Sidenhalsband

Förra helgen sydda jag två halsband i sidentyg, jättekul. Det var till en boxer och en setterblandning. Lite annorlunda matchning och tyg - vilket alltid är extra kul! Så här blev det! Tack Sandra för bilden på hundarna!

    


Agilityträning

Jag är så otroligt glad för att vi har hållit igång med agilityn även efter vinterträningen var över. Det är så himla kul och vi är flera som tränar ihop och det är superskoj. Jag har försökt ta med mig kameran flera gånger och tagit bilder och jag hoppas på fler tillfällen och kanske t o m få bilder mina egna hundar också... det är ju svårt eftersom det är jag som tränar dem - och fotar. Här är iallafall lite bilder från de senaste två träningstillfällena.

       
Ja, den här gången blev det inte så mycket "action"-bilder... =)

   

Det finns alltid hopp

På vårt vinthundsforum hade en kvinna lagt ut den här video som hon gjort kring en av sina hundar som hon tagit hand om, hon var i jättedåligt skick, hade rävskabb och man var nog inte ens säker på att hon skulle överleva.

http://vimeo.com/24588383


Jag tror att alla vi som tagit hand om en omplaceringshund kan känna igen oss i det här - iallafall gör jag det - Sigge kom till oss som en liten förskrämd kanin. Han var i dåligt skick på många sätt. Han är fortfarande reserverad, rädd och mycket försiktig - men han har växt otroligt mycket och han älskar livet. Han är alltid glad och älskar att gå ut på våra promenader -i alla väder. Han har börjat gilla agility så mycket så han skäller när han sitter bunden och väntar på sin tur. Han blir uppspelt och ivrig när jag tar fram godis och tränar trix. Han är lugn och sannsad när jag badar, klipper klor, borstar tänder och donar med honom. Han ligger med mig i köket när jag lagar mat eller syr. Han ligger nedanför mitt skrivbord när jag sitter vid datorn. Han är en själ som gått i blom och jag är så tacksam för att vi får ha honom i våra liv!

   
Sigge och Beckham kompletterar varandra så himla bra. Mina hundar ger mig livskvalitet varje dag. I eftermiddag ska vi träffa våra agilityvänner och bygga bana och träna tillsammans.

Akki

För tillfället har jag faktiskt en del att sy! Det är väldigt ojämt det där måste jag säga - och sen ketchupeffekten... som vanligt! Nu senast har jag sytt till italienare Akki! En jättefin kille som ni ser! =) Tack Linda för bilderna! 

   
Helsvart bävernylontäcke och brunt halsband med drakbandet - ett av mina favoritband!Agilitytävling

Oj det har redan gått 11 dagar sedan sist - vad hände? Jag hade en lång och härlig långhelg förra veckan - torsdag-måndag. Helt underbart! Först var jag hästvakt tre dagar - och det var jättekul och jag vande mig snabbt vid att åka till stallet varje dag. Det var nästan trist att det inte var fler dagar! Det var dock väldigt varmt så det blev bara ridning två av dagarna. Sista kvällen blev perfekt - vi red på utebanan och fick tillfälle att träna in dressyprogrammet som vi ska rida upp på måndag, Lätt B:3. Vi får väl se hur det går. Det blir sista lektionen och kanske även ridpasset med Duster! Jag har ridit honom hela våren nästan och han är helt underbar och passar mig utmärkt. Det är en familj som har honom och ville ha hjälp att rida honom. Deras yngsta dotter är väldigt ung och har inte så stort hästintresse så det behövs att en vuxen rider honom regelbundet. Vi får väl se om han är kvar till hösten! Min sista lediga dag var det agilitytävling på Brukshundsklubben - hela dagen. Jag kom dit vid 11 och åkte hem efter 17 - en del dag med sol och en del bränna också. Jag var glad att jag hade köpt en keps och hade på mig, samt smörjt in mig. Jag brände mig ändå  i knävecken! Jag hjälpte till som koppelbärare - inte någon svår uppgift. Det var Två agilityklasser och två hoppklasser - ca 500 starter. Så ett stort arrangemang! Jag passade på att ta lite bilder på Carin och Kajsa och fick några bra bilder! 

     
Lilla Pippi i buren - så härlig liten italienare! =)

RSS 2.0