöjd med banden och det är underbar kvalitet. Jag valde den här gången att köpa flera färger av samma mönster.

    

Jag valde förutom guld och silver, svart och rött lite mer ovanliga färger som grönt, lila, cerise och orange.

Jetlaggad

Vi är fortfarande jetlaggade... Andreas håller på att bli sjuk. Första natten hemma sov jag underbart gott, igår kunde jag inte somna...

Idag var vi tio ekipage som var med på Evedal och visade agility. Det var roligt att träffa alla och det var kul att vara med. Sigge fick hänga med och träna på sociala sammanhang. Beckham skötte sig och jag kände att vi var i rätt kass form. Så nu ser jag fram emot vinterträningen!! Ska bli kul!

Igår skördade jag en portion vaxbönor - sagolikt gott. Pappa hade plockat svamp igår, han kunde inte hålla sig - så denna gången var jag inte med. Men jag rensade lite och tog med mig hem. Gott! Men igår åt vi pasta och trattkantarellsås - en favoriträtt. Jag älskar trattkantareller - klart underskattad.

 

Sen testade jag kamerans olika funktioner, det gjorde jag på flyget också. Se här hur olika det kan bli:
 Ingen inställning, blixten rakt på. Bra skärpa men nja jag gillar inte blixten rakt på..
 Inställning firework, varmt ljus men lite sämre skärpa..
 Inställning candlelight. Se ovan. Jag gillar ändå när det är lite varmare ljus, det blir mysigare.

Ute i det gröna

Det var ett tag sen jag la upp bilder på hundarna ute på promenad. Jag har kommit på att jag fotar dem minst på promenader på sommaren, för då har jag oftast inte jacka på mig och då blir det bökigt att ta med kameran för jag behöver händerna till annat. Men här kommer ett galleri med bilder från våra omgivningar i sensommar skrud.
     
    
    
    Värsta bildbomben.
Det är ganska torrt här nu och de flesta blommor är överblommade. Vi har haft fullt med olika tistlar och de är jättefina tycker jag. Skottlands nationalblomma. Synd att de inte går att plocka med hem, de skulle bli fina solitärer. Jag har faktiskt en bolltistel i köket för tillfället, som jag plockat hemma hos mamma o pappa. Jag stack mig flera gånger innan jag hann få den i vas. 

   
   
  Jag älskar platsen där vi bor och dess omgivningar. Vid det här laget har jag våra rundor i alla årstider och väder nu. Jag skulle kunna göra en egen kalender.

Vår lilla kamera

Jag tror att vi båda har underskattat vår lilla kamera, som är en liten digitalkamera. Faktum är att man kan ta riktigt bra bilder med den. Det hänger ju faktiskt mest på vem som knäpper bilden! Jag upptäcker ständigt nya funktioner på kameran. T ex upptäckte jag världens största korsspindel under entren för en stund sen. Andreas ville såklart ta bort den på en gång, men jag tror att jag lyckades övertyga honom om att den måste vara kvar och fånga getingar... Iallafall upptäckte jag då funktionen "night" och var ju tvungen att testa - för det blev ju ingenting när jag fotade som vanligt. Så här kommer resulatet som jag tycker är över förväntan. Och jag varnar känsliga läsare, för den är lite läskig.



Sen ville jag såklart testa att fota utsikten också, det blev sådär, men jag tror det kan bli mkt bättre. Men här är en provbild... det laddar upp för oväder känns det som.. eller hinner det bort innan det börjar regna här. Hoppas. Beckan avskyr åska.

Täcke och halsband

Det var rätt länge sedan jag sydde nu. Av olika anledningar har det inte blivit av. Men nu har jag sytt ett täcke och ett halsband till en liten italienartik.

  Rött regntäcke med svarta detaljer och prickig insida.
   
Jag har även sytt ett marinblått halsband till whippeten Vippe, min vän Catjas nya hund.

Några dagar i augusti

Häromdagen när vi städade bestämde vi oss för att byta lakan. Härligt tyckte hundarna och bakade ner sig direkt.

   

En dag åkte pappa och jag iväg till "vår" sjö och letade svamp, det var fint väder och skönt ute. Det är härligt att gå i skogen, rofyllt. Och underbart att sitta och äta ute i naturen med sån fin utsikt. På vägen ut körde vi förbi 4 hundkojor.

 
Det blev inga bilder på svamparna denna gången, men jag ångrar att jag inte tog med kameran in i skogen... För det var otroligt mycket svamp - och helt ofattbart - vi var ju där för 2 veckor sedan och såg inte en enda annan svamp än kantareller. Och nu var skogen full av gigantiska karl-johansvampar. Det var surrealistiskt. Det var massor av annan svamp också, såna vi inte vill äta. Men vi hittade gott om kantareller också. Det var som ett växthus i skogen, det har ju varit varmt och fuktig här ett tag, en del regn också. Då trivs svamparna. 

    
Sigge började ha munnen öppen förra veckan, och efter ett par dagar kontaktade jag djursjukhuset. Vi fick en tid efter och de drog ut 11 tänder på den lilla stackaren. Han fick smärtstillande och antiinflamatoriskt och dessa tog han i fyra dagar i en bit korv. =) Nu har det läkt fint i munnen och vi tror att han höll munnen öppen för att han hade problem med tänderna. Dock visade han aldrig att han hade ont. Men det känns skönt att han är bättre nu och han klarar sig ju utan de där lösa tänderna. Halsbandet har jag sytt till en liten italienar tik.

Sensommarblommor - härligt. Gullris, oregano, höstanemon och aster.

Quornrätter och panir

Det var ett tag sen jag la ut några maträtter här så nu tänkte jag uppdatera med det. Jag hoppas ha med mig lite bilder hem från New York också, på god mat som vi ätit. Men här kommer lite hemlagat!


Quorngryta med sås på bland annat apelsinjuice, ris och stekta bananer. Stekta bananer är otroligt gott!


Funkar jättebra med glass till som efterrätt också!


Pestoquorn med purjo och råris.

   
Av våra skördade zucchinis har jag bland annat lagat fyllda zucchini med quornfärs. Till det åt vi en melon och pinjesallad.

 Jag har tidigare skrivit om panir, och att jag gör den själv. När man gör panir och ska separera mjölken från vasslen ska den se ut så här. Lite kvalmig!

Minivallmo

I början av sommaren fick jag vallmofrön av mamma, för de hade inte plats för dem. Jag tyckte det var kul att testa och sådde en del frön nere i lilla rabatten. För säkerhetsskulle satte jag ganska många... =) Och det kom upp jättemkt så plantor. Igår när jag donade i rabattn bröts en blomma av - så den tog jag in och satte i vas.

    
Givetvis var jag tvungen att testa lite olika grejer, som förr då jag fotade mkt blommor och annat med min systemkamera.

    
    
Vallmona kom i olika färger och former, dubbla, vita, rosa.

Odlingen på balkongen

Nu kommer lite nya bilder från våra balkonger! Tomaterna är fortfarande gröna, i värsta fall får vi ta in dem för att de ska mogna. Vaxbönorna har jag börjat skörda och jag åt några igår, jättegott.

  Nysådda rädisor, persilja och vaxbönor!
 

Skogens guld

Vi har varit ute på vår första svamprunda. Pappa har iofs tjuvstartat och varit ute en gång innan... men men. Vi tog vårt pick o pack och varsin matsäck och begav oss ut i skogen. Och vi hittade minsann mer än vad vi förväntat oss så det var en härlig svamprunda. På vägen hem passerade vi underbara blåbärsris och var såklart tvungna att plocka lite mer blåbär... vem kan motstå dessa bär?

   
Inte så kul att rensa, men desto godare att äta.

  

Blåbär gör sig bäst färska tycker jag. Jag äter dem i filen varje morgon. De håller sig upp till två veckor i kylen. Jag har även fryst lite, som man kan ha sen - till muffins, paj eller i filen. Jag ska börja blåbärsbullar tänkte jag, och då ska bären vara färska. Andreas mamma gör fantastiskt goda. Även kantarellerna är godast precis som de är, stekta i riktigt smör och på en god brödskiva. Sagolikt gott. Och vi fick en härlig skogsrunda också, på köpet. Senare i höst tar jag kanske med hundarna i sina reflexvästar.

Njuta

På sommaren ska man passa på att njuta. Av långa ljumma kvällar, vackra solnedgångar, skön eftermiddagssol på balkongen, härlig färsk mat.

   

Hundarna passar minsann på. Altanen hemma hos mina föräldrar är inte heller fel, där kan man ligga på kudde.

   

Många fina kvällar har det varit denna sommar, och än är den inte slut. =)

   

Sigge sover i korgen i sängen. Ingen vill borsta tänderna. God sallad på matvete, färska haricot verts (topp 5), avokado, getost mm.

På balkong o rabatt

Mina odlingsprojekt går bra, nu har jag satt nya rädisor när det blivit lite svalare ute och hoppas att det blir ätbara rädisor denna gången. Jag har skördat den första zucchinin och ätit i en pastarätt och de små vallmofröna har faktiskt blivit små blommor.

   
   

Ja det går att odla zucchini i kruka - men den måste vara stor, för plantan tar stor plats. Zucchinin är godast att skörda när den är liten och smakar bäst om man tillagar den snabbt annars blir den mosig och sladdrig. Pelagonerna trivs minst sagt, de är som små buskar.

 Den första vaxbönan är klar! =)
 Det är samma frön till mina zucchiniplantor, ändå fick ena plantan randiga frukter och den andra gröna. Jag kanske ska testa gula nästa år, eller en annan sort?

Oj..

Oj vad länge sedan jag uppdaterade. Det har bara inte blivit av. Jag har haft fullt upp... eller ja, gjort annat helt enkelt. På måndag börjar min semester så nu kommer jag har tid. Jag har en hel del bilder. Och snart, mkt snart ska vi börja packa och åka till staden som aldrig sover. Kontrasternas stad. Den kallar på oss.

RSS 2.0