Mys i soffan

    

När vi inte njuter av frisk luft och vackra landskap tar vi det lugnt. Skönt att ligga i soffan hos husse och mysa och sova tillsammans.

    

Eller ligga i köket när matte syr eller lagar mat. Man kan också sova i en hög i stora soffan.

 
Man kan också provsitta buren....

Älskade italienare

Idag har jag äntligen orkat sy och kunna göra klart en beställning! Denna gången har jag sytt i julrött till en tik, både täcke och halsband! Imorgon ska jag sätta igång med min vän Linas täcken i härligt färgglatt till Vintra och Isis!

   
Beckham fick stå modell! Och så ett litet kollage med några av alla de fina hundar som varit kunder i år!

     

Tack för i år alla nya och gamla kunder och välkommen åter! 


    

Amaryllis

Eftersom alla våra orchidéer blommor nu och de står i köket köpte jag inte så många julblommor i år - det blev några hyacinter i vardagsrummet och en fin amaryllis i köket.

   
Så underbart vacker! Tänk vad en blomma kan lyfta ett rum och pigga upp i mörket!


  
  
    

Mer mat!!!

Ja här kommer lite mer middagar och luncher! Jag gillar verkligen enkla men goda vardagsrätter, inte så många ingredienser men de få som ingår ska vara goda och av bra kvalitet. En krydda kan göra väldigt stor skillnad!

   
Couscoussallad med massa gott i (fetaost, granatäpple, filéad apelsin, fikon, persilja mm), omelett med getfeta och paprika. Fylld zucchini med couscous, äpple och nötter kryddat med bland annat kanel. Grönkålspaj med päronsallad och honungsmandlar.

   
På julskyltningen i år gick vi bara en vända runt muséet och i parken där de hade marknad med närproducerade läckerheter. Vi köpte honung och salladsost från Agnes mejeri som var fantastiskt gott! Min favorittofu är från ett märke som heter Tai-fun och finns på Life. Tofun stekta jag och gjorde en jordnötssås - till det åt vi salladsärtor och nudlar. Pasta med grönkål, pinje och russin.

   
Potatissallad med haricot verts och ägg. Sojastrimlor med nudlar och grönsaker. Pasta med champinjonsås och persilja.

  
Min favoritsoppa - på trattkantareller. Och goda hembakade frallor med getost och tomat resp avokado.

Snörundor

Eftersom snön kom tidigt och la sig fort utan att smälta bort och sen bättrades på hela vägen fram till jul har vi knappt kunnat gå våra vanliga rundor över ängarna. Det har varit för kallt, för djup snö och för mörkt. Men några har det blivit iallafall och de har vi verkligen njutit av!

    
    
    

Tänk så vackert med en klar himmel och gnistrande snö. Jag gillar de blå nyanserna.
   
    
   
   
   
  

Från tofu till grönkål

Hela hösten har jag faktiskt varit bra på att dokumentera våra olika middagar! Och nu kommer en helt galleri med mat - hoppas det kan inspirera någon! Jag har köpt en ny kokbok till oss också och vi har använt det jättemycket - så nu vill jag har fler! Det är så kul med kokböcker och att använda recept tycker jag.

     
Marinerade quornbitar, bulgursallad och limeyogurt. Napolitanska crepes med spenat och ricottafyllning, tomatsås och grönkålssallad. Grönkålsallad - min favorit med äpple och valnötter och senapsdressing. Ris och indisk grönsaksgryta med chutney och yogurt. 

  
En av våra favoriträtter är risotto. Denna gången valde jag ett nytt recept som var väldigt gott. Eftersom det inte fanns några serveringsförslag hittade jag på det själv. Jag valde att steka champinjoner, ugnsbaka cocktailtomater och steka lite sparris. Risotton var smaksatt med citron och innehöll även selleri. Jättegott!

   
Den nya kokboken, med snabbmat! Jämte är två rätter från boken - marinerad tofu med sesambroccoli och nudlar, samt spenatpasat med mandel och ricotta.

   
Paj med ädelost och päron. Sallad med päron, selleri och romansallad. Pasta med valnötssås.

     
Soppa med olika grönsaker och pasta. Rotfrukssoppa med äggknäckis. Nybakat bröd och getost från Lilla Ostbutiken till en soppa på bland annat palsternacka. Potatismos, panerad tofu, ärtor och kall sås.

   
Fredagsmiddag med klyftpotatis som jag älskar - och marinerade quronbitar (blev ingen bra bild) och till det en lätta sallad med schallottenlök, gurka och tomat och underbart god tzatziki!


 
Sojastrimlor som vi testade för ett tag sen! Och nybakade lussebullar som jag bakade till första advent! Så gott med ett kryddigt och citrusaktigt julte!


Advent

Ja, december har sannerligen inte varit någon stor bloggmånad för mig... men nu är jag tillbaka och ska uppdatera litegrand. Efter en lugn och trevlig julhelg har jag nu blivit sjuk och jag har sovit nästan hela dagen.  Typiskt när man är ledig ... men det är inte mycket att göra åt. December gick snabbt tycker jag - jag vet inte riktigt vad som hände, men det har varit en bra månad. Det har varit riktigt vintrigt väder och är fortfarande - vi har bara haft två dagar tror jag under 5 minus. Det är mycket snö och ja nästan lite mycket för det går inte att gå i naturen som vi är vana vid. Hundarna fryser och det blåser kallt. Men ack denna vackra snö - det är så fint med alla snö och det lyser upp. Jag njuter trots allt.

  
Lite hyacinter och en amaryllis blev det till advent, och så lite kulor såklart.

   
Vi har även tagit det lugnt. Och ätit mat ;-) Sigge är inte alltid lika sugen..

   
Beckham är alltid lika sugen på mat! Sen har jag varit på Växjö internationella utställning även i år. Detta året var vinthundarna på fredagen så jag slutade tidigt och åkte direkt från jobbet. Så inga hundar var med detta år. Men det fanns gott om fina hundar att titta på och trevliga människor att prata med! Jag köpte med mig lite hundgodis, färgglada bajspåsar och en ny leksak. Håkan visade hund lika elegant som vanligt! Familjen Westin träffade jag också och lämnade över det beställda täcket till söta Stella!



Hej vinterland

Det har varit så kallt så jag har fått abstinens eftersom hundarna inte kunnat gå några riktiga långrundor. Pulsa snö går inte, det är för kallt i 10 minus. Och då är man förpassad till asfaltsrundor, inte våran favorit. Men det har ändå funkat bra i kylan men denna helgen har vi verkligen passat på att gå långrundor och agilityträningen är äntligen igång igen - det blir vår 4e vinter! Jättekul! Vi flyttade hindren idag, och de fick skottas fram. Vi körde dem till stallet där vi är och lastade av allt igen och bar in det. Sen blev det ändå ett par timmars träning på två olika banor. Men jag märket att mina killar var trötta framåt halv 6 tiden. Och nu sover de gott.

   
Min älskade vy. Jag älskar denna plats och denna utsikt. Och det bästa är - den finns runt knuten.

    
    
     
Lite fart är det på dom ute iallafall! Sigge kör så det ryker i snön. Kolla in minen på tredje sista bilden! =)




Den första snön

Jag har varit dålig på att blogga i november. Men jag hade sen länge lovat mig själv att sänka ambitionerna denna den tyngsta av månader. Förra året sprang jag rakt in i väggen och det är något jag helst vill slippa uppleva igen. Så vi har gått på sparlåga. Och noember blev inte alls så tung som jag trott... den passerade förbi snabbt och det är redan december. Och vintern kom tidigt - jag kan inte minnas när den senast gjorde det. Jag är så glad för det - det blev så mkt ljusare. Så upptäckte jag att jag inte lagt ut dessa bilder innan, så de kommer några veckor för sent. Men vem bryr sig?

     
    
    

Ja så där såg det ut då! =)

   
  

RSS 2.0