Femte dagen - förmiddag

Den femte dagen gjorde vi väldigt mycket. Det var otroligt varm även denna dag och nästan olidligt faktiskt. Det var inte bara varmt - för värmen i sig var inget problem - det var skönt - utan det är egentligen fukten som är problemet. Man är liksom klibbig hela tiden - inte så skönt. Vi tog oss ner till andra änden av Manhattan denna dagen och började med Union square och Virgin megastore, där Andreas skulle köpa NAS nya skiva samt hämta armband, det var ju skivsignering samma dag på eftermiddagen. Därefter tog vi oss ner mot Ground Zero och Financial  centre och var där en stund. Det är ju en stor byggarbetsplats numera, ground zero men Financial centre var en fin byggnad och vi svalkade oss där inne. Jag kan säga med att det var trafikstockningar denna dagen med... vilket jag kommer återkomma till senare.

   Ground Zero
 Financial centre

Därefter gick vi mot Battery park, vi gick längs vattnet och det var jättefint... men ack så varmt. Vi var påväg mot Frihetsgudinnan och vi gick så nära man kan gå utan att åka ut till henne på ön. När vi hade varit där en stund och försökt få lite bra bilder gick vi vidare mot ännu ett klassiskt ställe som det var svårare att hitta till - tur att det finns kartor. Den delan av Manhattan är inte rutnät utan mer "lundaaktigt" dvs gatorna hade inte någon system alls. Men vi hittade dit och jag smygfotade lite poliser med.... hehe... Det var ju poliser i varenda hörn så man behövade aldrig känna sig orolig! Tyvärr blev det ingen bra digital bild på frihetsgudinnan.

 Battery park
   Wall street

Tanken var sen att gå mot china town och little Italy och därefter gå till skivsigneringen. Och det låter som en lätt liten promenad och visar man på kartan ser det inte så långt ut... men det är långt att gå, vi skulle haft stegräknare den dagen.... sen lägger man till värme och fukt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0